حجت الاسلام صادق خلیلی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به مناسبت دهه وقف افزود: امامزاده محروق جزو معدود بقاع متبرکه در ایران است که در مورد سند و مکانش اختلاف نظر نیست.
وی ادامه داد: امسال 20 هزار مترمربع عملیات عمرانی با هزینه 10 میلیارد و 741 میلیون ریال برای بازسازی، مرمت و نگهداری موقوفات و بقاع متبرکه در این دو شهرستان انجام شد.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه نیشابور و فیروزه همچنین گفت: 62 بقعه متبرکه و دو هزار و 723 موقوفه در این دو شهرستان وجود دارد که 90 درصد آن وقف بر تعزیه داری و روضه خوانی امام حسین(ع) است.
وی درآمد امسال موقوفات نیشابور و فیروزه را شش میلیارد و 400 میلیون ریال ذکر و بیان کرد: 30 درصد این مبلغ صرف امور عمرانی، 40 درصد امور مدیریتی، 15 درصد امور فرهنگی و 15 درصد صرف مدیریت سازمان اوقاف شده است.
خلیلی افزود: بر این اساس امسال از محل درآمد موقوفات و بقاع فیروزه و نیشابور پنج میلیارد و 800 میلیون ریال در امور فرهنگی، 400 میلیون ریال در امور خیریه، 540 میلیون ریال در امور اجتماعی، 190 میلیون ریال در مدارس علمیه، یک میلیارد و 850 میلیون ریال برای مساجد و یک میلیارد و 860 میلیون ریال در امور بقاع متبرکه هزینه شده است.
وی همچنین گفت: کهنترین وقفنامه خراسان در سال 777 هجری قمری دوره تیموریان در روستای پیرشهباز بخش سرولایت نیشابور توسط مهدیخان فرزند تیمورخان غزنوی انجام شد که شامل چهار قطعه زمین به همراه یک سهم نیم آب است. درآمد آن وقف امامزاده عمادالدین واقع در همین روستا شده است.
نیشابور در فاصله 127 کیلومتری غرب مشهد واقع است.
9869/1858
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.