مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان، گفت: توسعه گردشگری خوزستان، نیازمند خلق تصویری مناسب از استان در کشور و خارج از ایران است.
به گزارش خبرنگار ایلنا از خوزستان، علیرضا ایزدی در نشست خبری با رسانه های خوزستان که در سالن جلسات اداره کل میراث فرهنگی برگزار شد٬ اظهار داشت: همه ما به دو دلیل مدیون استان خوزستان هستیم؛ نخست به دلیل ایثارگری های رزمندگان این خطه در هشت سال دفاع مقدس و دفاع خوزستان از شرافت و غیرت ایرانی و دوم به این دلیل که خوزستان مادر ایران، هویت و خاستگاه تمام ایرانیها است و من نیز به همین دلیل نسبت به این استان احساس دین میکنم.
مدیر کل میراث فرهنگی خوزستان با بیان اینکه این سازمان تلفیقی از سه حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است٬ افزود: نگاه جزیرهای در این سازمان وجود ندارد و دیدگاهها یکپارچه است.
وی خوزستان را دارای ظرفیت های غنی در حوزه های میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دانست و تصریح کرد: باید برنامه محور بود تا بتوان کار تخصصی انجام داد و هدف را به نتیجه رساند. در خوزستان، فرصت برای آزمون و خطا وجود ندارد.
ایزدی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری را سازمانی تخصصی توصیف کرد و گفت: واقعیت آن است که خوزستان پتانسیل های لازم را دارد. گردشکری یک علم است و باید با بهره گیری از تکنیک های روز دنیا و با بهرهگیری از تجارب استان های دیگر کشور برای این استان هم برنامهریزی کرد.
مدیر کل میراث فرهنگی خوزستان اضافه کرد: خوزستان با وجود دست و پنجه نرم کردن با پدیده ریزگردها، نقاط قوت بسیاری از جمله تنوع قومیتی را دارا است که به واسطه آن ها قابلیت برجسته شدن در کشور را دارد.
ایزدی یکی از مسائل را نبود شیوه های مناسب تبلیغاتی دانست و تأکید کرد: باید بتوان تصویر خوبی از ظرفیت های استان را به سایر استانها و حتی کشور های خارجی معرفی کرد تا مثلا حتی اگر کشور های حوزه خلیج فارس قصد زیارت به مشهد را دارند مرکزیت سفر را اهواز قرار دهند.
وی گردشگری را به معنای عام، عرضه و تقاضا توصیف و خاطر نشان کرد: نگاه به تبلیغات نباید نگاه هزینهای باشد و باید این نگاه را به نگاه سرمایهای تبدیل کنیم.
مدیر کل میراث فرهنگی خوزستان بیان کرد: نقد را میپذیرم اما نقدی که با تخریب همراه باشد، زیبنده نیست.
وی با تأکید بر اینکه میراث فرهنگی باید موتور محرک توسعه باشد، افزود: تا زمانی که جوامع محلی، انتفاعی نبرند، توسعه در این بخش اتفاق نخواهد افتاد. در عرصه میراث فرهنگی باید مطالبه گرا بود و این مطالبهگرا بودن باید در حوزه ملی باشد.
ایزدی ایجاد نشاط را اصلی ترین اولویت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری عنوان کرد و گفت: باید از خوزستان صدها برند داشته باشیم، بنابراین امیدوارانه به آینده بنگرید و امید را ایجاد و تصویر جدید از خوزستان خلق کنید. غذا، خوراک و صنایع دستی خوزستان در کشور منحصر به فرد است.
وی بیان کرد: از شما میخواهم که همدل و همراه من باشید و کمک کنید تا حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری را همچنان توسعه دهیم. برای خلق اتفاق مثبت همه دست به دست هم دهیم چراکه ابزاری قدرتمندتر از رسانه برای ایجاد تصویر مثبت در اذهان عمومی وجود ندارد.
مدیر کل میراث فرهنگی خوزستان عنوان کرد: جوامع محلی باید حافظ محوطهها باشند. باید با بزرگان روستا های اطراف بناهای تاریخی وارد گفت و گو شد و با مشارکت جوامع محلی میراث فرهنگی استان را حفظ و گردشگری را توسعه داد.
وی با تأکید بر اینکه باید در استان به سمت رویداد سازی در شهر های مختلف حرکت کرد، افزود: رویدادی مانند گل نرگس باید در شهر های دیگر استان نیز برگزار شود. پتانسیل هر شهرستان باید شناسایی شود و مطابق با آنها رویداد برگزار کرد.
ایزدی درخصوص مشکلاتی که در باب بناهای تاریخی دارای مالک خصوصی وجود دارد نیز گفت: واقعیت این است که سازمان توان خرید بناهای تاریخی با مالکیت خصوصی را ندارد ولی میتواند با مشارکت این مالکان در راستای حفظ و مرمت این آثار و استفاده بهینه از آنها برای توسعه گردشگری گام بردارد.
مدیر کل میراث فرهنگی خوزستان در پاسخ به سؤال مطرح شده در خصوص خانه مسافرها اظهار کرد: خانهمسافر و اقامتگاه بومگردی حتما باید در استان راهاندازی شود ولی منافع هتل های استان و سرمایه گذاران هم باید در نظر گرفته شود.
وی با بیان اینکه در حوزه راهنمایان گردشگری محلی، آموزش مغفول مانده است، افزود: به یاری خدا قصد داریم تا با دادن مکانی به سازمان های مردمنهاد، خلاء آموزش را پر کنیم.
ایزدی اظهار امیدواری کرد: سال ۱۳۹۷، سال همدلی میراث فرهنگی و رسانه های استان باشد تا بتوان به واسطه این همدلی تصویری جدید از خوزستان ارائه داد.
وی در پایان ساماندهی سه محوطه تاریخی جهانی استان برای داشتن یک محور گردشگری را نخستین برنامه میراث فرهنگی استان برای سال 97 عنوان کرد.