به گفته دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری 5 شرکت دانش بنیان به حوزه تولید واکسن بیماری کرونا ورود پیدا کرده اند.

به گزارش جی پلاس، از آغازین روزهای شیوع بیماری کرونا در کشور زیست‌بوم فناوری و نوآوری دست به کار شد تا نیازهای درمانی و پیشگیرانه این بیماری را در کشور فراهم کند. یکی از این حوزه‌های درمانی تولید واکسن بیماری کرونا بود. آن‌طور که مصطفی قانعی دبیر ستاد توسعه زیست‌فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری می‌گوید: «از روزهای آغاز بیماری کرونا در کشور از شرکت های فعال در حوزه واکسن آنفلوآنزا خواستیم که راه‌های رسیدن به واکسن این بیماری را بررسی کنند. در حال حاضر هم ۵ شرکت به این حوزه ورود کرده اند.»

قانعی که از روزهای ابتدای شیوع بیماری کرونا به عنوان دبیر کمیته علمی مبارزه با این بیماری در کشور فعالیت می‌کند، می‌گوید: ظرفیت زیست بوم فناوری و نوآوری کشور بسیار بالا است و اگر ما به این توانایی ها ایمان بیاوریم می توانیم از هر سختی، بیماری، گرفتاری اقتصادی، تحریم و غیره سربلند بیرون بیاییم. زیست بوم فناوری و نوآوری در روزهای شیوع بیماری کرونا ثابت کرد که «ما می توانیم»، تنها یک شعار نیست.

زیست‌بوم فناوری و نوآوری کشورمان محل تلاقی همه تلاش‌ها برای مقابله با بیماری کرونا شده است. بیماری که ۴ ماهی است کشور را درگیر خود کرده است. اما این بیماری کشنده برای دانش‌بنیان‌های کشور فرصتی فراهم کرد تا بتوانند توانمندی خود را ثابت و به حوزه درمان و پیشگیری این بیماری جهانی ورود کنند.

شاید اگر زیست‌بوم فناوری و نوآوری نبود که به توان و تخصص سرآمدان علمی و جوانان ایرانی اعتماد کند، امروز ایران برای مقابله با بیماری کووید ۱۹ خسارات زیادتری را متحمل می شد. توانمندی‌هایی که به خوبی به اعتماد مسوولان و مدیران کشور پاسخ داد و با کمک داشته‌های علمی خود توانست ایران را به یکی از کشورهای توانمند مقابله با کرونا و صادرکننده تجهیزات تولیدی در این حوزه بدل کند.

این روزها خبرهای زیادی از گوشه و کنار دنیا درباره موفقیت‌های کسب شده در تولید واکسن کرونا به گوش می رسد. خبرهایی که معمولا از کشورهای پیشرفته و توسعه یافته جهان مخابره می شود. اما در کنار این کشورها، ایران هم با انتشار اخباری از ظرفیت‌های بالای علمی دانش‌بنیان‌های خود همگام با این کشورها حرکت می کند.

این بیماری نوظهور که سال ۲۰۲۰ را به کام همه تلخ کرد و این روزهای پرتلاطم را به عنوان سالی سخت برای مردم در تاریخ ثبت کرد، یک بیماری عفونی است که دستگاه تنفسی را درگیر می کند. تب، خستگی و سرفه‌های خشک رایج‌ترین علائم ابتلا به بیماری ناشناخته است.

اما کووید ۱۹ با وجود ظاهر ساده ای که دارد هنوز برای دانشمندان چندان شناخته شده نیست و تا امروز همه راه‌های درمان قطعی این بیماری به بن بست رسیده است. اما سرآمدان علمی کشورمان با وجود همه سختی‌های تحریم و مشکلات اقتصادی با حمایت‌های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به حوزه درمان و ساخت تجهیزات این بیماری ورود کردند.

صادرات برخی از این تجهیزات تولید داخل مانند ماسک و ونتیلاتور نتیجه همین فعالیت های دانش‌بنیانی بود. اما این تلاش‌ها در همین جا خلاصه نشد و دانش‌بنیان‌هایی در سکوت خبری و با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، وارد فاز تولید واکسن ریشه کنی بیماری کووید ۱۹ شدند. « تاکنون که حدود ۴ ماه از شیوع این بیماری در کشور می‌گذرد، ۵ شرکت در حال بررسی و ساخت واکسن این بیماری هستند.»

 

ایران پیشرو

قانعی، همچنین، می گوید: ایران در حوزه مقابله با بیماری کرونا نه تنها از دیگر کشورها عقب‌تر نیست بلکه در تولید برخی تجهیزات مقابله با کرونا جلوتر از آنها هم هست و با کمک همین توانمندی ها توانستیم به کشور صادرکننده تجهیزات تبدیل شویم.

وی ادامه می‌دهد: ایران در تحقیقات کرونا پیشرو بوده است و کارهای دیگری که بر روی واکسن کرونا شروع شده که به خوبی در حال اقدام است.

بنا به گفته دبیر کمیته علمی مبارزه با کرونا، تحقیقات متعددی مثل سلول درمانی، پلاسما درمانی، سورفکتانت که درمان های پیشرفته ای هستند در کمیته علمی مطرح شد و با اینکه از همه این تحقیقات استقبال به عمل آمد اما برای اینکه بتواند وارد پروتکل کشوری شود نیاز به تحقیقات جامع تری دارند.

 

مطلب مرتبط: 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.