به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، هر ساله در ایام فرخنده ماه رجب المرجب بندگان خدا، از سیزدهم تا پانزدهم این ماه به مدت سه روز در مسجد، میهمان خان الهی هستند و با عبادات و روزه داری معتکف می‌شوند.

اعتکاف فرصت ‏بسیار مغتنمی است که خداوند متعال هر ساله به بندگان خود می‌دهد تا انسان‌هایى که در پیچ و خم‏‌هاى زندگی مادى غرق شده‌اند دوباره به خود بازگردند و اعمال و رفتار گذشته را بازبینی کنند.

در اعتکاف بندگان خداوند با تضرع و اخلاص از ذات اقدس الهی می‌خواهند تا فرصت دیگری در اختیار آنها قرار دهد تا بتوانند کاستی‌های معنوی خود را جبران کنند و در صراط مستقیم گام بردارند.

فاصله گرفتن از تعلقات دنیوی

حجت‌الاسلام فرزاد شیخ از روحانیون اهوازی در این ارتباط می‌گوید که هر سالی بهاری دارد و بهار عبادت رجب، شعبان و رمضان است و اعتکاف نیز پلی است برای آماده شدن برای استقبال از شعبان و رمضان.

وی در ادامه بیان می‌کند که خداوند متعال رجب را ماه خود می‌داند و کسانی که می‌توانند در این ماه معتکف شوند بندگان خالص الهی هستند که 3 روز در مسجد اعتکاف می‌کنند و به راز و نیاز با خداوند متعال می‌پردازند.

این فعال فرهنگی ادامه می‌دهد: اعتکاف یعنی 3 روز تنهایی، خلوت کردن و عشق بازی با معبود خود، که با فاصله گرفتن از تعلقات دنیوی انسان خود به خداوند نزدیک می‌کند.

وی با اشاره به این نکته که مومنان در اعتکاف فقط و فقط با خدای خود راز و نیاز می‌کنند و همه چیز خود را از او می‌خواهند، اضافه می‌کند: در این مهمانی بندگان خدا از همه چیز بریده می‌شوند و میهان معبود هستند.

دلبستگی بندگان به خداوند در اعتکاف

حضور در مراسم معنوی اعتکاف خاطرات شیرینی را برای شرکت‌کنندگان به ارمغان می‌آورد که حجت‌الاسلام شیخ در این باره خاطره‌ای از نخستین حضور خود در آئین معنوی اعتکاف بیان می‌کند و می‌گوید: وقتی برای بار اول معتکف شدم در پایان سه روزه اعتکاف دوست نداشتم از مسجد جدا شوم و با گریه خانه خدا را ترک کردم.

وی دلیل وابستگی معتکفان به مسجد و راز و نیاز را علت این مسئله عنوان می‌کند و ادامه می‌دهد: انسان معتکف خداوند را بیش از گذشته حس می‌کند و به او نزدیک می‌شود، به این نتیجه می‌رسد که دنیا با همه زرق و برق و رنگ و لعابش جای دلبستن نیست و جلوه واقعی دنیا را می‌بیند، به همین خاطر در روز سوم که می‌خواهد از این فضای معنوی و روحانی جدا شود برای او سخت است.

هر کس درباره اعتکاف نظر خاص خود را دارد، زاهد آسمار یکی از طلاب علوم دینی روستای بختگان شهرستان باغملک از زاویه دیگری به اعتکاف می‌نگرد و می‌گوید: چگونگی استفاده از فضای معنوی از سوی معتکف بستگی مکان و فضایی دارد که در آن قرار گرفته است، همچنین برنامه ریزی مسئولان برنامه نیز خیلی بر بهره مندی معتکفان از این فرصت الهی تاثیر دارد.

ضرورت برنامه ریزی برای سنین مختلف در اعتکاف

وی در تکمیل این سخنان خود توضیح می‌دهد که فرد معتکف بر اساس آنچه مسئولان برگزاری برنامه تدارک می‌بینند از فضای معنوی بهره می‌برد که این بستگی به حال و هوای آنها نیز دارد.

این طلبه باغملکی به یکی از تجربیات خود در اعتکاف سال 1394 اشاره می‌کند و ادامه می‌دهد:«در مسجدی که ما سال گذشته معتکف بودیم طوری برنامه ریزی شده بود که همگان از این فرصت بهره لازم را ببرند، به روایت دیگر بر اساس گروه‌های سنی نونهالان، نوجوانان، جوانان و بزرگسالان برنامه‌ها اجرا شد که به مذاق همگان خوش آمد برای مثال یک روحانی برای نونهالان و نوجوانان طوری برنامه اجرا می‌کرد که آنها 2 ساعت پای سخنانش می‌نشستند و خسته نمی‎شدند».

اگر برنامه‌ریزی‌ها متناسب با سن و سال افراد باشد همه معتکفان می‌توانند از سه روز حضور خود در مسجد بهره‌های لازم را ببرند اینها نکات دیگری بود که زاهد آسمار بیان می‌کند و می‌گوید که وقتی یک فرد بزرگسال در حال توبه و استغفار است یک نوجوان نمی‌تواند در کنار او باشد و این کار را انجام دهد زیرا او دلش پاک است و هنوز به زنگار آلوده نیست.

از تلفن همراه فاصله بگیرید

در اعتکاف انسان خیلی به خداوند نزدیک می شود زیرا در خانه او در حال عبادت است، این جملات آغازگر سخنان حجت‌الاسلام عیسی دریس از روحانیون روستای مندوال شادگان است که در ادامه می‌گوید: معتکفان در خلوت خود، همه چیز را از خداوند متعال می‌خواهند و از زدائل دنیا دور می‌شوند.

وی در ادامه از معتکفان درخواست می‌کند که برای استفاده بهتر از حال و هوای اعتکاف برای این سه روز از وسایل ارتباطی از جمله تلفن همراه، تبلت و لب‌تاب کمتر استفاده کنند و از شبکه‌های اجتماعی نیز فاصله بگیرند.

این روحانی شادگانی در ادامه سخنان خود می‌گوید که معتکفان در این سه روز از خانواده، دوستان و همه آشنایان دور می‌شوند و فقط خودشان و خدایشان هستند، پس باید از این فرصت به بهترین نحو ممکن استفاده کنند.

وی استغفار، تسبیحات و فرستادن صلوات را بهترین اعمال در اعتکاف می‌داند و ادامه می‌دهد: خلوت کردن با معبود در این سه روز خیلی مفید است زیرا در این خلوت همه اعمال خوب و بد خود را بازنگری می‌کنیم و برای جبران کاستی‌های گذشته کمر همت می‌بندیم.

فرصتی برای بندگی و تزکیه نفس

یکی دیگر از روحانیون خوزستانی به نام حجت الاسلام حسین راشدی، ساکن شهرشهیدپرور هفتگل اعتکاف را عبادت پیشرفته‌ای برای بندگان خداوند می‌داند و توضیح می‌دهد که انسان معتکف از زنگارهای رنگارنگ دنیای دور می‌شود و می‌تواند در این سه روز بندگی به تزکیه نفس بپردازد.

وی اعتکاف را فرصتی ارزشمند و مغتنم برای ارتباط نزدیک با خداوند می‌داند و می‌گوید: ما بندگان خداوند در همه روزها و ماهای سال از دنیا استفاده می‌کنیم ولی این چند روز را فقط برای خدا معتکف می‌شویم.

 این طلبه اهل هفتگل در پاسخ به این سوال که بهترین کار در دوران سه روزه اعتکاف را چه می‌دانید، می‌گوید که به نظر این حقیر بهترین کار برای معتکف فکر کردن است زیرا برای انجام کارهای فرعی وقت زیاد داریم، بیاییم در زمان محدود اعتکاف با تفکر برای روزها و ماه های دیگر سال برنامه ریزی کنیم تا زندگی بهتری داشته باشیم.

گزارش از حسین یزدی

انتهای پیام/

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 612274
  • منبع: tasnimnews.com
  • نسخه چاپی

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.