روابط رسمی و تبادل سفرا میان تونس و دمشق نزدیک است زیرا این یک خواست مردمی است.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، روزنامه رأی الیوم در سرمقاله خود نوشت: در ابتدای بحران سوریه در تقریبا هفت سال پیش تونس افراد  مسلح (تروریست) به سوریه می فرستاد تا در کنار گروه های مسلح سوریه در چارچوب طرح این گروه برای براندازی نظام حاکم بر سوریه بجنگند و تعداد«جهادی های» تونسی در صفوف گروه های مسلح اسلامگرای تندرو و به طور خاص گروه های داعش و جبهه النصره به بیش پنج هزار فرد مسلح رسید.

بیشتر این جوانان به این دلیل به جبهه های درگیر در سوریه می رفتند که فضای سیاسی در تونس تحت حاکمیت ترویکایی به رهبری  حزب«النهضه» بود که ایدئولوژی اش ایدئولوژی اخوان المسلمین است و یکی از بارزترین ضلع های آن «المنصف المرزوقی» یکی از بارزترین شخصیت های فعال در زمینه حقوق بشر بود.

ترویکای سه گانه تونس یکی از بارزترین حامیان انقلاب های بهار عربی بود زیرا خود را یکی از بارزترین دستاوردهای بهار عربی می دانست به همین دلیل امیدوار بود که سناریوی تونس که باعث سرنگونی« زین العابدین بن علی» شد در سوریه تکرار شود به همین دلیل اولین نشست گروه دوستان سوریه را در پایتخت تونس و با پیشنهاد ترکیه میزبانی کرد.

پس از هفت سال از آغاز بحران سوریه، اوضاع تقریبا به شکل ریشه ای تغییر کرد. المرزوقی رئیس جمهور تونس دیگر در کاخ« قرطاج» نیست و حزب النهضه روابط سازمانی خود را با جنبش اخوان المسلیمن قطع کرد و شروع به همزیستی با احزاب سکولار کرده است و با آقای« الباجی قاید السبسی» رئیس جمهور کنونی تونس و حزب لیبرال و سکولارش ائتلاف کرده است و شیخ« راشد الغنوشی» رهبر حزب النهضه در حالی که کت گران قیمتی پوشیده و کراوت زده است، در جشن سفارت مراکش در تونس به مناسب سالروز پادشاهی در اواخر ماه پیش دیده شد؛ امری که این گمانه زنی ها را به وجود آورد که قصد دارد در انتخابات ریاست جمهوری آینده شرکت کند.

تونس دیگر افراد مسلح(تروریست ها) را به سوریه نمی فرستد بلکه هیأت های حزبی و گروه های سندیکایی و کاری را به این کشور می فرستد. پس از گذشت ده روز از استقبال «بشار اسد» رئیس جمهوری سوریه از هیأت اتحادیه کار تونس که برنده جایزه نوبل به دلیل نقش اش در گفت و گو در تونس که باعث تفاهم میان قطب های سیاسی تونس و خروج کشور از بحران شد و منجر به ثبات و دولت ائتلافی شد، اکنون این رئیس جمهور سوریه است که از هیأتی به نمایندگی از احزاب تونس استقبال می کند.

وجه مشترک میان دو هیأت تونسی تأیید اسد رئیس جمهور سوریه و حمایت از وی در رویارویی با گروه های تروریستی است که قصد بی ثباتی و ناامنی سوریه را دارند.

سخنگوی هیأت احزاب تونسی که با اسد رئیس جمهور سوریه دیدار کرد گفت که این هیأت به دمشق آمده است تا موضع ملت تونس در حمایت و تأیید ملت سوریه که به رغم همه حمایت های خارجی از هجمه تروریستی که در معرض آن است ایستادگی کرد، نشان دهد.

تونس تغییر می کند و سوریه نیز هم و اوضاع منطقه ای نیز تغییر می کند و به همراه آن نقشه ائتلاف هم تغییر می کند. گروه دوستان سوریه به رهبری ایالات متحده آمریکا منقرض شد و دیگر وجود خارجی ندارد افراد مسلح تونسی یا همان تروریست شروع به بازگشت به کشورشان کردند البته بهتر است بگوییم آنان که زنده ماندند.کشورهای حامی تروریست ها و گروه های مسلح نیز همانطور که در سخنان«عادل الجبیر» وزیر خارجه عربستان سعودی طی نشست با اعضای هیأت عالی مذاکرات سوریه که مقر آن ریاض است در چهار روز پیش آمده است از رهبران مخالفان سوری می خواهند که ماندن بشار اسد در قدرت را بپذیرند.

روابط رسمی و تبادل سفرا میان تونس و دمشق نزدیک است زیرا این یک خواست مردمی است

 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.