به گزارش ایرنا حسین لامی زاده روز یکشنبه در دهمین نشست شورای هماهنگی مواد مخدر شهرستان دزفول در سالن جلسات فرمانداری افزود: مسئولان باید بیشترین توجه خود را به کاهش آسیب های اجتماعی متمرکز کنند.
وی با بیان اینکه معضل اعتیاد اقشار و گروه های مختلف را درگیر کرده است، اظهار داشت: اقدامات روزمره نتوانسته ما را به سمت اهداف موردنظر سوق دهد لذا نباید راه های رفته را تکرار کرد.
دبیر شورای هماهنگی مواد مخدر خوزستان با بیان اینکه دشمن برای شیوع اعتیاد برنامه های مدونی را به اجرا گذاشته است، افزود: آموزش و پرورش باید زمانی از کلاس درس را برای پرداختن به آسیب های اجتماعی اختصاص دهد.
** فعالیت های فرهنگی برای کاهش تقاضای مواد مخدر توسعه یابند
لامی زاده با تاکید بر لزوم افزایش ارتباط بین دانش آموز و معلم گفت: خبرنگاران نیز باید برای اجرای طرح های پیشگیرانه فعالیت بیشتری داشته باشند.
وی افزود: آمار کشفیات مواد مخدر نشان می دهد که متقاضی مواد مخدر در سطح استان زیاد است به همین منظور باید برنامه هایی برای کاهش تقاضای مواد مخدر تدوین شوند.
وی اظهار داشت: باید نگاهی واقع بینانه به مواد مخدر داشت و دستگاه های اجرایی تمام توان خود را برای حفظ نهاد خانواده به کار گیرند و برای انسان سازی وقت بگذارند.
دبیر شورای هماهنگی مواد مخدر استان خوزستان بر ضرورت اجرای برنامه های جدید با استفاده از تجربه های گذشته تاکید کرد و افزود: باید به جایی برسیم که حداقل تعداد معتادان افزایش نیابد و حتی یک نفر بر تعداد آنها اضافه نشود.
وی با بیان اینکه طرح توانمندسازی معتادان بهبودیافته نیاز به کار بیشتری دارد، گفت: دزفول ظرفیت های زیادی دارد و از نظر اعتقادی نیز پیشتاز است که باید برنامه های جدی تری برای کاهش اعتیاد در این شهرستان اجرا شود.

** مواد مخدر به یک مسئله سیاسی امنیتی در دنیا تبدیل شده است
سرپرست فرمانداری ویژه دزفول نیز در این نشست گفت: مسئله مواد مخدر یک مسئله بسیار پیچیده است زیرا این موضوع از سازوکار ملی تبعیت نمی کند و نیازمند مدیریتی هدفمند و هماهنگ است.
محمد حیدری با بیان اینکه اعتیاد به یک موضوع و مسئله بین المللی تبدیل شده است، افزود: مواد مخدر در دنیای امروزی جنبه سیاسی و امنیتی پیدا کرده و تولید مواد مخدر مبتنی بر تقاضای جهانی و یک ابزار سیاسی و امنیتی است که با همکاری مافیا و با اهداف ضد امینتی برخلاف برخی کشورها انجام می شود که یکی از کشورهای هدف نیز ایران است.
وی اظهار داشت: در حال حاضر مواد مخدر به یک ابزار سیاسی تبدیل شده و دشمن می خواهد با سست کردند بنیاد اعتقادی، اقتصادی و اجتماعی ما به اهداف سیاسی خود برسد.
وی با بیان اینکه سن مصرف مواد مخدر پائین آمده و شیوع آن در بین بانوان بیشتر شده است، افزود: مواد مخدر از حالت سنتی به صنعتی تغییر کرده است لذا باید نگاه ما نیز از یک نگاه محلی به یک نگاه بین المللی تغییر یابد و در عرصه های بین المللی موضوع مواد مخدر تحلیل و سپس اقدامات محلی انجام شود.
حیدری با بیان اینکه دزفول متاثر از تغییرات بین المللی است، گفت: انتخاب رویکرد مناسب برای مقابله همه جانبه با مواد مخدر ضروری است و برای این کار دستگاه های مختلف باید در حوزه درمان و برخورد با هم همکاری داشته باشند.
وی افزود: انتخاب رویکرد درست درخصوص مبارزه با اعتیاد می تواند برنامه های را جهت دار و اقدامات ما را سامان دهد.
سرپرست فرمانداری ویژه دزفول سانسور کردن اطلاعات را بی نتیجه خواند و اظهار داشت: باید خطرات مواد مخدر برای دانش آموزان تشریح شوند و دانشجویان و دانش آموزان از آگاهی کاملی در این خصوص برخوردار باشند.
وی افزود: مواد مخدر به عنوان یک بیوتروریسم شادابی و سرزندگی جامعه را از بین می برد و باعث می شود دانشجویان به جای پرداختن به تحقیق و پژوهش به دنبال مواد مخدر باشند.
حیدری با بیان اینکه اقدامات پیشگیرانه دشوارتر از برخوردهای فیزیکی است، گفت: باید برنامه های عملیاتی و مالی زیادی درخصوص پیشگیری از اعتیاد در دزفول اجرا شود.
وی با تاکید بر لزوم مشارکت مردم برای پیشگیری از اعتیاد افزود: کارآیی دولت در این مقوله ضعیف است و تا زمانی که مردم به دولت اعتماد نداشته باشند نمی توان در این خصوص کاری از پیش برد.

** 13 کمپ ترک اعتیاد غیرمجاز در دزفول فعال است
رئیس اداره بهزیستی دزفول گفت: چهار کمپ مجاز، یک مرکز TC و 13 کمپ ترک اعتیاد غیرمجاز در دزفول فعال است که با اقدامات انجام شده 2 کمپ در مرحله گرفتن مجوز هستند.
فریدون عبدی افزود: یکهزار و 274 بیمار در این کمپ های ترک اعتیاد داریم که ظرفیت هر یک از این مراکز حدود 50 نفر در ماه است.
وی از فعالیت پنج گروه اجتماع محور و 2 پایگاه خدمات اجتماعی در شهرستان دزفول خبر داد و اظهار داشت: طرح های کارمند داری، مصون سازی مهدکودک ها و حفاظت در دزفول در حال اجرا هستند.
وی افزود: امسال درخصوص جمع آوری معتادان متهاجر 10 نفر سهمیه داشتیم که تاکنون حدود 14 نفر پذیرش شده اند.
معاون سیاسی و اجتماعی فرمانداری ویژه دزفول نیز گفت: باید از ظرفیت های سازمان های مردم نهاد برای کنترل آسیب های اجتماعی استفاده شود زیرا دستگاه های اجرایی به تنهایی پاسخگوی معضلات اجتماعی نیستند.
سیدمهدی چلوی بر ضرورت آموزش خانواده ها بویژه مادران تاکید کرد و افزود: باید آموزش های لازم در سطح مدارس و زندان ها برای اقشار مختلف ارائه و خطرات مواد مخدر به همه گوشزد شوند.
وی اظهار داشت: باید ضمن اجرای برنامه های کوتاه مدت، برنامه های بلندمدتی نیز برای کاهش گرایش به مواد مخدر در سطح جامعه اجرا شود.
چلوی افزود: وجود کمپ های ترک اعتیاد غیرمجاز در شهرستان دزفول یکی از معضل های سال های اخیر بوده که تاکنون متولی آنها مشخص نشده است.
عبدالمحمد جرجانی مدیر آموزش و پرورش دزفول نیز گفت: 2 چالش بزرگ درخصوص مواد مخدر و پیشگیری از این آسیب اجتماعی در کشور و دزفول وجود دارد که یکی از آنها ورود مواد مخدر و دیگری شناسایی مناطق آلوده است.
وی با تاکید بر لزوم شناسایی مبادی ورودی مواد مخدر و مناطق آلوده هر منطقه افزود:80 هزار دانش آموز در دزفول به تحصیل مشغولند که باید برنامه جامعی برای آگاه سازی آنها اجرا کرد.
مدیر آموزش و پرورش دزفول اظهار داشت: پارسال 500 اثر از دزفول به جشنواره دانش آموز سالم استان معرفی شد که هشت اثر مقام استانی و یک اثر مقام کشوری کسب کردند.
وی بر ضرورت آموزش دانش آموزان و آگاهی آنها درخصوص مواد مخدر تاکید کرد و افزود: 35 هزار دانش آموز دوره متوسطه اول و دوم آموزش های مواد مخدر را فرا گرفتند که تاثیر زیادی بین دانش آموزان داشت زیرا 99 درصد مشکلاتی که جامعه را درگیر می کند ناشی از عدم آگاهی است.
وی با اشاره به فعالیت 200 نیروی مشاوره در مدارس دزفول گفت: پیشگیری از آسیب های اجتماعی نیازمند صرف هزینه است و باید با استفاده از اساتید مجرب به آگاه سازی دانش آموزان اقدام کرد.
در این نشست مقرر شد پس از بررسی های استانی 2 مرکز دیگر به تعداد مراکز ترک اعتیاد دزفول اضافه شود.
7278/3022
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.