به گزارش خبرنگار ایرنا، کریم ذوالفقاری روزشنبه در اولین همایش سرشاخه‌ کاری درختان گردو ( سرشاخه کاری یکی از مقرون به صرفه ترین راه های تغییر باردهی و افزایش بهره وری در باغات گردو است که بعد از حدود 2 سال درخت دوباره بازآوری می شود و به باردهی اقتصادی می رسد) که با حضور 300 نفر از تولیدکنندگان و بهره برداران باغات استان تهران در دماوند برگزار شد، گفت: متاسفانه 26 هزار هکتار از باغات در فرودین ماه امسال به دلیل سرمازدگی محصول، دچار خسارات شدید مالی شدند که تنها 3100هکتار آن بیمه داشتند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران برگزاری چنین کارگاه هایی را از مصادیق بارز اقتصاد مقاومتی دانست و افزود: استفاده از تکنولوژی روز دنیا و روش های علمی، برای کاهش خسارات ناشی از سرمازدگی باغ‌های گردو ضروری است؛ برای ما خوشایند نیست که با وجود تولید داخلی از گردوی چینی در کشور استفاده شود.
وی افزود: نخستین همایش سرشاخه کاری گردو با حضور دکتر ییلماز از محققان و مدرسان معروف ترکیه در زمینه این محصول با هدف بهره‌مندی بهره‌برداران استان از آخرین تکنولوژی روز دنیا برای کاهش آسیب‌های طبیعی و نیز افزایش راندمان این محصول امروز برگزار شد.
ذوالفقاری تصریح کرد: این کارگاه آموزشی در دماوند به‌صورت تئوری و عملی برگزار شد و انتظار می‌رود نتیجه این همایش جایگزینی ارقام مقاوم در مقابل سرما، دیر گل ده و پر محصول گردو در باشد و با اجرای این روش تا 5 سال آینده مشکلی برای سرمازدگی باغات گردو نخواهیم داشت.
انتخاب تنه های سالم درختان ، شرایط پیوندی مناسب از جمله ضدعفونی کردن و شرایط دمایی، تکنیک های مناسب پیوندی به نسبت قطر پایه، میزان گرفتن پیوند، مراقبت ها ومحافظت های بعد از پیوند از جمله موضوعات مطرح شده در این کارگاه بود.
تهرام/1109/7243 / 1539
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.