علی رسولیان روز یکشنبه در نشست بررسی این طرح که با حضور نمایندگان دستگاه های متولی و صاحبنظران این حوزه در استانداری خراسان رضوی برگزار شد افزود: در این زمینه طرح همیاران آب در استان مصوب و ابلاغ شده است و علاوه بر آن در بخش کشاورزی نیز به دنبال تدوین برنامه‌ای مدون و عملیاتی برای توسعه بهره‌وری در بخش کشاورزی و همچنین اصلاح الگوی کشت هستیم.

وی ادامه داد:هم اکنون در استان خراسان رضوی شاهد کاهش بارندگی و در مجموع کاهش جدی منابع آبی هستیم لذا مدیریت صحیح و افزایش بهره وری در روند برداشت از منابع آبی به ویژه در حوزه کشاورزی، توسعه علمی بخش کشاورزی و اصلاح الگوی کشت در بخش‌های زراعی و باغبانی متناسب با وضعیت آبی استان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

او تاکید کرد: موضوعی که برای استان خراسان رضوی اهمیت زیادی دارد بحث تامین آب مورد نیاز در بخش‌های مختلف تولیدی است.

در این نشست که با حضور بخش‌های تحقیقاتی در حوزه کشاورزی، استادان دانشگاه و مسئولان اجرایی بخش کشاورزی برگزار شد مباحث مرتبط بررسی و مقرر شد ظرف دو ماه آینده، طرح بهره‌ وری از آب کشاورزی تدوین و عملیاتی شود.

طبق اعلام سرپرست دفتر کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی مشهد بررسی روند تغییرات بارندگی و رواناب در خراسان رضوی طی سال های ۱۳۷۷ تا ۱۳۹۷ نشان می دهد که میانگین بارش استان، از ۲۱۹ میلیمتر در دراز مدت، به ۱۲۹ میلیمتر در سال  آبی ۹۷-۹۶ رسیده است.

به گفته شهرام عیدی زاده آمارهای سال ۱۳۹۶ نشان می دهد که ۸۷ درصد منابع آبی خراسان رضوی به آب های زیرزمینی وابسته است.

همچنین الگوی مصرف آبی در خراسان رضوی نشان می دهد که سهم بخش کشاورزی ۸۶ درصد، آب شرب هشت درصد و صنعت و خدمات، شش درصد است.

در حالی که عمده سهم منابع آبی خراسان رضوی متعلق به بخش کشاورزی است اما سهم این بخش در اشتغال این خطه ۲۴درصد است اما بخش های صنعت و خدمات  با وجود برداشت شش درصدی از منابع آبی ۷۶ درصد از اشتغال خراسان رضوی را تامین می کنند.

همچنین آمارها نشان می دهد که ۱۲ درصد تولید خراسان رضوی متعلق به بخش کشاورزی است و ۸۸ درصد به بخش صنعت، معدن و خدمات تعلق دارد.

۷۴۸۹/۱۹۲۲

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.