محسن نظام دوست روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به صف هایی که بعضا کشاورزان در برابر مراکز ارائه کود تشکیل می دهند، اظهار داشت: کود به میزان کافی در استان وجود دارد که در چندین مرحله اقدام به عرضه و فروش آن می‌شود و کشاورزان و باغداران نباید نسبت به تامین آن دل نگران باشند.

علیرغم منع مردم از حضور در تجمعات، در چند روز اخیر برخی از کارگزاری‌های توزیع کود در خراسان شمالی، شاهد صف بستن و اجتماع کشاورزان برای دریافت این کالا بوده است که این وضعیت مسوولان بهداشتی را نگران کرده است.

نظام دوست با بیان اینکه هم اکنون روزانه بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ تن کود به کارگزاری های استان تحویل می شود، افزود: فهرست تمامی کشاورزان با توجه به مقدار زمینی که دارند در سامانه توزیع نهاده های کشاورزی استان موجود است و کارگزاری ها پس از دریافت کود با کشاورزان تماس گرفته و آنان را برای دریافت سهمیه کود خود فراخواهند خواند.

وی با اشاره به تقاضای بالا برای دریافت کود در این فصل گفت: اکنون کود سرک بین کشاورزان استان توزیع می شود و از ۲۰ فروردین نیز کود بهاره مورد نیاز کشاورزان به کارگزاری های استان حمل خواهد شد.

نظام دوست مجموع کود توزیعی استان در سال گذشته را  ۲۵ هزار و ۷۰۰ تن دانست و گفت: این میزان نسبت به سال پیش از آن ۲۵ درصد رشد داشت و اکنون نیز تلاش داریم تا سهم کودی استان به ۳۰ هزار تن افزایش یابد.

مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی خراسان شمالی با بیان اینکه کشاورزان استان نباید نگران تامین کود اوره خود باشند، افزود: به علت اینکه در حمل و نقل کود با محدودیت مواجه هستیم از کشاورزان می خواهیم که به تدریج برای دریافت سهمیه کود خود مراجعه کنند و ضمن پرهیز از ذخیره سازی،  کود مورد نیاز خود را به میزان متعارف خریداری کنند.

نظام دوست شمار کارگزاران توزیع کود در این استان را ۶۵ مورد ذکر کرد.

بر اساس توصیه کارشناسان کشاورزی، میزان مصرف کود برای زمین های آبی ۱۵۰ کیلوگرم و زمین های دیم ۵۰ کیلوگرم در هکتار است که این میزان بسته به شرایط زمین در مناطق مختلف، میزان بارش و بذر متفاوت است.

استفاده از انواع کودهای شیمیایی تولید محصول را  ۴۰ تا ۴۵ درصد افزایش می دهد که این امر نیز مستلزم رعایت استفاده به موقع، میزان مصرف درست و سایر عوامل است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی پیش از این از پاک بودن حدود ۶۰ درصد از تولیدات زراعی و باغی این استان خبر داده و گفته بود: میانگین استفاده از سموم شیمیایی در محصولات کشاورزی این استان پایین تر از میانگین کشوری است.

به گفته وی میانگین کشوری مصرف سموم شیمیایی در هر هکتار ۶۰۰ گرم است و حال آنکه این رقم در خراسان شمالی ۲۴۵ گرم در هکتار است.

خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این سطح ۳۰۰ هزار هکتار کشتزار است و بیش از ۸۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی در این حوزه فعالیت می کنند، این استان بیشترین شاغل در بخش کشاورزی را دارد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.