یک جامعه شناس درباره مدیریت ویروس کرونا گفت: به نظر من، با جدیدت باید تمام ادارات، مدارس، دانشگاهها و پژوهشگاهها را تا پایان فروردین تعطیل کرد. در این مرحله مدیریت دولت اهمیت فراوانی دارد ولی متاسفانه دولت ما به شدت معذب و بی اراده و منفعل است و نمی توانم بگویم نکبت است که منتظر گرفتن پولی از آمریکا مانده است.
به گزارش جی پلاس، ابراهیم فیاض جامعه شناس درباره بی اعتنایی برخی از مردم به حرف پزشکان درباره ویروس کرونا گفت: سیاست اول دولت عادی سازی بود این حرف توسط رییس جمهور بیان شد و همه چیز عادی جلوه داده شد. رسانه ها نیز شروع به عادی سازی کردند و تصور می شد باید با بحران اینگونه برخورد کرد. در روزهای اول گفته می شد کسی بخاطر این نمی میرد و این ویروس ضعیفتر است ولی در حقیقت به دلیل بالا بودن شیوع در این بیماری میزان مرگ و میر بالاست.
وی در ادامه افزود: من در ابتدای اسفند در این رابطه به مدیران کشوری هشدار داده بودم ولی این هشدارها جدی گرفته نشد. وقتی ماجرا اوج گرفت و آمار ابتلا و فوت بالا رفت آقایان متوجه اشتباه خود شدند. در حقیقت سیاست ها اشتباه بود و باعث شد این مساله برای مردم عادی شود.
فیاض تصریح کرد: مساله دیگر علمی بودن این بحث بود و پزشکان نمی توانستند این موضوع را از بعد ارتباطی سامان بدهند. و نسبت به خطرات آن هشدار بدهند. هنوز هم پزشکان از منظر علمی صحبت می کنند و در این گفتگو جای علوم انسانی و ارتباطی خالی است. باید متولیان امر از طرف وزارت بهداشت به جامعه شناسی پزشکی و ارتباط شناسی پزشکی مسلط بودند تا در مردم تاثیر گذار باشند. متاسفانه ما در ابعاد شناختی این بحران شکست خوردیم.
این جامعه شناس اظهار کرد: مساله دیگر فرار مردم از فشارها بود. این موضوع سابقه ای تاریخی دارد و در زمان شیوع وبا نیز دیده شده بود که مردم از شهری به شهر دیگر فرار می کردند. متاسفانه شبکه بومی دیجیتال نداریم و نتوانستیم برای ایام خانه نشینی مردم تفریحات خاصی اختصاص بدهیم تا مردم در خانه بنشینند و از این خانه نشینی لذت ببرند.
فیاض با اشاره به اینکه دولت مجوز شبکه های دیجیتالی صادر نکرد گفت: متاسفانه همین دولت اجازه افتتاح شبکه دیجیتال بومی را صادر نکرد. قبل از عید رییس دانشگاه تهران طی جلسه ای گزارش داد و ما در این جلسه حرفهای مهمی زدیم و برنامه های جلسه اجرا شد.
وی با بیان اینکه مشکلات پسا کرونا مشکلات جدیتر است تاکید کرد: یکی از مشکلات ما دوران پسا کرونایی است. در چین میزان درخواست طلاق زیاد شد و بحران های خانواده ایجاد شد. چون کسب و کارها از بین رفته و اقتصادها تحت تاثیر قرار گرفته است.
این جامعه شناس افزود: البته مساله دیگر بعد از کرونا بررسی موارد مشابه است. این بیماری کل جهان را درنوردید و نمی توانیم فکر کنیم دیگر چنین چیزی نخواهیم داشت. در اروپا که جمعیت کهنسال بالایی دارد میزان کشته ها بالاست. جامعه ما نیز در آینده چنین ساختاری خواهد داشت. باید دید این بحران تا چه زمانی ادامه خواهد داشت.
فیاض با اشاره به راهکار ویروس کرونا، ادامه داد: به نظر من، با جدیدت باید تمام ادارات، مدارس، دانشگاهها و پژوهشگاهها را تا پایان فروردین تعطیل کرد. در این مرحله مدیریت دولت اهمیت فراوانی دارد ولی متاسفانه دولت ما به شدت مذبذب و بی اراده و منفعل است و منتظر گرفتن پولی از آمریکا مانده است. آمریکا پول دنیا را بالا می کشد اعتراف کرده که کار او دوشیدن است. آمریکا به ولیعهد انگلیس رحم نکرده است می خواهد به ایران رحم خواهد کرد؟! بزرگترین مشکل ما این است که دولت ما دولت نیست بلکه یک اداره است. مرکل در خیابان ها است پوتین و مکرون در بیمارستان ها حضور پیدا می کنند و حضور رییس جمهور ما در کاخ سعد آباد به یک جوک شبیه است. این روش حکومت داری نیست.
کپی شد