محمد کریمی فرزقی، چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با هشدار به چغندرکاران، افزود: کارادرینا، نوعی کرم برگخوار و یکی از خطرناکترین آفات زراعی است که مزارع چغندر قند، ذرت و سیب زمینی را تهدید می کند.
وی سطح زیر کشت چغندر قند در این شهرستان را افزون بر سه هزار هکتار عنوان و بیان کرد: اکنون بخش عمده ای از این مزارع به آفت کارادرینا آلوده شده که تا کنون همه کشتزارها در 2 مرحله سمپاشی شده و برنامه ریزی لازم برای سمپاشی این سطوح در مراحل بعدی نیز صورت گرفته است.
کریمی افزود: این آفت مختص گونه چغندر قند نیست و بنا به شرایط جغرافیایی منطقه ممکن است بین هشت تا 12 مرتبه به مزارع چغندر قند، سیب زمینی و دیگر گونه های گیاهی آسیب وارد کند.
مدیر جهاد کشاورزی تربت حیدریه اظهار کرد: این آفت، برگخوار است و چنانچه کشاورزان توجهی به سمپاشی و مبارزه با آن نداشته باشند به تدریج برگ های چغندر قند را از بین برده و با آسیب زدن به رشد این محصول، خسارت زیادی به آنان تحمیل می کند.
کریمی در عین حال به کشاورزان این منطقه خواست تا توصیه کارشناسان جهاد کشاورزی را جدی گرفته و با خرید سم از مراکز معتبر و تایید شده برای مقابله با آفات مزارع خود اقدام کنند.
منطقه تربت حیدریه به عنوان قطب تولید زعفران کشور و یکی از مراکز اصلی کشاورزی خراسان، 90 هزار هکتار عرصه زراعی و باغی دارد.
این شهرستان با تولید 37 نوع محصول زراعی و31 گونه باغی به ترتیب رتبه پنجم و سوم را در خراسان رضوی دارد.
** انتشار دهنده: علی اصغر ایزدی
5132
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.