دکتر سعید باستانی نماینده مردم تربت حیدریه ، زاوه، مه ولات یکشنبه در آیین روز فرهنگ و هنر کدکن در سالروز تولد عطار نیشابوری کدکنی و همچنین تجلیل از مقام استاد محمدرضا شیفعی کدکنی اظهار کرد: کدکن مهد تولد بزرگان و وضعیت اقلیمی تقریبا بی نظیر است و شاید همین شرایط باعث تحول روحی و ساختن انسان های بزرگ شده است.
به گفته وی ، مردمان این منطقه به شدت سختکوش و پرتلاش بوده و هستند و تا جاییکه می دانم استاد محمدرضا شفیعی کدکنی هم اینک تیز در این سن روزانه 16 ساعت کار و مطالعه مفید انجام می دهند.
روز فرهنگ و هنر کدکن با حضور عطارشناسان ، عطار پژوهان ، اساتید و دانشجویان شرکت کننده در آیین بزرگداشت عطار در نیشابور برگزار شد.
مدیرکل دفتر امور مجلس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی ، فرماندار ویژه نیشابور ، فرماندار ویژه تربت حیدریه و اعضای شورای اداری شهرستان و فرهنگیان و فرهیختگان بومی منطقه از جمله حاضران در این رویداد فرهنگی بودند.
در برنامه ریزی و اجرای روز فرهنگ و هنر کدکن، نماینده مردم تربت حیدریه در مجلس شورای اسلامی ، فرمانداری تربت حیدریه و ادارات فرهنگ وارشاد اسلامی، میراث فرهنگی، بخشدار، شهردار و اعضای شورای اسلامی شهرکدکن و جمع کثیری از فرهنگیان و خیران منطقه با تمام همت و تلاش در تعامل و هم افزایی بودند.
شهرکدکن زادگاه شیخ فریدالدین عطار و ادیب فرزانه کشور محمدرضا شفیعی کدکنی است که برای مردم این منطقه به عنوان یک میراث ارزشمند و فرصتی برای معرفی محل زندگی خود است.
شیخ فریدالدین عطار نیشابوری شاعری شهیر و عارفی عظیم است که سراسر زندگی و آثار وی رنگ و بوی خدایی و عرفانی داشته و به سبب آوازه بلند وی در ادبیات کلاسیک ایران و جهان، بیست و پنجمین روز فروردین در تقویم ملی ایران روز ملی عطار نام گرفته است.
شیخ فریدالدین محمد عطار نیشابوری از بزرگان مشایخ تصوف ایران در قرن ششم و اوایل قرن هفتم هجری است؛ سال 537 هجری در قریه کدکن خراسان به دنیا آمد و چون به داروفروشی و عطاری اشتغال داشت بدین لقب معروف شد. عطار در دکان داروفروشی به درمان بیماران می پرداخت و به کسب علوم و درک صحبت مشایخ و بزرگان اهل تصوف از جمله شیخ نجم الدین کبری و دیگران نیز روزگار می گذراند.
به گفته صاحبنظران این عرصه، عطار نیشابوری یکی از حاملان بزرگ فلسفه اشراق بود به نحوی که اساتید شعر فارسی همچون استاد شفیعی کدکنی او را یکی از بزرگان شعر عرفانی فارسی می دانند.
شفیعی کدکنی می گوید: اگر قلمرو شعر عرفانی فارسی را بگونه مثلثی در نظر بگیریم، عطار یکی از اضلاع این مثلث است و آن دو ضلع دیگر عبارتند از سنایی و مولوی. شعر عرفانی به یک اعتبار با سنایی آغاز می‌شود و درعطار به مرحله کمال می‌رسد و اوج خود را در آثار جلال‌الدین مولوی می‌یابد.
در حاشیه این مراسم و در محوطه مجموعه تاریخی مذهبی شیخ حیدر کدکنی نمایشگاه عرضه صنایع دستی و غذاهای سنتی منطقه کدکن دایر که مورد توجه بسیار زیاد مراجعان قرار گرفت.
این مجموعه تاریخی که قدمت آن به دوره سلجوقی، تیموری، ایلخانی باز می گردد به شماره 8955 و 8954 به ثبت آثار ملی رسیده است.
شهرستان تربت حیدریه دارای چهار بخش مرکزی، جلگه رخ، کدکن و بایگ است که بخش کدکن دارای 17 روستا، جمعیتی
حدود 14 هزار نفر و وسعت تقریبی 800 کیلومتر مربع در 65 کیلومتری شمال غربی مرکز شهرستان تربت حیدریه واقع است.
مرکز شهرستان 225 هزار نفری تربت حیدریه در 150 کیلومتری جنوب غربی مشهد قرار دارد.
6121/1744
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.