به گزارش ایرنا علیرضا کمره ای چهارشنبه در مراسم تکریم ومعارفه مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان در تالار طلائیه اهواز بیان کرد: میانگین کشوری پوشش و جذب دانش آموزان دوره متوسطه دوم درمدرسه ۸۱ درصد است و این رقم در خوزستان ۷۷ درصد است ، برای رسیدن به میانگین کشوری نیاز به همکاری و عزم مسئولان و دستگاه‌های استان است.

وی گفت: برای کاهش آمار ترک تحصیل دانش آموزان به ویژه در بین دانش آموزان دختر باید به مسائل فرهنگی در این بخش ورود کرد، برطرف کردن این مشکل تنها وظیفه آموزش و پرورش نیست و دستگاه‌های مختلف زیادی می‌توانند در این زمینه فعالیت کنند.

کمره ای ادامه داد: در حوزه پوشش و جذب دانش آموزان در رشته‌های فنی و حرفه ای و کار و دانش خوزستان رتبه ۳۲.۸ درصد است این درحالی است که میانگین کشوری در این بخش ۲۷ درصد است که خوزستان در این حوزه جایگاه مناسبی دارد.

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: میانگین تحصیل دانش آموزان در مدارس شبانه روزی در خوزستان ۲.۷ درصد است این در حالی است که میانگین کشوری ۴.۷ درصد است و با توجه به مشکلاتی که آموزش و پرورش استان در بخش فضای آموزشی و محرومیت در برخی مناطق دارد توسعه فضاهای مدارس شبانه روزی مورد اهمیت است.

وی با بیان اینکه کمبود نیروی انسانی در آموزش و پرورش مشکل تمام کشور است گفت: وزارت آموزش و پرورش توجه ویژه ای به خوزستان دارد و تلاش دارد که این مشکل را در استان برطرف کند.

کمره ای اظهار داشت: نباید تصور شود که هر ناکارآمدی در بحث آموزش دانش آموزان بر عهده آموزش و پرورش است، همه سازمان‌ها باید برای تربیت هر چه بهتر دانش آموزان و ایجاد کردن شرایط ایده آل برای تحصیل آن ها ورود کنند.

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش گفت: در حال حاضر غلبه تعلیم و تربیت غیررسمی به گونه ای بر دانش آموزان به گونه‌ای است که بر تعلیم و تربیت رسمی تاثر گذاشته است. 

وی افزود: خروج و یا انتقال معلم ها یک امر طبیعی است و مهم برنامه ریزی کردن و مدیریت سیستم آموزشی با شرایط فعلی است.

کمره ای ادامه داد: خوزستان جزء سه استان با جمعیت بالای دانش آموزی است و با مشکلات زیادی در حوزه آموزش و پرورش دارد به همین منظور در وزارت آموزش و پرورش کمیته ای برای رسیدگی به مشکلات در بخش‌های مختلف آموزشی، فضا و تجهیزات و کمبود نیروی انسانی تشکیل شده و امید است به زودی شاهد تغییر و تحولات خوبی درآموزش و پرورش استان باشیم.

درادامه این مراسم مدیر کل سابق آموزش و پرورش خوزستان بیان کرد: بسیاری از مصیبت‌هایی که بر سر آموزش و پرورش استان وارد می‌شود توسط برخی از مدیران درون استان است.

محمد تقی زاده گفت: آموزش و پرورش استان با کمبود ۱۶ هزار نفر معلم مواجه است و هر بار برای جذب نیرو اقدام کردم با مخالفت‌ها و هجمه‌هایی از سوی برخی افراد مواجه شدم.

وی گفت: آموزش و پرورش خوزستان با آمار بالای دانش آموز و بحران‌های فراوانی که با آن مواجه است جایگاه حساس و ویژه ای دارد و وزارت آموزش و پرورش باید در توزیع سرانه و اعتبار نگاه ویژه به استان داشته باشد.

در ادامه این مراسم مدیرکل جدید آموزش و پرورش خوزستان اظهار داشت: باید برنامه‌های سند تحول بنیادین در آموزش و پرورش استان و مدارس اجرایی شود.

کوروش مودت گفت: بزرگترین چالش در آموزش و پرورش استان کمبود منابع مالی است و نباید تنها به اعتبار و سرانه وزارتخانه اکتفا کرد باید راهکاری برای ایجاد درآمد پایدار آموزش و پرورش استان اندیشیده شود.

وی با اشاره به اینکه یکی از چالش‌های آموزش و پرورش استان کمبود نیروی انسانی است افزود: در پنج سال اخیر ۶۰۰ نیروی فرهنگی و معلم از خوزستان انتقالی گرفتند ، برای ماندگاری فرهنگیان در استان باید مشوق و انگیزه‌هایی تعریف شود .

مدیر کل جدید آموزش و پرورش استان بیان کرد: پایین بودن سرانه آموزشی، کمبود شدید نیروی انسانی، کمبود منابع مالی و اعتباری، ۲ زبانه بودن بسیاری از مناطق استان و بحث بازماندگی از تحصیلی  از جمله مواردی هستند که آموزش و پرورش استان را تهدید می‌کنند.

مودت ادامه داد: انسداد مبادی بیسوادی، توسعه آموزش فنی و حرفه ای و دریافت کمک از شرکت‌ها و صنایع موجود در استان و اجرای برنامه‌های سند تحول بنیادین از جمله برنامه‌هایی است که باید در آموزش و پرورش استان عملیاتی شوند.

امروز چهارشنبه در مراسم تکریم و معارفه مدیر کل جدید آموزش و پرورش استان از زحمات " محمد تقی زاده" مدیر کل سابق آموزش و پرورش استان و " مهدی رفیعی" سرپرست سابق این اداره کل قدردانی شد و" کوروش مودت" که پیش از این فرماندار شهرستان خرمشهر بود به عنوان مدیر کل جدید آموزش و پرورش خوزستان معرفی شد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.