رئیس اداره سلامت گوش و شنوایی وزارت بهداشت درباره سلامت گوش، کم شنوایی و ناشنوایی توضیح داد.

به گزارش جی پلاس، محمودیان، متخصص گوش و حلق و بینی و رئیس اداره سلامت گوش و شنوایی وزارت بهداشت در گفتگو با برنامه «مجله پزشکی» در مورد موضوع سلامت گوش گفت : بهترین کاری که ما می‌توانیم برای گوش، این سیستم پیشرفته و مهم، انجام دهیم مراقبت از آن است، باید دانست، به محض اینکه گوش های ما آسیب می بینند، شروع به ترمیم کردن خود می کنند.

وی افزود: مکانیزم عمل به این صورت است که بعد از صدمه دیدن، قدرت شنوایی ما کم می‌شود تا سیستم شنوایی بتواند به درستی اختلالات وارد شده را بررسی کند و بهترین روش را برای ترمیم آن بیابد.

محمودیان گفن: امروزه مشکلات شنوایی بسیار شایع شده است، علاوه بر افراد مسن، جوانان زیادی به کلینیک ما مراجعه می کنند و از مشکلاتی هم چون وزوز گوش یا مسائل جانبی آن خبر می دهند، برای این که بتوانیم به موضوع اشراف داشته باشیم، ابتدا باید ببینیمناشنوایی یا اختلال در شنوایی دقیقا چیست ؟ چرا که بسیاری ممکن است به اشتباه فکر کنند که دچار مشکلات شنوایی هستند یا دچار مشکل شنوایی از نوع خفیف هستند اما خود نمی دانند، در حقیقت تعریف ناشنوایی یا اختلال در شنوایی عبارت است ازکاهش توانایی و یا ناتوانی کامل در شنیدن.

علل ناشنوایی را بشناسید

وی در ادامه افزود : همانند هر اختلال دیگری در بدن، ناشنوایی می تواند علل مختلفی داشته باشد. از جمله این علل این که استخوان های کوچکی که در گوش میانی وظیفه انتقال صدا را دارند، دچار مشکل شده باشند، یا مثلا مشکلات مربوط به شاخه های عصب هشتم مغزی که صدا را به مغز انتقال می دهند.

 رئیس اداره سلامت گوش و شنوایی وزارت بهداشت اظهار کرد: افت شنوایی، مشکلی است که می تواند در هر سن و هر شرایطی رخ دهد. اغلب به صورت تدریجی و بدون درد بوده ممکن است شما چندین سال متوجه بروز آن نشوید چرا که روند گسترش آن تدریجی است، در این صورت، احتمالا  این مسئله مانع از شنیدن و درک گفتار در اطراف شما می شود و این امر زندگی شما و اطرافیانتان را تحت الشعاع قرار خواهد داد.

وی با بیان اینکه در اکثر کشورها، از هر شش نفر یک نفر دچار میزانی از افت شنوایی است، گفت: قبل از درمان باید تشخیص نوع کم شنوایی صورت گیرد، تا زمانی که نوع کم شنوایی دقیق مشخص نشود، نمی توان درمان را آغاز کرد. برای تشخیص اختلالات شنوایی معمولا از آزمون های شنوایی که به وسیله دستگاه‌های پیشرفته الکترونیکی و تشخیصی که مخصوص به این کار ساخته شده اند در یک اتاقک مخصوص که عاری از هرگونه صدای محیط است استفاده می شود پس از بررسی های دقیق، شدت و الگوی هر گونه کم شنوایی اعم از انتقالی یا حسی-عصبی تعیین می شود.

ناشنوایی که با دارو سراغتان می آیند

وی افزود: بسیاری به هنگام بروز اختلال شنوایی در خود به وحشت می افتند، اما بایستی به شما بگوییم که در بسیاری از موارد با انجام کارهایی ساده نظیر در آوردن موم گوش یا ترمیم پارگی پرده گوش، یا استفاده از سمعک مشکل شنوایی برطرف خواهد شد، به علاوه اگر ناشنوایی مربوط به داروهای مصرفی باشد، با تغییر در دوز دارو و یا قطع آن مشکل برطرف می شود.

 رئیس اداره سلامت گوش و شنوایی وزارت بهداشت یادآوری کرد: در مواردی که ناشنوایی از نوع انتقالی است، اگر ناشنوایی دائمی یا ناتوان کننده باشد، می توان به کمک عمل جراحی مشکل را حل کرد اما مهم ترین اصل این است که هیچ جای نگرانی وجود ندارد. یکی از مهم ترین آسیب های که در صورت عدم درمان به موقع کم شنوایی ممکن است اتفاق بیفتد ، گوشه گیری و منزوی شدن شما در اجتماع به خاطر مشکلات شنوایی است. انزوا باعث می شود که مشکلات ارتباطی بیشتر شده و در نهایت منجر به سرخوردگی فرد خواهد شد.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 1056234
  • منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
  • نسخه چاپی

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.