اهمیت بالای بازی های پایان فصل و عصبانیت برخی از مربیان در کنار زمین دست به دست هم داده تا شمار مربیان اخراج شده از سوی داوران در مقطع کنونی افزایش یابد.
گروه ورزشی جی پلاس؛ لیگ برتر هفته به هفته به ایستگاه پایانی خود نزدیک تر می شود و این موضوع به حرارت و هیجان بازی ها افزوده؛ به طوری که تیم های صدرنشین و قعرنشین برای رسیدن به هدف خود، از یک امتیاز بازی ها هم نمی گذرند و امتیاز گرفتن در هفته های پایانی به کار دشواری تبدیل شده است.
شاید به همین دلیل است که مربیان از تمام بازی های پایانی فصل به عنوان فینال یاد می کنند و تمام داشته های خود را برای موفقیت در زمین مسابقه عرضه می کنند. با کمی تامل و دقت در هفته های پایانی فصل با موضوعی به نام خشونت و پرخاش میان برخی از تیم ها مواجه می شویم که در نتیجه این اتفاق، شمار بازیکنان و مربیان محروم در بازی های پایانی به شکل عجیبی چند برابر می شود.
در هفته های پایانی فصل جاری نیز پدیده اعتراض و اخراج مربیان مجددا شایع شده و مربیانی که در طول فصل هیچ گاه اخراج یا رنگ اخطار را هم به خود ندیده بودند، مجبور شدند با کارت قرمز داور یا بعضا به علت محرومیت های انضباطی کنار زمین را ترک کنند. نمونه بارز این قبیل مربیان عبدالله ویسی که کمتر پیش می آید در طول فصل به داوری اعتراض کند و همواره از لزوم کمک جامعه فوتبال به داوران صحبت می کند اما در هفته های پایانی فصل جاری یک در میان اخراج می شود تا تیمش را به هر ضرب و زور در لیگ نگه دارد.
در بالای جدول هم وضعیت به همین منوال است. مربیان بعد از ماه ها انتظار، برای به ثمر نشستن تلاش خود از هیچ کاری از جمله اعتراض به عملکرد داور یا رقیب خود دریغ نمی کنند و این موضوع محرومیت هایی را برای آن ها به دنبال دارد. البته این پدیده که در پایان فصل و بعضا در ابتدای مسابقات بیشتر نمود دارد، درباره همه مربیان صادق نیست و برخی از آن ها تحت هیچ شرایطی از محوطه فنی خود خارج نخواهند شد که البته شمارشان هم زیاد نیست.
در این گزارش قصد داریم نگاهی به عملکرد مربیان مختلف از حیث اخراج شدن در حین مسابقه به علت اعتراض به داور یا هرگونه عمل غیرمجاز که منجر به محرومیت آن ها شده داشته باشیم.
*عصبانیت پیشه این مربیان است!
رکورددار محرومیت در میان مربیان کسی نیست جز عادل باباپور، مربی بومی ماشین سازی که برای دومین سال متوالی به علت توهین به داور مسابقه با سه ماه محرومیت از سوی کمیته انضباطی محروم شد. او سال گذشته سه ماه محروم شد که محرومیتش در استیناف به یک ماه تقلیل یافت. اما با ارتکاب مجدد این عمل در فصل جاری و در اواسط بازی های لیگ نوزدهم، بدون بخشش، سه ماه محرومیت را متحمل شد و 11 دیدار فصل جاری را از دست داد.
عبدالله ویسی و فرهاد مجیدی دیگر مربیانی هستند که در پساکرونا دو بازی تیمشان را به علت اخراج یا حکم انضباطی از دست داده اند. در لیگ نوزدهم مربیان موفق مانند کالدرون و استراماچونی هم تجربه محرومیت را داشته اند و این موضوع مختص به مربیان جوان و پایین جدولی نیست.
به طور کلی، باشگاه ماشین سازی با محرومیت یک سرمربی و سه مربی خود سرآمد همه تیم ها است و این موضوع به صورت یک اپیدمی روی نیمکت سبزپوشان تبریزی جریان دارد. بعد از این تیم هم استقلال دیده می شود که هر دو سرمربی باشگاه در فصل جاری از کنار زمین اخراج شده اند.
با این حال، مربیانی مانند نکونام، قلعه نویی و ... که در گذشته بارها به پرخاش کنار زمین شناخته می شدند، در این فصل باتجربه تر از همیشه تیمشان را هدایت می کنند و اعتراض به عملکرد داور را کنار گذاشتند تا تمرکز خود را روی عملکرد تیمشان منعطف کنند.
جدول محرومیت مربیان و سرمربیان لیگ برتری (بیشترین به کمترین)
- عادل باباپور (ماشین سازی) 11 بازی
- عبدالله ویسی (پیکان) 2 بازی
- فرهاد مجیدی (استقلال) 2 بازی
- آندره آ استراماچونی (استقلال) یک بازی
- گابریل کالدرون (پرسپولیس) یک بازی
- رسول خطیبی (ماشین سازی) یک بازی
- فراز کمالوند (پارس جنوبی) یک بازی
- سعید الهویی (سپاهان) یک بازی
- ساکت الهامی (تراکتور) یک بازی
- یوسف بخشی زاده (ماشین سازی) یک بازی
- محمد سعید اخباری (گل گهرسیرجان) یک بازی
- مهدی سالاری (گل گهرسیرجان) یک بازی