یک محقق ایرانی در استرالیا فناوری جدیدی از باتری ساخته که ۵ برابر نمونه های لیتیوم یونی شارژ نگه می دارد. او ادعا می کند این کارآمدترین باتری لیتیوم- سولفور جهان است.
به گزارش جی پلاس، مهدخت شیبانی محقق ایرانی با کمک پژوهشگران در استرالیا باتری جدیدی ساخته اند که می تواند شارژ موبایل را برای ۵ روز متوالی حفظ یا به یک وسیله نقلیه برقی کمک کند مسافت هزار کیلومتر را بدون نیاز به شارژ طی کند.
این فناوری ذخیره سازی نوین ربطی به نمونه های فعلی ندارد که در دستگاه های مختلف به کار می رود. در فناوری جدید باتری به ترکیب لیتیوم یونی از لیتیوم- سولفور استفاده می شود.
باتری های لیتیوم- سولفور می توانند تا ۵ برابر نمونه های لیتیوم یونی شارژ نگه دارند اما تا به امروز امکان استفاده از آنها در دستگاه های الکترونیکی مصرفی وجود نداشته است.
مهم ترین چالش در این زمینه بی ثباتی کاتد باتری است که در هر چرخه شارژ اندازه آن ۷۸ درصد کمتر می شود. این بدان معنا است که باتری به سرعت فرسوده می شود و برای شارژ دوباره دوام لازم را ندارد.
شیبانی و همکارانش متوجه شده اند با استفاده از یک کاتد انعطاف پذیر می توان انبساط و انقباض باتری را بدون کاهش اندازه، کنترل کرد. آنها ادعا می کنند با این روش کارآمدترین باتری لیتیوم-سولفور جهان را ساخته اند.
او در دپارتمان مهندسی مکانیک و هوافضای دانشگاه موناش فعالیت می کند. او در این باره می گوید: جهان نیازمند فناوری های نوین ذخیره سازی انرژی است تا با تغییرات آب و هوایی مقابله کند. باتری های لیتیوم-سولفور از ظرفیت بسیار بالای سولفور استفاده می کنند و می توانند تا ۵ برابر ظرفیت باتری های لیتیوم یونی انرژی ذخیره کنند. همچنین این باتری از مواد ارزان ساخته می شود که در سراسر جهان وجود دارد.
به گفته شیبانی تجاری سازی این نوع باتری احتمالا ۲تا ۴ سال دیگر انجام می شود و حق امتیاز برای فرایند تولید آن نیز تایید شده است.
نمونه اولیه این باتری در آلمان ساخته شده و سال جاری این فناوری در خودرو و پنل های خورشیدی آزمایش می شود.