کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی اعلام کرد که موشک مافوق صوت جدیدی که روز دوشنبه آزمایش شد، به قدرت بازدارندگی این کشور در برابر رقبای منطقهای آن در اقیانوس آرام کمک خواهد کرد
به گزارش جماران به نقل از یورونیوز، تحلیلگران معتقدند که پرتاب این موشک جدید از این جهت نگرانکننده است که شامل نوعی از فناوری است که کمتر کشوری به آن دسترسی دارد.
کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی اعلام کرد که موشک مافوق صوت جدیدی که روز دوشنبه آزمایش شد، به قدرت بازدارندگی این کشور در برابر رقبای منطقهای آن در اقیانوس آرام کمک خواهد کرد. این خبر همزمان با سفر عالیترین دیپلمات آمریکایی به این منطقه، از سوی رسانههای دولتی کره شمالی در روز سهشنبه هفتم ژانویه (۱۸ دی) گزارش شد.
رونمایی از این موشک جدید تنها دو هفته مانده به برگزاری مراسم متحلیف دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب ایالات متحده، و همزمان با سفر آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا به کره جنوبی انجام شد. وزیر امور خارجه آمریکا که در حال حاضر در توکیو حاضر است، احتمالا در جلسه روز سهشنبه خود با مقامات ژاپنی به مسائل مربوط به پیونگیانگ نیز خواهد پرداخت.
دستیابی کره شمالی به فناوری که منحصرا در اختیار آمریکا، روسیه و چین است
کیم جونگ اون که شخصا بر پرتاب این موشک نظارت داشت، در اظهاراتی که روز سهشنبه توسط خبرگزاری مرکزی کره شمالی منتشر شد، گفت: «این سامانه موشکی مافوق صوت بهطور قابل اعتمادی هر رقیبی را در منطقه اقیانوس آرام که بتواند امنیت کشور ما را تحت تأثیر قرار دهد، مهار خواهد کرد.»
طبق گزارش خبرگزاری مرکزی کره شمالی، موتور این موشک دارای «ترکیب جدیدی از فیبر کربن» است که به پیونگ یانگ اجازه میدهد اهداف دورتری را با فناوری که تا کنون منحصرا در اختیار آمریکا، روسیه و چین بوده، هدف قرار دهد.
موشکهای مافوق صوت، برخلاف موشکهای بالستیک سنتی که از اتمسفر نازک فضای بیرونی جو زمین عبور میکنند، به مواد پیشرفتهتری نیاز دارند که قادر به مقاومت در برابر اصطکاک و مقاومت به دلیل پرواز طولانیشان در فضای داخل جو زمین هستند.
حال آنکه فیبر کربن که می تواند برای توسعه موشکهای سوخت جامد مورد استفاده قرار گیرد، در فهرست موارد مشمول نظارت تحریمها علیه کره شمالی قرار دارد و این ظن را ایجاد میکند که ممکن است حمایت روسیه در دستیابی کره شمالی به این فناوری نقش داشته باشد.
علاوه بر این و طبق گزارش این خبرگزاری، در پرتاب اخیر از یک «روش جدید جامع و موثر» برای سیستم کنترل پرواز و هدایت خود استفاده شده است.
کیم اظهار داشت که موشک پرتابشده در روز دوشنبه مسافتی معادل ۱۵۰۰ کیلومتر را طی کرده و با سرعتی ۱۲ برابر سرعت صوت به سمت جنوب فرود آمده است.
سئول ادعاهای پیونگیانگ را اغراقآمیز خواند
در همین حال، ارتش کره جنوبی اعلام کرد که ادعای کره شمالی مبنی بر پرتاب موفقیتآمیز این موشک بالستیک میان برد جدید (IRBM) با کلاهک مافوق صوت احتمالا یک «فریب» است.
البته که کره جنوبی پرتاب موشک توسط همسایه شمالی خود در روز دوشنبه را تایید کرد اما نوع موشک را مشخص نکرد.
سخنگوی ستاد مشترک کره جنوبی روز سهشنبه در جلسه توجیهی معمول خود گفت: «بررسی ادعای کره شمالی مبنی بر برد پروازی این موشک و همچنین ارتفاع قله دوم به احتمال زیاد فریب است.»
عبارت «قله دوم» توانایی موشک را برای تغییر مسیر و حفظ ارتفاع به جای دنبال کردن یک قوسِ بالستیکیِ معمولیِ رو به پایین، توصیف میکند.
سخنگوی ستاد مشترک کره جنوبی در ادامه خاطرنشان کرد که نشان دادن اثربخشی موشکهای مافوق صوت در شبه جزیره کره، به دلیل عمق عملیاتی محدود منطقه، چالشبرانگیز خواهد بود.
در اصطلاحات نظامی «عمق» به دامنه عملیات از نظر فاصله مکانی، مدتزمان یا اهداف استراتژیک اشاره دارد.
با این حال رهبر کره شمالی افزود که عملکرد این موشک را نمیتوان «در هیچ کجای جهان نادیده گرفت» و مدعی شد که این موشک جدید میتواند «یک ضربه نظامی جدی به رقیب وارد کند و در عین حال سنگرهای دفاعی متراکم را در هم شکند.»
پیامی روشن به دولت ترامپ
هونگ مین، تحلیلگر ارشد مؤسسه «اتحاد ملی کره» به خبرگزاری فرانسه گفت: «این پیامی روشن به دولت ترامپ میفرستد که برای آغاز گفتگو باید موضع استراتژیک کره شمالی را به رسمیت بشناسد.»
یانگ مو جین، رئیس دانشگاه مطالعات کره شمالی در سئول نیز معتقد است که: «اگر واقعا این پرتاب موفقیت آمیز بوده باشد، یعنی اینکه کره شمالی اکنون میتواند بردهای بیشتری را آزمایش کند و اگر بتواند به فاصلههای بین ۳ تا ۵ هزار کیلومتر برسد، نه تنها نیروهای آمریکایی در ژاپن بلکه حتی اهداف بیشتری را تهدید میکند.»