به گزارش روز شنبه ایرنا، حسین قربانی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه صادرات کاتاماران به ترکیه ماحصل فرمایشات رهبر معظم انقلاب است افزود: در ابتدای فعالیت اروندان در تولید کاتاماران کشتیرانی والفجر سفارش خرید کاتاماران را به ما داد که تصمیم گرفتیم تولید این شناور را به شرکت استرالیایی و اماراتی با ارزش 12.8 میلیون دلار بسپاریم اما در ادامه آنها بدعهدی کرده و به بهانه شرایط منطقه قصد بالا بردن مبلغ قرارداد را داشتند.
وی تصریح کرد: در ادامه به همین دلایل قرارداد با کشتیرانی والفجر و شرکت استرالیایی فسخ شد و پس از آن مذاکراتی با شرکت های ترک، روس و استرالیا برای خرید کاتاماران صورت گرفت که به تفاهمنامه هایی منجر شد.
به گفته وی، سال 94 طرحی را ارائه کردیم که بر اساس آن می توانستیم کاتاماران را در داخل تولید کنیم، یکی از مشکلات ما در این بخش اعتماد بهره برداران و تامین منابع مالی بود.
وی با اشاره به این که هیچ کس تصور نمی کرد که ما بتوانیم این شناور را ساخته و آنرا به ترکیه صادر کنیم، افزود: یکی از ویژگی های این کاتاماران تردد در آبهای کم عمق (2 متر) است و دیگر مزیت این شناورها تردد در شرایط جوی بد است که هر شناوری این قابلیت را ندارند.
به گفته قربانی، سرعت کاتاماران ساخت ایران 30 نات(گره دریایی) است.
مدیرعامل اروندان با یادآوری این که قرارداد اولیه برای کاتاماران 12.8 میلیون دلار بود که با احتساب تعدیلات به حدود 20 میلیون دلار افزایش می یافت، تاکید کرد: این در حالی است که توانستیم کاتاماران ساخت داخل صادر شده به ترکیه را با 7.2 میلیون بسازیم.
وی با تاکید بر این که بدنه کاتاماران به گواه شرکت بی وی فرانسه با بالاترین کیفیت ساخته شده است، اظهار کرد: با کمک چند استاد دانشگاه توانستیم بدنه کاتاماران را بدون استفاده از خارجی ها طراحی کنیم. بخشی از تولید این کاتاماران را ایرانی های خارج از کشور انجام دادند.
قربانی با بیان این که با امضای قرارداد تولید کارتاماران تابوی عدم اعتماد به تولیدکنندگان داخلی از بین رفت، اظهار کرد: 95 درصد ساخت کاتاماران به اتمام رسیده و 5 درصد دیگر برای زمانی است که خریدار پیدا شود تا بر اساس سلیقه و خواست آنها تزئینات داخلی را اجرا کنیم.
مدیرعامل کشتی سازان اروندان همچنین از مذاکره با یک شرکت داخلی برای تولید کاتاماران خبر داد و گفت: شناور دیگر در دست ساخت به نام زیور در حال حاضر پیشرفت فیزیکی قرار دارد که مابقی مراحل ساخت آنرا باید بر اساس درخواست شناورها بسازیم.
خبرنگار: جواد آل داود - انتشار دهنده: محسن فتاحی
7243**1625
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.