«زهرا نژادبهرام»، روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: حتی اجرای طرح شهردار مدرسه در مدارس استثنایی نیز میتواند پلی میان مدیریت شهری و این مدارس باشد که به مناسبسازی سریعتر مدارس میانجامد.
وی دانشآموزان را سرمایهای گرانقدر برای تغییر دانست و گفت: دانشآموزان تغییری از جنس دانش ایجاد میکنند، چون با اتکا به آن می توانند فضایی برای حضور ایجاد کنند.
نژادبهرام با بیان اینکه طرح شهردار مدرسه نیز فرصتی مناسب است تا این عزیزان خود را امتحان کنند و در اداره امور شهری و بهبود آن نقش داشته باشند، گفت: فرصتی که امروز از نظر سنی در اختیار دانشآموزان قرار گرفته سرمایهای بس گران و طلایی است و این فرصت تحت عنوان شور و نشاط جوانی میتواند هر قلهای را به زیر آورد، بنابراین بسیار اهمیت دارد که دانشآموزان، شهروندان کنونی و مدیران آینده چه هدف و چه نگاهی را دنبال میکنند.
عضو شورای اسلامی شهر تهران خاطرنشان کرد: طرح شهردار مدارس فرصت مناسبی است تا از نظرات دانشآموزان در اداره امور شهری بهره گیریم، دانشآموزان با بیان نیازها و مشکلاتشان در شهر میتوانند مدیریت شهری را در سیاستگذاریها راهنمایی کنند.
برخی از شهرداران مناطق در گذشته شهردار مدرسه بودهاند
«حجت نظری» عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران، نیز پیش این طرح شهردار مدرسه را طرحی مناسب خواند و پیشرفت مدیریت شهری را مستلزم به تغییر رویه و ارائه برنامهریزی صحیح در اجرای نمادین این طرح عنوان کرد.
وی ادامه داد: اصل ایجاد این طرح اتفاق مناسب و مطلوبی است و باید جایگاه خود را میان نهادهای اثرگذار باز کند.
نظری با تأکید براینکه مدیریت شهری کارکرد لازم را به این نهاد نداده و انتظاراتی که باید از شهرداران مدارس داشته باشد را مطرح نکرده است، گفت: شهرداران مدارس به صورت نمادین انتخاب شده و وظایفشان را هم به صورت نمادین انجام میدهند، که باید در این رویه تغییرات لازم ایجاد شود.
این عضو شورای شهر تهران با بیان این که برخی از شهرداران مناطق کنونی در گذشته شهردار مدرسه بودند، عنوان کرد: تا زمانی که برنامهریزی صحیحی برای شهرداران مدارس نداشته باشیم، نمیتوانیم به رشد شهرداران خوش بین باشیم، باید برای شهرداران مدرسه در فواصل مختلف برنامههایی را ارائه دهیم و به صورت مستمر آنها را پایش کنیم تا در مسیر مناسبی به شهر خدمت کنند.