به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمد علوی بعدازظهر دوشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: ایران هم مثل سایر کشورهای دنیا عضو سازمان بهداشت جهانی است و مقررات این سازمان در ایران هم اجرایی می‌شود.

وی افزود: برخی بیماری‌ها هنگام اپیدمی شدن از سوی سازمان جهانی کدگذاری می‌شوند که از آن جمله می‌توان به نام‌گذاری طاعون به اسم پل اشاره کرد.

رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی بیان کرد: بیماری‌های مختلف هنگام اپیدمی شدن بیشتر در راستای جلوگیری از تشویش اذهان عمومی انجام می‌شود.

علوی تصریح کرد: سال ۷۷ اپیدمی التور از شهرک نفت اهواز شروع شد و با یک اطلاع‌رسانی غلط شاهد مرجوع شدن محصولات کشاورزی صادر شده ایران از دیگر کشورها بودیم درحالی‌که این اپیدمی هیچ اثری بر تولیدات کشاورزی نداشت.

وی گفت: در ایتالیا بیش از ۱۷۰ بیمار و در کشور ژاپن نیز بیش از ۸۰۰ بیمار مبتلا به ویروس کرونا شدند ولی سر و صدایی برای این کشورها نیست.

رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی عنوان کرد: تا امروز حتی یک مورد مثبت ابتلاء به ویروس کرونا در استان خوزستان گزارش نشده است و این گزارش‌ها و آمارها بر اساس نتایج آزمایش و نمونه‌گیری از افراد مشکوک به ابتلاء اعلام می‌شود.

علوی با اشاره به اینکه ۲۸ مورد از افراد مشکوک به ابتلاء به ویروس کرونا پس از آزمایش به عنوان بیمار مبتلا به آنفولانزا نوع B شناخته شدند، تصریح کرد: وجود ویروس کرونا در منطقه و کشور را انکار یا تکذیب نمی‌کنیم چون قم یک استان مذهبی است و با مسافرت شهروندان مختلف امکان انتقال ویروس وجود دارد ولی تا این لحظه هیچ مورد مثبتی در استان خوزستان گزارش نشده است.

وی گفت: با اشاره به اینکه ویروس فعلی کرونا هفتمین نوع از این ویروس است، گفت: هر روز که می‌گذرد راه‌های انتقال جدیدی از این نوع ویروس کرونا کشف می‌شود و همچنین اطلاعات در زمینه این ویروس و کیت‌های شناسایی آن افزایش پیدا می‌کند.

رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی اهواز بیان کرد: هرگونه مورد مشکوک به ابتلاء به ویروس کرونا از رصد همکاران بهداشت و درمان در امان نمی‌ماند و اگر بعد از نتیجه منفی آزمایش اطمینان پیدا کنیم که بیمار خطری برای جامعه ندارد وی را ترخیص می‌کنیم.

علوی افزود: شاید برخی موارد مشکوک با رضایت شخصی به بیمارستان مراجعه کنند اما ترخیص از بیمارستان به رضایت شخصی فرد مراجعه‌کننده بستگی ندارد و دانشگاه پس از اطمینان از منفی بودن آزمایش امکان ترخیص را ایجاد می‌کند.

وی با عنوان اینکه کرونا یک بیماری نیست بلکه یک ویروس است که از جمله علائم آن عفونت تنفسی حاد است، تصریح کرد: استفاده از ماسک برای افراد عادی در اپیدمی آنفولانزایی و کرونا توصیه نمی‌شود.

علوی بیان کرد: راه‌های انتقال این ویروس متعدد است که از آن جمله می‌توان به قطرات تنفسی، شیوه تماسی و حتی مواد غذایی مثل سبزیجات اشاره کرد.

وی گفت: به کسی که علائم بیماری، سرماخوردگی، سرفه کردن و یا آبریزش بینی داشته باشد استفاده از ماسک را توصیه می‌کنیم.

علوی گفت: ماسک N۹۵ خاص کادر درمانی است و آن هم بیشتر در ایزوله‌های تنفسی کاربرد دارد؛ بنابراین استفاده از ماست مبنای علمی ندارد و نباید برای آن تقاضا ایجاد کرد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 1364158
  • منبع: mehrnews.com
  • نسخه چاپی

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.