به گزارش ایرنا، سیدمحمد پژمان روز چهارشنبه در بازید از اثر باستانی ارگ نادری شیروان گفت: باید نوع نگاه  به ابنیه تاریخی تغییر یابد زیراکه با برنامه ریزی مناسب می توان از ظرفیت این بناها در اشتغالزایی و توسعه گردشگری‌ استفاده کرد.

وی با بیان اینکه در شرایط فعلی کشور که دشمن خیال می‌کند با تمرکز بر فشار حداکثری به‌ویژه در زمینه اقتصادی، می‌تواند ایران را به نرمش و زانو دربیاورد باید از ظرفیت چنین بناهای برای درآمدزایی استفاده بهینه کرد.

وی گفت: باید همه مسئولان برای حفظ و احیای بناهای تاریخی تلاش کنند تا بتوانیم فرهنگ و تمدن خود را به جهانیان معرفی کنیم.

تپه باستانی ارگ نادری با ثبت تاریخی ۷۰۳ در آثار ملی ایران در حال حاضر عظیم ترین و مهم ترین محوطه باستانی شمال شرق ایران و اولین مرکز فرهنگ و تمدن خراسان شمالی است.
این اثر باستانی مربوط به هزاره پنجم قبل از میلاد است و از اولین محوطه های مسکونی حاشیه رودخانه اترک محسوب می شود.  

تپه باستانی ارگ نادری همانند کوهی در داخل شهر کهن و باستانی شیروان قرار گرفته است که بر دشت شیروان اشراف دارد و رودخانه اترک از کنار آن می گذرد.  

این تپه سابقا مرکز حکومت و فرماندهی شمال خراسان بود که این بنای تاریخی دارای حصار و چهار برج مرتفع بود و عمارت حاکم بر بلندایش مستقر بود و دور تا دور آن دیوار شهر بند قرار داشت.  

سفال های به دست آمده از تپه باستانی ارگ شیروان نظیر تپه باستانی است و نوع سفال ها قرمز با نقوش سیاه مربوط به هزاره پنجم قبل از میلاد می باشد که به عنوان کهن ترین زیستگاه خراسان شمالی مورد تحقیق و بررسی و پژوهش باستان شناسان ایرانی و خارجی قرار گرفته است.  

معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در سفر یک روزه خود به شهرستان شیروان از طرح های در دست اجرای خیابان خانلق و همچنین رودخانه های چایلق، رودخانه اترک و بافت فرسوده شیروان بازدید کرد
شهرستان شیروان دارای ۵۶ اثر تاریخی ثبت شده و ۶ روستای هدف گردشگری زوارم، گلیان، اوغاز، قلعه زو، گلیل و اسطرخی است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.