به گزارش ایرنا دزفول دارای مناطق گردشگری و طبیعی منحصربفردی است که به علت وارد نشدن انسان هنوز زیبایی و جذابیت خود را حفظ کرده و مناظری زیبا خلق کرده اند.
با وجود فرهنگ سازی های زیاد درخصوص حفظ محیط زیست و این میراث ارزشمند در دزفول، باز هم تنها زمانی می توان فهمید گردشگر به یک منطقه بکر سفر کرده که نشانه ای از زباله های رهاشده در آنجا خودنمایی کند.
اگر پس از روزهای تعطیل نیم نگاهی به مناطق گردشگری طبیعی شهرستان دزفول بزنید، با رهاسازی زباله بویژه ظروف یکبار مصرف در گوشه و کنار این مناطق زیبا روبرو می شوید که نابودی این طبیعت چندین هزار ساله را نشانه رفته است.
شاید باورش دشوار باشد که رهاسازی هر تکه زباله در طبیعت زحمت سالها تلاش را بر باد می دهد و اگر این وضعیت ادامه یابد شاهد نابودی کامل محیط زیست خواهیم بود.
با ورود گردشگران به طبیعت در روز سیزده بدر، رهاسازی زباله در طبیعت تشدید می شود به طوری که غروب روز طبیعت به جای آشتی انسان شاهد انبوهی از زباله در دل طبیعت خواهیم بود که این تصاویر ناعادلانه ترین پاسخ به رحمت الهی است.
مدیر انجمن دوستداران و پژوهشگران شهرستان دزفول (دزپارس) معتقد است نیاز به محیط زیست پاکیزه برای کلیه نسل ها ضروری است و جاذبه های طبیعی سرمایه ای ملی برای آرامش انسانهاست که رهاسازی زباله ها با بی تفاوتی در طبیعت باعث می شود خودمان را از این نعمت خدادادی بی نصیب کنیم.
محمد اذرکیش افزود: باید چالش هایی با عنوان های چالش نوروز پاک در دزفول راه اندازی و گردشگران را با عرضه کیسه زباله تشویق به جمع آوری زباله ها هنگام خروج از طبیعت کرد.
وی گفت: گردشگران می توانند از این اقدام خود برای تشویق دیگر افراد تصویربرداری و در فضای مجازی منتشر و با این کار هر فردی به سهم خود در این فعالیت فرهنگی مشارکت کند.
وی اظهار داشت: انجمن دزپارس با راه اندازی کمپین 'من بی تفاوت نیستم' و کمپین دز فرهنگ سعی دارد گردشگران و شهروندان را با انتشار پیام های فرهنگی در حفظ محیط زیست سهیم کند.
وی کاشت درختان بومی را به گردشگران توصیه کرد و افزود: طرح تجربه های دوست داشتنی نیز در این انجمن اجرا شده که سعی می شود با اجرای این طرح از تجربه های دیگران برای حفظ محیط زیست استفاده شود.
مدیر انجمن مردم نهادحامیان طبیعت پاک شهرک انقلاب نیز گفت: این انجمن به منظور جلوگیری از رهاسازی زباله در طبیعت اقدام به اهدای کیسه زباله در مناطق گردشگری منطقه کرد تا گردشگرانی که از طبیعت استفاده می کنند زباله های خود را رها نکنند.
روح اله رستمی افزود: همچنین با پاکبانی چندین منطقه گردشگری در بخش های چغامیش و مرکزی و تهیه پرسشنامه محیط زیستی تلاش شد از دیدگاه های گردشگران درخصوص حفاظت از جنگل های دز استفاده شود.
وی گفت: برپایی ایستگاه استقبال از گردشگران در پل حمیدآباد، شرکت شهیدرجایی و چندمکان مذهبی و ارائه کیسه زباله از دیگر اقدامات این انجمن برای جلوگیری از رهاسازی زباله در طبیعت است.
7278/3022
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.