محسن طباطبائیان روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: در شهرستان دامغان تعداد 108 پایانه فرآوری پسته فعالیت دارد که از این تعداد 25 پایانه صنعتی و بقیه نیمه صنعتی است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دامغان گفت: فرآوری پسته می تواند نقدینگی اقتصادی این محصول کشاورزی را به بیش از سه برابر افزایش دهد.
وی اضافه کرد: در سال های گذشته بیش از 80 درصد از پسته دامغان به صورت تازه به فروش می رسید که در سال های اخیر این میزان به حدود 40 درصد کاهش یافته است.
طباطبائیان خاطر نشان کرد: با توجه به ثبت جهانی پسته دامغان و قرار گرفتن در بورس، فرآوری این محصول بیش از گذشته خواهد شد.
وی از وجود 19 هزار هکتار باغ در این شهرستان خبر داد و گفت: از این میزان 16 هزار و 900 هکتار را باغ پسته تشکیل می‌دهد.
طباطبائیان اضافه کرد: 13 هزار و 500 هکتار از باغات پسته دامغان بارده است و بازدهی اقتصادی قابل توجه دارد.
طباطبائیان گفت: سال گذشته در بخش فنی و زیربنایی بیش از 275 هکتار عملیات تسطیح اساسی اراضی در باغ های دامغان انجام شد.
به گفته طباطبائیان، انجام لوله گذاری انتقال آب کشاورزی به حجم 25 هزارمتر، ایجاد عملیات جاده بین 9 هزار متر از مزارع، لوله گذاری برای شرکت تعاونی به طول 16 هزار و 500 متر، انتقال آب شبکه زیر سد شهرستان دامغان به طول 11هزار و 400 متر از اقدامات انجام گرفته در سال گذشته است.
وی از ترمیم و مرمت 19 رشته قنات در سال گذشته خبر داد و افزود: عملیات مرمت این تعداد قنات با اعتبار 6 هزار و 700 میلیون ریال انجام شده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دامغان اضافه کرد: در سال گذشته در مجموع 800 هکتار از زمین‌های مستعد این شهرستان به سامانه های نوین آبیاری مجهز شد.
پیش بینی می‌شود که در سال جاری حدود چهار هزار تن محصول پسته خشک در شهرستان دامغان تولید شود.
9856/6103
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.