هندی ها در تلاش اند تا به سرعت واکسن کرونا را در دسترس قرار دهند.
به گزارش جی پلاس، سرعت قابل توجه دولت هند در آزمایش و تایید واکسن "کووید-۱۹"سبب ایجاد همهمه میان دانشمندان هندی و دیگر دانشمندان جهان شده است.
هند اعلام کرد که تا ۱۵ ماه اوت سال جاری واکسن کرونا را معرفی میکند و این باعث میشود زمان کمی برای آزمایش مناسب واکسن بماند.
آکادمی علوم هند این زمانبندی را غیرمنطقی و بیسابقه خواند.
در حال حاضر، ۶ شرکت هندی در حال توسعه واکسن کرونا ویروس هستند.
هفته گذشته دولت هند به دو شرکت با نامهای "Bharat Biotech" و " Zydus Cadila," چراغ سبز نشان داد تا آزمایش بالینی مرحله یک و دو واکسن خود را آغاز کنند. این واکسنها به ترتیب " covaxin" و " ZyCov-D " نام دارند.
شرکت "Bharat Biotech" برای تولید واکسن "کواکسین"(covaxin) با موسسه ملی ویروسشناسی که بخشی از "شورای تحقیقات پزشکی هند"( ICMR) است، همکاری کرده است.
همچنین این شرکت در حال توسعه واکسن کرونای دیگری با همکاری دانشگاههای آمریکایی است.
مدیر شورای تحقیقات پزشکی هند گفت: پیشبینی میشود که این واکسن پس از گذراندن آزمایشات بالینی، حداکثر تا ۱۵ اوت سال ۲۰۲۰ میلادی برای استفاده حاضر خواهد بود.
این در حالی است که بسیاری از دانشمندان عجله هندیها برای توسعه واکسن در این زمان کوتاه را بیتاثیر میدانند.
چراکه برای اطمینان از ایمنی یک واکسن باید مراحل متعددی طی شود.
"جیکوب جان"(Jacob John)، مدیر یکی از کالجهای هند گفت: نباید در انجام آزمایشهای بالینی واکسن عجله شود.
وی ادامه داد: حتی در صورت تعجیل در فرآیند ساخت واکسن هم مراحل یک و دو آزمایش بالینی حداقل ۵ ماه زمان میبرد.
مدت زمان مرحله سوم آزمایش بالینی هم به چندین عامل بستگی دارد.
این عوامل شامل تعداد افراد آزمایش شونده و تصمیمهای اتخاذ شده توسط هیئت نظارت بر ایمنی میشود و ممکن است حداقل ۶ ماه دیگر هم به زمان آمادهسازی نهایی واکسن اضافه کند.
وی در نهایت افزود: ممکن است اهداف "شورای تحقیقات پزشکی هند" خوب باشد، اما فرآیند آنها نه.
این خطر میتواند واکسن را هم مختل کند.
شورای تحقیقات پزشکی هند گفته که در مواجهه با ماهیت بیسابقه "کووید-۱۹"، کلیه کاندیداهای تولید واکسن در سراسر جهان نیز به سرعت به دنبال ساخت واکسن بیماری هستند.
هند مشتاقانه به دنبال تولید واکسن کووید-۱۹ است؛ چراکه روزانه تعداد زیادی از هندیها به کووید-۱۹ مبتلا میشوند.
مدیر "اَجوم" که یک همکاری جهانی بهداشت عمومی-خصوصی است و متعهد به افزایش دسترسی به مصونسازی در کشورهای فقیر است، گفت: هند باید به خاطر داشته باشد که اغلب کاندیداهای ساخت واکسن کووید-۱۹ با شکست مواجه شدهاند.
وی ادامه داد: به طور معمول، احتمال موفقیت یک واکسن در مرحله پیش بالینی حدود ۷ درصد است و این میزان در آزمایشهای بالینی به ۱۵ تا ۲۰ درصد میرسد؛ مانند واکسنهای "Covaxin" و " ZyCov-D".