«حجت نظری» عضو شورای اسلامی شهر تهران امروز در جلسه  یکصد و هشتاد و چهارم شورا ، از عملکرد دستگاه‌های متولی در موضوع آلودگی هوا گلایه کرد و گفت : در اعلام تعطیلی به دلیل آلودگی هوا در دولت روحانی، تفریط می شود ؛ و این درحالی است که حتی یک هفته تعطیل شود ، مشکلی پیش نمی آورد.

وی  خاطر نشان کرد: آلودگی هوا معضلی است که باید برای آن راهکاریی پیش‌رو داشته باشیم و 17 دستگاه در این زمینه برای مقابله با معضل آلودگی نقش دارند که  هیچ‌ یک موفق نبوده اند.

وی با بیان این که موفق نبودن دستگاه‌های مسئول، غیر قابل انکار است ، افزود : شهرداری با طرح ناموفق ترافیکی نتوانسته در مقابله با آلودگی بایستد و دستگاه‌های دیگر نیز مشکلاتی مشابه را مطرح کرده‌اند.

عضو شورای شهر تهران گفت : گاهی باید تلاش کنیم که جهت مقابله با آلودگی هوا ، مُسکن هایی به جامعه تزریق شود اما افراط و تفریط داریم ،‌ این که در دولت احمدی‌نژاد به بهانه آلودگی هوا شهر را چندین روز مداوم تعطیل می‌کردند اقدامی افراطی بود ولی در دولت روحانی نیز در این زمینه تفریط می‌شود.

وی گفت: روز گذشته مطرح شد که همه مراکز آموزشی و دانشگاه‌ها تعطیل هستند ولی بعداً هر یک از دانشگاه‌های ‌آزاد و وزارت علوم اعلام کردند که دانشگاه‌ها دایر است و این موضوع سبب شد که تردد خودروها در طول روز افزایش یابد و شاخص آلودگی مدام بیشتر شود و به مرز ناسالم برای همه گروه‌ها برسد.

خیابان 30 تیر نماد تعامل ادیان الهی نیازمند توجه 

رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران نیز در جلسه امروز به لزوم توجه به خیابان سی تیر تاکید کرد و گفت: این خیابان به عنوان نماد تعامل پیروان ادیان توحیدی در تهران باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.

«مجید فراهانی» گفت: تهران، شهری برخوردار از تنوع فرهنگی ، قومی و مذهبی است که در آن پیروان ادیان توحیدی در کمال آرامش و تعامل با هم زندگی می کنند.

وی افزود: در تهران مردمانی هستند که با مذاهب و عقاید مختلف و مجموعه‌ای از مراکز مذهبی‌شان، همه در یک نشانی مشترک خیابان سی تیر جمع شده‌اند.

فراهانی با اشاره به این که محل تلاقی خیابان سی تیر با خیابان‌های جمهوری و میرزا کوچک‌خان به چهارراه ادیان شهرت دارد ، افزود : سال‌هاست که پیروان ادیان گوناگون در این خیابان و در کنار هم در کمال آرامش زندگی می‌کنند. 

عضو شورا شهر تاکید کرد: 30 تیر ، خیابانی است  که نیایش‌گاه‌های ادیان گوناگون شامل مسجد، کنیسه، آتشکده و کلیسا با قدمتی بیش از خود خیابان را در یکجا جمع کرده است.

وی یادآور شد: در این خیابان مسیحیان و ارامنه به کلیسا ، کلیمیان به کنیسه ، زرتشتیان به آتشکده‌ شان می روند و در آرامش و آزادی به عبادت می‌پردازند در حالیکه بانگ اذان موذن از مناره های مسجد مسلمانان را به اقامه نماز دعوت می‌کند.

عضو شورای شهر تهران اظهار داشت:  این خیابان ثروت فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و انسانی عظیمی است که ما باید قدردان برخورداری از آن باشیم و در مسیر بهره برداری از این ظرفیت برای توسعه پایدار شهری گام برداریم.

فراهانی با بیان اینکه نباید این ظرفیت را به فراموشی سپرده و دلخوش به ایجاد گذر غذا یا احیای زیست شبانه شهری در بخشی از این خیابان باشیم،  گفت: انتظار دارم با مشارکت و تعامل با انجمن ها و تولیت اماکن دینی در این خیابان زمینه های مرمت و نگهداری مطلوب و بازدید گردشگران از این آثار ملی فراهم شود.

شهرداری فعالیت دوباره خانه وارطان را پیگیری می کند

عضو شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به مخالفت وزارت راه و شهرسازی به عنوان مالک خانه وارطان با فعالیت این خانه ، از شهرداری تهران خواست ادامه فعالیت این خانه را با توجه به حُسن روابط بین شهرداری و وزارت راه و شهرسازی پیگیری کند.

«علی اعطا» روز یکشنبه  در جلسه علنی یکصد و هشتاد و چهارمین شورا با بیان این که خانه وارطان که اثر معمار برجسته «وارطان هوانسیان» است اخیرا که در فهرست میراث فرهنگی ثبت شده در تملک دولت و وزارت راه و شهر سازی قرار  گرفته و از سال ٩۴ فعالیت در آن آغاز شده است.

اعطا گفت: اما متاسفانه در روزهای پایانی هفته گذشته اخباری در فضای رسانه ای مبنی بر توقف فعالیت خانه گفتمان شهر و معماری (خانه وارطان) منتشر شد. 

رییس کمیته معماری و طرح های شهری شورای شهر تهران اضافه کرد: انتشار این خبر، نگرانی هایی را در جامعه تخصصی معماری و شهرسازی ایجاد کرده است، چرا که شکل گیری خانه گفتمان شهر و معماری در تابستان 1394، این بنای ارزشمند را به عرصه گفت و گوی مسئولان، متخصصان و شهروندان تبدیل کرده و مورد استقبال متخصصان و نهادهای مدنی قرار گرفته بود.

اعطا تاکید کرد: در همین راستا ضمن ابراز نگرانی از احتمال تداوم توقف فعالیت خانه گفتمان شهر و معماری به عنوان عرصه گفت و گوی شهروندان و متخصصین معماری و شهرسازی و نیز مسئولان و سیاستگذاران این حوزه، به عنوان نماینده مردم در شورای اسلامی شهر تهران درخواست دارم با توجه به اولویت های کمیسیون معماری و شهرسازی شورا، شهردار تهران ضمن مذاکره با وزیر محترم راه و شهرسازی، زمینه تداوم فعالیت در خانه وارطان در قالب موزه معماری و خانه معماران و شهرسازان، در چارچوب همکاری میان مدیریت شهری و وزارت راه و شهرسازی فراهم شود.  

وی  تصریح کرد: ضمن اینکه توجه به این نکته ضروری است که ذیل تفاهم‌نامه مورد نظر که به امضای وزارت راه و شهرسازی و تشکل‌های دوازده گانه رسیده است علاوه بر امضای تشکل‌های ۱۲ گانه و وزیر وقت راه و شهرسازی امضای آقایان حناچی و مظاهریان به عنوان معاونین وقتی وزارتخانه به چشم می‌خورد که در حال حاضر در مدیریت شهری حضور دارند.

 رییس کمیته معماری و طرح های شهری شورای شهر افزود: حالا که به هر دلیل وزارت راه و شهرسازی با ادامه فعالیت این مجموعه موافق نیست،  مناسب است شهردار محترم از فرصت حسن ارتباط با این وزارتخانه بهره کافی برده و ضمن توافق با وزیر محترم راه و شهرسازی زمینه تداوم فعالیت این مجموعه را در قالب موزه معماری و خانه معماران و شهرسازان فراهم کند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.