مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی، سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در نیمه نخست پارسال، ۵۵ فقره پرونده تخلف شکار در استان تشکیل شده بود.
سیداصغر مطهری با بیان اینکه شرایط اقتصادی و افزایش قیمت گوشت سبب فعالیت بیشتر شکارچیان غیرمجاز شده است، افزود: محیط بانان امسال توانستند با تشکیل ۲۱ فقره پرونده شروع به شکار، قبل از آنکه متخلفان موفق به شکار شوند آنها را دستگیر کرده و به مراجع قضایی تحویل دهند.
وی بیان کرد: تعداد زیادی از شکارچیان در ۶ ماه گذشته در تعقیب و گریزها و یا بعد از درگیری با محیط بانان از مناطق شکارگاهی خارج و متواری شده اند.
مطهری اظهار داشت: امسال، موضوع برداشت های غیرمجاز از معدن آلبلاغ شهرستان اسفراین سبب شد تا عمده تمرکز ما بر حفاظت از این منطقه باشد از این رو نظارت و رصد عرصه های طبیعی، تا حدی تحت الشعاع این امر قرار گرفت.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی گفت: در نیمه اول سال ۹۸ در هر نوبت پنج محیط بان در منطقه آلبلاغ حضور داشتند و همزمان چهار محیط بان نیز در سایر نقاط منطقه حفاظت شده و پارک ملی ساریگل از حیات وحش و عرصه های طبیعی این منطقه حفاظت می کردند و ما مجبور بودیم برای حفاظت از منطقه معدنی و منطقه ساریگل بخشی از نیروهای دیگر نقاط استان در این منطقه به کار بگیریم.
در خراسان شمالی ۶۵ گونه پستاندار از ۱۹۷ گونه موجود در کشور زیست دارد و ۱۴۱ گونه پرنده از ۵۳۲ گونه موجود در کشور، ۶۸ خزنده از ۲۲۸ گونه موجود کشور، چهار گونه خزنده دوزیست از ۲۰ گونه موجود و هشت گونه ماهی و آبزی از مجموع ۱۶۰ گونه آبزی موجود در کشور زیست می کنند که برخی از این گونه ها نظیر یوزپلنگ، بالابان، هوبره، کبک دری و کرکس مصری در طبقه بندی اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت (IUCN) در ردههای بحرانی و در حال انقراض قرار دارند.
اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی مناطق حفاظت شده و پارک های ملی سالوک، ساریگل و ضامن آهو، مناطق حفاظت شده قرخود، گلول، سرانی و پناهگاه حیات وحش میاندشت جاجرم را که محل زیست پلنگ ها می باشد، با گستره ۱۹۴ هزار و ۱۴۱ هکتار مدیریت می کند.