درهای دمشق همچنان به روی«دشمن ترک» بسته است و تلاش های روسیه برای نزدیک کردن طرفین تا کنون شکست خورده است لیکن ییلدریم در پایتخت سوریه شانس هایی دارد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، پایگاه اینترنتی النشره در تحلیلی نوشت: آیا ترکیه سم تروریسم را سر کشید؟ آیا دستگاه امنیتی اش قدرت خود را برای توقف حملات تروریستی داخل این کشور از دست داد؟ اینها دو پرسش حیرت برانگیز است، زیرا چگونه یک کشور که در آن دفترهای دعوت«جهادی های» جهان برای جنگ در سوریه فعال بودند، در معرض بیشترین حملات تروریستی قرار می گیرد؟
در سال 2016 بسیاری از کسانی که به تئوری توطئه باور دارند، گفتند که «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهوری ترکیه می خواهد از عملیات تروریستی برای توجیه دخالت مستقیم اش در شمال سوریه بهره برداری کند و همین مساله درباره آن چه در زمینه کودتای نافرجام گفته می شد، انطباق دارد زیرا برخی بر این باور بودند که کودتا را خود اردوغان برای در هم کوبیدن مخالفانش به ویژه «فتح الله گولن» روحانی ترک مقیم آمریکا، برنامه ریزی کرد.
در واقع، برای کسانی که به این نظریه باور دارند بسیار دشوار شده است که افزایش حملات تروریستی در ترکیه را توجیه کنند. ترکیه امروز در چشم توفان قرار دارد آن هم در حالی که اردوغان بسیاری از امیدهای خارجی اش را دست می دهد و در نهایت باید از کشورش از داخل دفاع کند تا سرنوشتش تبدیل به سرنوشت کشورهای منطقه نشود. به باور ناظران تجزیه سوریه و عراق بدون تجزیه ترکیه صورت نمی گیرد و در حالی که رویای ایجاد اقلیم کردنشین در عراق به نتیجه رسید، در سوریه کردها تلاش می کنند که حدود منطقه خودمختاری شان را تثبیت کرده و به آن را تبدیل به فدرالیسم کنند.
ترکیه دیگر همانند قبل از سال 2011 نخواهد بود؛ نفوذش در سوریه و مصر را از دست داد و افراد مسلح در سوریه تبدیل به باری بر دوش امنیت ترکیه شدند و اردوغان جزئیات امر را به خوبی می داند و به خوبی می داند که وی در برابر دشمن مشکل صدها «جهادی» قرار دارد که در سوریه جنگیده اند و اکنون در اراضی اش هستند، در عین حال می خواهد با داعش در شهر«الباب» و «الرقه» بجنگند و از ترس گسترش نفوذ کردها نمی تواند منطقه را ترک کند.
در سال 2007 ترکیه رتبه نهم کشورهای جذب کننده گردشگر را از آن خود کرد و در سال 2014 این رتبه به اوج خود رسید و به ششم رسید به طوری که انگلیس و آلمان را پشت سر گذاشت؛ در این سال 38 میلیون گردشگر از ترکیه دیدن کردند اما این آمارها و رتبه ها چندان طول نکشید به طوری که سال 2016 شاهد کاهش شدیدی شد که از مرز 30 درصد فراتر رفت و میزان خسارت های بخش گردشگری اش به دلیل عملیات های تروریستی 8.5 میلیارد دلار تخیمن زده شده است. همچنین ارزش لیر ترکیه در برابر دلار پس از حمله اخیر استانبول به پایین ترین سطح خود در تاریخ ترکیه رسید.
فروپاشی گردشگری و لیر ترکیه همچنین به دلیل ناتوانی ترکیه در کنترل اوضاع امنیتی است؛ تا کنون هیچ روایت رسمی درباره آن چه در باشگاه شبانه »مارینا» رخ داد، وجود ندارد و گروه «داعش» نیز توان خود را برای نفوذ به عمق استراتژیک اردوغان در استانبول ثابت کرد. این در حالی است که رئیس جمهور ترکیه ناتوان از واکنش دادن به شکل قاطع است زیرا گزینه های نظامی اش کم و گزینه های سیاسی نیز کمتر است.
در همین بین به نظر می رسد که رئیس جمهور ترکیه در برابر دو احتمال قرار دارد: خودکشی سیاسی یا رها کردن «بینالی ییلدریم» به گشودن صفحه جدیدی با عراق و به زودی با سوریه برای مبارزه با تروریسم است. در دمشق، سوری ها آن چه داخل ترکیه رخ می دهد را پیامدهای بحران سوریه و دخالت در امور سوریه می دانند؛ شماتتی در مصیبت نیست اگر چه بسیاری خواستار این هستند که اردوغان باید چیزی را سر بکشد که آن را به سوری ها چشاند.
برخی منابع به «النشره» گفتند که درهای دمشق همچنان به روی«دشمن ترک» بسته است و تلاش های روسیه برای نزدیک کردن طرفین تا کنون شکست خورده است لیکن ییلدریم در پایتخت سوریه شانس هایی دارد؛وی موضع گیری های بد و توهین آمیزی نسبت به «بشار اسد» رئیس جمهوری سوریه اتخاذ نکرده است و میان شان رابطه قدیمی وجود دارد که در آینده به کار می آید.