به گزارش ایرنا، مژگان ثابت تیموری عصر شنبه در سلسله نشست های آبادانی مشهد با موضوع موانع زیست پذیری شهر مشهد افزود: در کلان شهرها در کنار همه اقدامات توسعه ای اعم از اقتصادی، تجاری و معیشتی کمتر به ارتقای فضای زیست محیطی توجه می شود.
وی اظهار کرد: امروز کلان شهرهای ما خوابگاه های بزرگی هستند که مباحث مربوط به آسایش و آرامش مردم در آنها مغفول مانده است.
وی گفت: طرح های آمایش و پدافند برای کلانشهر مشهد تهیه شده اما به آنها عمل نمی شود.
تیموری افزود: ظرفیت پذیرش جمعیت برای مشهد در افق 1404معادل چهار میلیون و 700 هزار نفر در نظر گرفته شده در حالی که هم اکنون بیش از 3.5 میلیون نفر در مشهد بدون احتساب مناطق حومه ای آن ساکن هستند و جمعیت زائرین هم بیش از پیش بینی برای افق 1404 است.
وی اظهار کرد: در این شرایط منابع و امکانات مورد نیاز برای پذیرایی از این جمعیت را نداریم و تامین آب مورد نیاز این جمعیت نیز مشکل جدی است.
وی گفت: براساس نقشه آب استان در سال 90 تمام حوزه های آب استان در شرایط عدم تعادل و بیلان منفی قرار دارند.
وی ادامه داد: اسناد پدافند غیر عامل و آمایش در این شهر باید جدی گرفته شده و به درستی مورد اجرا و نظارت قرار گیرند.
تیموری افزود: در نوسازی بافت های پیرامونی حرم مطهر رضوی و بافت های فرسوده نیز با فضاسازی های بی برنامه و بدون تفکر جامعه شناسانه و محیط زیستی و با بی توجهی به دیدگاه های شهرسازی، تاب آوری محدود در این فضاها را هم از دست داده ایم و در صورت بروز بحران این مناطق به شدت دچار بحران می شوند.
وی اظهار کرد: ظرفیت محیطی و فضای شهر مشهد تاب تحمل این جمعیت را ندارد.
این کارشناس اکولوژی گفت: با این اغتشاش، آشفتگی و بی نظمی هایی که در شهرها ایجاد کرده ایم نمی توانیم زندگی سالم داشته باشیم در حالی که شهر اسلامی باید در نخستین دید محیط پاک، زیبا و سرشار از آرامش باشد.
وی افزود: باید از ظرفیت های موجود برای اصلاح شرایط و حفظ شهر برای نسل آینده بهره بگیریم و همه طرح ها و برنامه ها را با آینده نگری اجرا کنیم.
یک پژوهشگر و عضو پژوهشکده مدیریت بحران دانشگاه صنعتی مالک اشتر هم با بیان اینکه شهر خوب سه ویژگی اصلی شامل زیست پذیری، پایداری و تاب آوری دارد، گفت: تاب آوری دارای اهمیت ویژه ای است و باید در عرصه های مختلف اجتماعی، زیرساختی و مسائل اکولوژیکی و زیست محیطی مورد توجه قرار گیرد.
آرزو علیخانی افزود: سیستم های شهری همانند یک موجود زنده هستند و در شرایط بحران ممکن است دچار وقفه در امور شوند اما اجتماع تاب آور می تواند با این سیستم ها و مسائل همخوان شود و از توان خود برای تقویت بهره گیرد.
وی اظهار کرد: امروز طرح جامع پدافند غیر عامل مشهد تدوین و تصویب شده و آسیب پذیری شهر بر مبنای معیار های کالبدی، شبکه دسترسی ساختار اقتصادی و مراکز مهم بررسی شده است.
وی گفت: این طرح می تواند مبنای تصمیم گیری های ما قرار گیرد اما به آن توجه نمی شود.
علیخانی افزود: 70 درصد محدوده منطقه ثامن (اطراف حرم مطهر رضوی) در محدوده ای با ریسک بالا قرار دارد لذا کاهش جمعیت و تراکم و بهبود فضای سبز در آن ضروری است و این منطقه از نظر کالبدی تاب آوری ندارد.
وی اظهار کرد: بهسازی و نوسازی این بافتها مهم است اما اقدامات انجام شده در این منطقه تناسبی با طرح جامع و پدافند غیر عامل ندارد.
وی پالایش عملکردهای ناسازگارشهری و انتقال مراکز سوخت از داخل شهر را بر اساس این طرح از دیگر ضرورت ها خواند.
وی گفت: برج های بلندمرتبه در این محدوده و مناطق دیگر شهر بدون توجه به استانداردها ساخته شده که ناامن ترین و ناکارآمدترین مناطق در شرایط بحران هستند.
علیخانی ادامه داد: کارشناسان، متخصصان و مجریان شهری و استانی باید در این زمینه و اجرای طرح های جامع، پدافند غیر عامل و آمایش، اقدام محوری و اساسی انجام دهند و فضای شهر را فضای مناسب زندگی نمایند.
1906 / 6053 خبرنگار: فاطمه یوسفی ** انتشار دهنده: محمد حسین علی مقدم
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.