دکتر زهرا اباصلتی روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: طبق بررسی های انجام شده، شیوع چاقی در بین کودکان زیر 6 سال خراسانی، 2.5 درصد و در کودکان بالاتر از 6 سال حدود 13 درصد گزارش شده است.
وی با اشاره به علل چاقی و اضافه وزن به ویژه در بین کودکان اظهار کرد: مصرف بالای قند و شکر، غذاهای چرب و آب میوه های صنعتی، کاهش مصرف میوه و سبزیجات، تحرک و فعالیت فیزیکی ناکافی از عوامل ابتلا به چاقی به شمار می روند.
وی بیان کرد: تحقیقات انجام شده نشان داده که 53 درصد از دختران و پسران در خراسان رضوی بیش از استانداردها قند و شکر مصرف می کنند، 17 درصد پسرها و 40 درصد دخترها فعالیت بدنی مناسبی ندارند، 66 درصد اختلال خواب دارند و میان وعده 40 درصد آنها بیسکویت و کیک است.
رئیس گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه بر درج نشانگان رنگی در فراورده های غذایی تولید شده تاکید کرد و گفت: بدین منظور ارزش غذایی یک محصول با رنگهای قرمز، زرد و سبز نمایش داده می شود و هر چه نشانگان آن به سمت رنگ سبز سوق یابد، نشانه سلامت بیشتر آن محصول است.
اباصلتی افزود: ارائه محصولات غذایی با نشانگان بهداشتی در بوفه های مدارس استان خراسان رضوی یکی از اقدامات انجام شده در این زمینه با هدف فرهنگ سازی بوده است.
وی با اشاره به اقداماتی که در راستای مقابله با کمبود ویتامین 'دی' انجام شده، گفت: توزیع قرص ویتامین دی در بین دختران از این جمله است که پارسال بیش از یک میلیون و 946 هزار قرص ویتامین دی در مدارس زیر پوشش در خراسان رضوی توزیع شده است.
جمعیت دانش آموزی استان خراسان رضوی یک میلیون و 200 هزار نفر است که نیمی از این تعداد دختر هستند.
خدمات درمانی به جمعیت 6.2 میلیونی استان خراسان رضوی توسط 6 دانشکده و دانشگاه علوم پزشکی مستقر در شهرستان های این استان شامل مشهد، نیشابور، سبزوار، تربت جام، تربت حیدریه و گناباد ارائه می شود. هم اکنون افزون بر 75 درصد از جمعیت استان خراسان رضوی زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار دارد.
خبرنگار: مریم انجیدنی ** انتشار دهنده: علی اصغر ایزدی
3027/5132
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.