به گزارش ایرنا، محمد کرم محمدی شامگاه دوشنبه در نشست تدوین برنامه توسعه اقتصادی و اشتغالزایی روستایی شهرستان شاهرود، یکی از چالش های پیش رو برای بررسی وضعیت شهرستان را نبود آمار دقیق و هم خوانی نداشتن آمارهای ارائه شده با یکدیگر عنوان کرد و افزود: مدیران باید از وضعیت موجود اگاه بوده و بدانند برای آینده چه برنامه ای دارند.
وی با تقدیر از مجموعه مدیریتی شهرستان تصریح کرد: اگر جایی عیب مدیران گفته می شود خوبی ها را نیز باید گفت اما گاهی تخریب جدی از سوی کسانی صورت می گیرد که نباید این کار را انجام دهند چرا که به قوام و دوام جامعه آسیب می زند.
معاون استاندار سمنان با بیان اینکه باید در جامعه وحدت بوده و انگیزه و شهامت از مدیران گرفته نشود، تأکید کرد: تخریب ها گاهی به واسطه افرادی صورت می گیرد که خودشان احتمال می دهند کار خوب و انقلابی انجام می دهند در حالی که انقلابی بودن به دشنام دادن نیست؛ انقلابی بودن یعنی درست فکر کردن و عمل دقیق انجام دادن و داشتن شجاعت انجام کارهایی که بتواند انقلاب را پاسداری کند.
محمدی به مشکلات شهرستان نیز اشاره کرد و گفت: 14 هزار و 500 خانوار شاهرودی بهره بردار بخش کشاورزی هستند و این تعداد به نسبت دیگر جمعیت ها به خود وابسته بوده و وابستگی کمتری به دولت دارند اما برای زندگی خود نیازمند آب هستند وگرنه نمی توانند تولید داشته باشند.
وی با بیان اینکه وقتی کشاورز و دامدار توانمند نباشد نمی تواند توسعه محور باشد، تأکید کرد:‌ یکی از خطراتی که کشور را تهدید می کند تخلیه ی روستاهاست. امسال در بسطام تولید میوه نداشتیم. کشاورز وام گرفته و به بانک مراجعه می کند اما برای او استمهال صورت نمی گیرد، معیشتش در خطر است و بنابراین روستا را ترک می کند، سپس تراکم جمعیت در شهر بوجود می آید و آسیب های اجتماعی در پی دارد.
فرماندار شاهرود با اشاره به ضرورت ایجاد شغل و انگیزه برای ماندن جوانان در روستا، ابراز داشت: در برخی از روستاها با وجود هزینه های زیرساختی، جمعیت سالمند با حداقل دام مانده و آن تعداد نیز زیر پوشش نهادهای حمایتی هستند.
محمدی اولویت شهرستان شاهرود را توجه به تأمین آب، آبخیزداری و توانمند کردن کشاورزان عنوان کرد و افزود: در شاهرود به اندازه کل استان سمنان سطح زیر کشت داریم اما کمترین امکانات را می گیریم. بیش از 60 درصد کمک ها باید به شاهرود اختصاص یابد چون کشاورزان آسیب دیده اند.
وی ادامه داد: صندوق حمایتی کشاورزان شاهرود با یکهزار و 258 خانوار عضو و سرمایه 400 میلیارد ریالی نیازمند حمایت است.
معاون استاندار سمنان با اشاره به وجود بیش از 200 رشته قنات در شاهرود که بسیاری از آن ها نیازمند توجه مختصری هستند، تصریح کرد: می توان این قنات ها را احیا کرد و حتی از مردم نیز کمک گرفت چون وقتی آن ها ببینند کارها در حال انجام است اعتماد کرده و خود نیز کمک حال دولت می شوند.
محمدی با تقدیر از عملکرد تعاون روستایی در خرید انگورهای آسیب دیده باغداران شاهرود گفت: باید مردم را به آینده و نظام امیدوار کرد و تولید ثروت برای کشاورز گردش مالی برای شهرستان را به دنبال دارد.
در این نشست نماینده سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان سمنان با بیان اینکه پارسال سند توسعه اقتصادی و اشتغالزایی 11 روستای شهرستان شاهرود انجام شد، ابراز داشت: امسال از مجموع 78 روستای سطح استان سند 24 روستای شاهرود تدوین می شود.
سطح زمین های کشاورزی شاهرود 18 هزار هکتار است که 24 درصد از زمین های کشاورزی استان است و سطح باغ های شهرستان هم 14 هزار و 500 هکتار است که 32 درصد باغ های سمنان را شامل می شود.
این شهرستان با داشتن 400 هزار راس دام سبک 24 درصد از دام سبک استان و با داشتن 31 هزار راس دام سنگین 30 درصد دام سنگین استان را دارد .
میزان تولید محصولات زراعی شاهرود سالانه 230 هزار تن و محصولات باغی 155 هزار تن است که 50 درصد از تولید باغی استان سمنان است.
7359/6167
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.