رئیس کمیسیون علمی راهبردی چشمانداز مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: کاهش جمعیت سبب فقر خانوادهها در آینده خواهد شد.
به گزارش ایسنا، منطقه زنجان، علی آقامحمدی ظهر امروز در همایش کشوری پیشگامان آیین محبت، اظهار کرد: دو مسئله در امر فعالیتهای خیرخواهانه وجود دارد که اولین موضوع، مسئله مقابله است. در خصوص فقری که به وجود آمده و یا بیماری که عارض، مهمترین مسئله بهعنوان مقابله در این زمینه، پیشگیری است، اگر پیشگیری را مد نظر قرار ندهیم، به طور دائم با این امواج مواجه میشویم.
وی افزود: دومین مسئله این است که نباید این مسائل به صورت زنجیرهای ادامه یافته و باعث ایجاد فقر بین نسلی شود، بلکه باید از جایی این زنجیره گسسته شود. اصل اقدامات دولت و سمنها با وجود برخورداری از چند ویژگی در حوزه مقابله، باید پیشگیری باشد تا در آینده زمینه انجام دادن اقدامات چندجانبه، ترکیبی و نوآورانه را فراهم کند که این مهم باعث حصول نتیجه مطلوب خواهد شد.
این مسئول تصریح کرد: کاهش جمعیت یکی از مسائلی است که در آینده سبب فقر خانوادهها خواهد شد. امروز نرخ رشد جمعیت به نرخ زیر رشد جایگزینی و جانشینی رسیده است. اکنون جمعیت کشور 1.83 درصد است که تا 2.1 درصد نرم استاندارد فاصله زیادی دارد. در سال 1430 شمسی با رشد منفی و کاهنده جمعیت روبهرو خواهیم شد، به طوری که در این سال تعداد کسانی که از دنیا میروند، از تعداد متولدین بیشتر خواهد شد.
آقامحمدی در رابطه با بحث جمعیت در سالهای آتی، اظهار کرد: اکنون نرخ ازدواج از 850 هزار به 580 هزار رسیده و این مسئله، فرزندآوری را نیز تحت تاثیر قرار داده است که حاکی از این است که کسانی که امروز در قید حیات هستند، در سن بازنشستگی فقیر خواهند بود.
این مسئول ادامه داد: اگر تا سال 1530 شمسی به همین منوال پیش برویم، 26 درصد جمعیت کشور کسانی خواهند بود که سالمند هستند و جمعیت زیر 15 سال به شدت کم خواهد بود. جمعیت کودکان در خانهها نیز بسیار کم میشود و به همین نسبت جمعیت سگها در خانهها بیشتر خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: در رابطه با بحث مقابله، باید استان زنجان را پایتخت مقابله با بیماریها قرار دهیم. همچنین در رابطه با بحث کمک کردن به کودکان نیازمند، مسئله حفظ حیثیت اهمیت بهسزایی دارد، زیرا اگر این کودکان را کمکبگیر کنیم آنها فقط گیرنده یک طرفه میشوند، این در حالی است که ما باید کاری کنیم که آنان نیز کمکدهنده باشند.
انتهای پیام