طلای ۱۸ عیار در بازار آزاد با ۸ هزار و ۱۰۰ تومان افزایش نسبت به روز گذشته به فروش رفت. اما آخرین قیمت طلا چقدر بود؟
جی پلاس، قیمت طلا گرمی ۱۸ عیار در بازار آزاد دیروز دوشنبه ۷ مهر با ۸، ۱۰۰ تومان افزایش، یک میلیون و ۲۴۶ هزار و ۹۰۰ تومان معامله شد.
دنیای اقتصاد نوشت؛ در حالی که روند افزایش ارزش دلار متوقف شده و در آستانه نخستین مناظره انتخاباتی در امریکا بین دونالد ترامپ و جو بایدن تجار در حاشیه بازار قرار گرفتهاند قیمت طلا روز گذشته شاهد نوسان بود و هر اونس (ساعت ۱۶ به وقت تهران) به ۱۸۶۸ دلار رسید.
بانکهای مرکزی سراسر جهان برای مقابله با تبعات اقتصادی شیوع ویروس کرونا، تدابیر محرک مالی گستردهای را به اجرا گذاشته و نرخهای بهره را به نزدیک صفر کاهش دادهاند. این امر به طلا کمک کرده که در شرایط بیثباتی اقتصادی و سیاسی به پناهگاه مطمئن سرمایه تبدیل شود.
با این حال قیمت طلا از رکورد بالایی که در آگوست داشت، حدود ۱۰ درصد ریزش داشته است. شاخص دلار در برابر رقیبانش ۲/ ۰ درصد کاهش یافت و از بالاترین رکورد دو ماه اخیر که هفته گذشته به آن صعود کرده بود، عقب نشست.
ادامه روند صعودی سکه
قیمت سکه روز دوشنبه به ۱۳ میلیون و ۳۸۰ تومان رسیدکه نسبت به روز گذشته، افزایش ۱۰۰ هزار تومان داشته است. گفتنی است که روند صعودی دلار در بازار داخلی کشور همچنان بر قیمت سکه تاثیرگذار است و این فلز گرانبها را تا به نرخ تاریخی و بیسابقه پیش برده است.
از طرفی طلا در بازار جهانی رشد اندکی داشت، هرچند کاهش اونس در بازار جهانی نتوانسته بود قیمت سکه را دچار تغییر کند. فلز زرد داخلی در نقطه حساسی قرار گرفته است، سکه از اونس طلا تا حدودی ناامید شده و از طرفی بازار ارز در نقطهای قرار گرفته که میتواند به خوشبختی سکهبازان، پشت پا بزند. کمااینکه استراحت قیمت سکه با وجود افزایش نرخ دلار، نشان داد که سکه دیگر تاب حباب سنگین را ندارد و منتظر مشخص شدن تکلیف دو بازار بالاسری خواهد بود.
ممکن است که سکه بازان انتظار افزایش بهای اونس طلا در بازارهای جهانی را داشته باشند و از سوی دیگر، گروهی عنوان کردهاند که معاملهگران سکه روی افزایش قیمت دلار، قمار کردهاند.
برای اینکه حباب سکه با فرض طلای هزار و ۸۶۰ دلاری در بازارهای جهانی، از بین برود، نیاز است که دلار به بالای ۳۰ هزار تومان قدم بگذارد؛ این در حالی است که دیروز دلار حتی به محدوده ۲۹ هزار و ۵۰۰ تومانی نیز قدم نگذاشته بود.
در چنین شرایطی، انتظار برای رشد دلار توسط برخی سکه بازان به نوعی شبیه به قمار است؛ البته عدهای هم باور دارند، سکه بازان بیشتر از آنکه روی افزایش قیمت دلار شرط بسته باشند، به امید بازگشت اونس طلا به کانال هزار و ۹۰۰ دلاری هستند.
در صورتی که قیمت سکه در همین دامنه ۱۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان باقی بماند و قیمت دلار تغییر خاصی نکند، طلای جهانی با پرش به سوی هزار و ۹۲۰ دلار میتواند حباب سکه را به صفر برساند. طلای جهانی هفته گذشته نزدیک به ۱۰۰ دلار از ارزش خود را از دست داده بود و تا ساعت ۴ بعدازظهر دیروز هم نوسان افزایشی یا کاهشی خاصی را از خود نشان نداده بود که انتظار معاملهگران بازار داخلی را تحت تاثیر قرار دهد.
عدهای هم باور دارند، سکهبازان در گذشته هم با ریسک روی قیمت دلار توانستند افزایش بازار خود را تا حدی پیش خور کنند. به گفته آنها، سکه بازان هفته گذشته سکه را به بالای کانال ۱۳ میلیون تومان بردند و در همان زمان انتظار داشتند که قیمت دلار به کانال ۲۹ هزار تومانی برود؛ انتظاری که در هفته جاری محقق شد. در واقع در آن مقطع زمانی حتی حباب سکه به نزدیک یک میلیون تومان هم رسیده بود، ولی باز هم معاملهگران اقدام به فروش سکه نکردند.
فروش با قیمت بالا در روزهای پرهیجان
عدهای از فعالان باور دارند، سکه بازان با استفاده از جو هیجانی این روزهای بازار تصمیم دارند، دارایی خود را بالاتر از ارزش ذاتی به فروش برسانند. از نگاه آنها بهتدریج قیمت سکه ارزان خواهد شد و بدون نیاز به رشد دلار، حباب این فلز گرانبها صفر میشود.
به این ترتیب میتوان گفت، در حالی که گروهی از معاملهگران در انتظار رشد بهای طلا در بازارهای جهانی یا افزایش ارزش دلار در بازار داخلی هستند، برخی دیگر از بازیگران بازار اعتقاد دارند، سکه بازان تنها میخواهند با استفاده از جو هیجانی بازار، فروشهای خود در قیمتهای بالا را صورت دهند. از نگاه گروه دوم، این حباب حاصل هیجانات است و بهتدریج با کاهش هیجانات، سکه رو به قیمتهای پایین تر قدم برخواهد داشت.