حجتالاسلام محمد مختاری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: توجه به توصیه پزشکان برای مقابله با کرونا مثل ماندن در خانه و رعایت نکات بهداشتی، این ویروس را ریشهکن میکند.
وی گفت: با توجه به اینکه بیماری کرونا بخشهای مختلف زندگی مردم را تحت تاثیر خود قرار داده و حتی نمازجمعه و جماعات هم به دلیل جلوگیری از شیوع این ویروس تعطیل شده و ماه مبارک رمضان در پیش رو است باید عزم جدی ملی که تاکنون وجود داشته و موجب کنترل بیماری شده همچنان ادامه یابد و اگر این مسائل رعایت شود مرحله مدیریت کرونا سپری شده و به مرحله مهار آن میرسیم.
مدرس حوزه و دانشگاه اظهار داشت: انسجام و اتحاد بینظیری در سطح مسوولان کشور برای مهار کرونا مشاهده میشود که حتی سازمان بهداشت جهانی هم ایران را در راستای مقابله با کرونا تحسین کرد.
وی گفت: امروز در آمریکا، فرانسه و کشورهایی که همواره در همه حوزهها مدعی بودند وضعیت چگونه است اما کشور ما در مقابله با کرونا از آنها جلوتر است که باید با همت مضاعف مردم در کنار دولت، نیروهای مسلح، بسیج و سایر مجموعهها این مرحله را هم به خوبی پشت سر بگذاریم چون مقابله با این بیماری با عجله نمیشود و نیازمند مدیریت، صبر و حوصله و کنترل است تا ریشهکن شود.
حجت الاسلام مختاری بیان کرد: از نظر مبانی دینی ما، قوانین مملکتی لازم الاجراست یعنی قانونی که از ناحیه حاکمیت وضع شود باید اجرا شود چون قانون یعنی مایه نظم و ترتیب و نظم همواره بهتر از هرج و مرج است و به طور یقین هرج و مرج قابل قبول نیست و همه ما به لحاظ شرعی باید به همه قوانین به ویژه توصیههای پزشکی برای مقابله با کرونا توجه کنیم.
وی افزود: متاسفانه عدهای از خارج کشور قصد ایجاد دوگانه دیانت و سلامت در کشور را داشتند اما مردم ما صدها سال است که مسلمان و مومن هستند و میدانند که هیچ گاه دیانت و سلامت در مقابل هم قرار نمیگیرند چون در دین حتی برای روزه که بسیار پراهمیت است آمده اگر برای سلامتی فرد ضرر دارد، روزه گرفته نشود.
امام جمعه موقت بیرجند گفت: ما با بدن سالم میتوانیم اهل ایمان و دیانت باشیم و برای توجه به سلامت باید به توصیههای پزشکان توجه کنیم که اگر آنها توصیه به ماندن در خانه دارند به این موضوع همانطور که تاکنون به خوبی رعایت شده از این به بعد هم رعایت شود.
وی اضافه کرد: فرهنگ مادی انسان را بیحس و غافل میکند و موجب شده تا بهترین فرصتها از دست برود و در اوج فرصتها زندگی صرف لهو و لعب میشود اما فرهنگ دینی به قدری بیدار کننده و هوشیار کننده است که در اوج تهدید، فرصت تولید میکند.
وی گفت: امام حسین (ع) از واقعه عاشورا یک فرصت و مکتب جهانی تاسیس کرد و انسانهای مومن از مشکلات، پلی برای موفقیت میسازند و بیماری کرونا هم همین گونه است و اگر از همین تهدید به درستی استفاده شود، به فرصت تبدیل میشود.
مختاری بیان کرد: در فرهنگ دینی در هیچ شرایطی ناامید نمیشویم و باید قدردان این فرهنگ غنی دینی بوده و امیدوار باشیم که بعد از این بیماری در صورتی که از فرصتهای انسانی غافل نشویم جامعهای بهتر به لحاظ اخلاقی خواهیم داشت.
وی افزود: بسیاری از مشکلات به دنیاخواهی بر میگردد و فرهنگ مادی اجازه ایثار و رشد و تعالی را نمیدهد بلکه نظام سرمایهداری که موجب ایجاد قشر یک درصدی ثروتمند و ۹۹ درصدی فقیر میشود میگوید دنیا با یک ویروس کرونا متزلزل میشود در حالی که فرهنگ ایثار و نوعدوستی در پرتو غفلتزدایی باور دارد که اگر همه به این موضوع توجه کنیم دنیا از هر لحاظ بهتر خواهد شد.
روند ابتلا به ویروس کرونا در هفتههای اخیر نشان داد که هر گونه کاهش یا افزایش آمار مبتلایان به رعایت نکات بهداشتی به ویژه پرهیز از سفر و ترددهای غیرضروری وابسته است.
رییس مرکز اطلاعرسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دیروز (یکشنبه) اعلام کرد: تاکنون ۷۱ هزار و ۶۸۶ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۱۱۷ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به ۴ هزار و ۴۷۴ نفر رسیده است.
کیانوش جهانپور اظهار داشت: از مردم میخواهیم همچنان در خانه بمانند تا بتوانیم در زمان مناسب این اپیدمی را مهار کنیم.
طرح فاصلهگذاری اجتماعی به منظور قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا در جامعه از بامداد جمعه هشتم فروردین ماه جاری در سراسر کشور اجرا و تا ۲۰ فروردین تمدید شد که شاهد همراهی خوب مردم در کاهش ترددها به ویژه در روز طبیعت بودیم.
با مصوبه ستاد ملی مدیریت و مقابله با کرونا طرح فاصلهگذاری هوشمند از روز شنبه (۲۳ فروردین) در سراسر کشور اجرا شد و در این مرحله صنوف کمخطر با کسب مجوز لازم و رعایت دستورالعملهای بهداشتی مجاز به فعالیت هستند.