به گزارش ایرنا سوم خرداد 1361 یکی از بارزترین جلوه‌های پیروزی حق بر باطل است.در چنین روزی خرمشهر که در چهارم آبان 1359 به اشغال دشمن بعثی در آمده بود پس از 578 روز بار دیگر با جانفشانی رزمندگان اسلام از دشمن متجاوز آزاد شد و پرچم ایران اسلامی بار دیگر بر فراز مسجد جامع خرمشهر به اهتزاز در آمد.
آزادسازی خرمشهر و حماسه آفرینی فرزندان اسلام در بیرون راندن دشمن از این خطه ، بازتابی جهانی داشت.
در عملیات آزاد سازی خرمشهر ، نیروهای متجاوز بعثی پایگاه خود را از دست داده و با حقارت از خرمشهر بیرون رانده شدند.
عملیات بیت المقدس در 55 دقیقه بامداد یکم اردیبهشت ماه سال 1361 با رمز مبارک یا علی ابن ابیطالب (ع) برای آزادسازی خرمشهر آغاز شد.
آزادسازی خرمشهر در روز سوم خرداد سال 1361 بعنوان مهم‌ترین هدف عملیات بیت‌المقدس در دوره جنگ ایران و عراق از سوی نیروهای ارتش ، سپاه و بسیج انجام گرفت.
این عملیات بزرگ با جانفشانی رزمندگان اسلام سرانجام به آزاد سازی خرمشهر منجر شد.
خرمشهر که پس از مقاومت در برابر دشمن در چهارم آبان ماه سال 1359 به اشغال دشمن بعثی در آمد بعد از 578 روز و طی 25روز عملیات در ساعت 11 صبح روز سوم خرداد سال 1361 آزاد شد.
در این عملیات که به آزادسازی پنجهزار و 38 کیلومتر مربع از اراضی اشغال شده انجامید - هویزه، پادگان حمید و جاده اهواز - خرمشهر نیز آزاد شدند.
در و دیوار خرمشهر تداعی کننده روزهای سختی است که بر رزمندگان اسلام گذشت تا جانی دوباره به این خطه بخشیده و دشمن را بیرون راندند.
مردم ایران اسلامی با شنیدن خبر آزاد سازی خرمشهر ، موجی از شاد به راه انداختند و این پیروزی را پیروزی واقعی اسلام دانستند.
خیابان های شهرهای مختلف کشور مملو از جمعیتی بود که این پیروزی بزرگ را جشن گرفتند.
امام خمینی (ره) در سوم خرداد 1361 پیامی به مناسبت آزادسازی خرمشهر خطاب به مردم ایران صادر کرد. در اولین بخش این بیانیه آمده‌است: 'خرمشهر را خدا آزاد کرد' .
آزاد سازی پنجهزار و 400 کیلومتر مربع از خاک کشور اسلامی از جمله خرمشهر و تامین 180 کیلومتر خط مرزی،19 هزار اسیر و 16 هزار کشته از دشمن،انهدام 60 فروند هواپیما ، سه فروند هلیکوپتر، 418 دستگاه تانک و نفربر، 30 قبضه توپ، 49 دستگاه خودرو و به دست آوردن غنائمی همچون یک فروند هلی‌کوپتر، 105 دستگاه تانک و نفربر و 56 دستگاه خودرو از دستاوردهای فتح بزرگ خرمشهر بود.
فتح خرمشهر نماد بزرگ عزت ملی است که باید همواره آن را پاس داشت.
7281/6068
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.