عبدالله یوسفی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: ارتقا بهره وری در بخش کشاورزی جزو اولویت های اساسی این استان در طراحی و اجرای سیستم های نوین آبیاری است.
وی اعتبار مصوب در زمینه اجرای طرح های آبیاری نوین را 540 میلیارد ریال عنوان کرد و افزود: برنامه ریزی شده است تا با این میزان اعتبار هفت هزار و 39 هکتار از اراضی کشاورزی این استان مجهز به سامانه آبیاری نوین شود.
وی گفت: روند نادرست منابع آب در سالیان گذشته و از طرفی خشکسالی ها چندین ساله موجب شده تا در سال‌های اخیر شاهد کاهش منابع آب‌های زیرزمینی و نیز کاهش سطح زیرکشت کشاورزی در برخی مناطق خراسان شمالی باشیم.
یوسفی افزود: هم اکنون کاهش نزولات جوی، مصرف بی رویه آب در بخش کشاورزی و پایین رفتن سطح منابع آب زیرزمینی این هشدار را به کشاورزان خراسان شمالی می دهد که باید هر چه سریع تر کشاورزان را برای تغییر شیوه آبیاری ترغیب و با دریافت تسهیلات مورد نیاز روش‌های آبیاری نوین را در استان اجرا کنند.
وی گفت: تسهیلات در نظر گرفته شده برای اجرای طرح های آبیاری نوین از جمله قطره ای، کم فشار، بارانی و انتقال آب با لوله در نظر گرفته شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: در سامانه های قطره ای برای هر یک هکتار اراضی آبی تا 100 میلیون ریال به صورت بلاعوض به کشاورزان کمک می شود.
یوسفی اظهار کرد: در سامانه های آبیاری بارانی نیز بسته به نوع سیستم از 65 تا 85 میلیون ریال به ازای هر یک هکتار، در سامانه کم فشار نیز تا 45 میلیون ریال در هر هکتار تسهیلات بلاعوض داده می شود.
وی افزود: این سازمان کشاورزان را تشویق به اجرای این طرح می کند که تاکنون استقبال خوبی از آن صورت گرفته و بعد از درخواست و مدرک متقاضی تشکیل پرونده صورت می گیرد و ارائه مشاوره، نقشه برداری و طرح توجیهی برای این طرح صورت می گیرد.
وی از تمامی کشاورزان که دارای منابع آبی هستند خواست تا از این فرصت استفاده کنند و سامانه آبیاری نوین به منظور اقتصادی کردن فعالیت کشاورزی، افزایش بهره وری، کاهش هزینه ها و صرفه جویی آب استفاده کنند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی از خرده مالکان بخش کشاورزی نیز خواست تا با تجمیع اراضی از این تسهیلات بلاعوض
بهره مند شوند و افزود: برای این منظور به مدیریت های جهاد کشاورزی مراجعه داشته باشند.
یوسفی اظهار کرد: تا پایان سال 95، از 50 هزار اراضی مستعد اجرای طرح های آبیاری نوین 29 هزار هکتار طرح اجرا شده بود که معادل 58 درصد اراضی مستعد است.
وی گفت: با احتساب هفت هزار هکتاری که برای سال جاری در نظر گرفته شده است و همچنین اتمام طرح های باقی مانده از سال گذشته اراضی زیر پوشش آبیاری نوین به 70 درصد خواهد رسید.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی با بیان اینکه در روش هایی که منجر به استقرار سامانه های آبیاری بارانی می شود راندمان آبیاری از 42 درصد به 75 درصد افزایش پیدا می کند افزود: در سامانه های قطره ای تا 90 درصد راندمان انتقال آب افزایش پیدا می کند.
50 هزار هکتار از اراضی خراسان شمالی مستعد اجرای طرح آبیاری نوین است.
خراسان شمالی 344 هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این سطح حدود 40 هزار هکتار باغ و مابقی زراعت است.

* بارندگی در خراسان شمالی 54درصد کاهش یافت
رئیس اداره پیش بینی هواشناسی خراسان شمالی گفت:میانگین بارش ها سال زراعی جاری در این استان 28 هزار کیلومتر مربعی نسبت به دوره آماری بلندمدت 54درصد کاهش یافته است.
مهری هاشمی دوین در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه میزان بارش ها از اول مهرماه تا 30آذرماه 96 در بیشتر ایستگاه های استان کاهش داشته است اظهار کرد: میانگین بارش سال جاری زراعی استان در مقایسه با مدت مشابه پارسال 26درصد کاهش یافته است.
وی افزود: بیشترین کاهش بارندگی سه ماه نخست سال زراعی جاری در بجنورد با 37درصد نسبت به مدت زمان مشابه پارسال و کمترین کاهش بارندگی در راز بوده است.
هاشمی گفت: میانگین افزایش دمای امسال در استان نسبت به دوره آماری نیز نیم درجه افزایش را نشان می دهد .
وی با بیان اینکه بارش های خوبی برای فصل زمستان دراستان پیش بینی نمی شود افزود: دمای هوای استان نیز نسبت به سال گذشته یک درجه افزایش خواهد یافت.
این استان چندین سال است به دلیل کاهش بارندگی ها با خشکسالی دست و پنجه نرم می کند و امسال نیز پنجمین استان درگیر خشکسالی کشور اعلام شده است.
اخبار خراسان شمالی را در کانال تلگرامی اخبار ایرنا خراسان شمالی به نشانی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.