سفر اوربان به چین پیش از آغاز نشست سه روزه ناتو در واشنگتن که از امروز یعنی سه شنبه انجام می‌شود، صورت گرفته است. در این گفتگوها، بایدن و دیگر رهبران غربی احتمالا حمایت بیشتری از کی‌یف در جنگ علیه روسیه ارائه خواهند کرد.

به گزارش جماران؛ تنها سه روز پس از سفر به مسکو که خشم متحدان اروپایی خود را برانگیخت، ویکتور اوربان؛ نخست وزیر مجارستان روز گذشته (دوشنبه) با حضور در پکن برای گفت‌وگوهای اعلام نشده قبلی با رهبر چین؛ شی جین پینگ دیدار کرد.

سفر به چین که به طور مخفیانه مانند سفر او در روز جمعه به مسکو برای دیدار با رییس جمهوری روسیه؛ ولادیمیر پوتین برنامه ریزی شده بود، احتمالا انتقادات اتحادیه اروپا را تشدید می‌کند؛ چراکه رهبر مجارستان در سرپیچی از اهداف سیاست خارجی اعلام شده اتحادیه با رهبران روسیه و چین به عنوان رقبای اروپا روابط دوستانه برقرار کرده است.  

دو ماه پیش، در ماه مه، ویکتور اوربان در بوداپست؛ پایتخت مجارستان، با فرش قرمز از شی جین پینگ استقبال کرد و تلاش‌های چین برای بازگرداندن نفوذ خود در اروپا را در زمانی که اتحادیه اروپا به‌عنوان یک کل تلاش می‌کند جلوی نفوذ یک کشور را بگیرد، تقویت کرد. کشوری که از آن به عنوان یک «رقیب در سیستم غربی» یاد می‌شود.

رسانه ملی چین درباره این دیدار گفت: آنها در مورد ایده‌های خود برای پایان دادن به جنگ در اوکراین صحبت کردند و این دیدار به رهبر چین و اوربان؛ یکی از اعضای برجسته اتحادیه اروپا در مورد حمایت از اوکراین و سایر موضوعات، فرصتی داده تا اتحادیه را برای فاصله گرفتن از واشنگتن، که مجارستان نیز روابط تیره‌ای با آن دارد، تحت فشار قرار دهد.

مجارستان ریاست دوره‌ای شش ماهه خود بر شورای اتحادیه اروپا را در این ماه آغاز کرد که به اوربان جایگاه بالاتری داده است، هرچند نه چندان نفوذ بیشتر، با این حال، به نظر که رهبر شی از ویکتور اوربان خواسته است تا آنچه را که می‌تواند برای روابط عمیق دوکشور انجام دهد.

اوربان سال‌ها تلاش کرده است تا انتقادات اتحادیه اروپا از چین را مهار کند و کشورهایی را که از موضع جنگ طلبانه واشنگتن در مورد نیاز به مقابله با آنچه آنها به عنوان رویه‌های تجاری ناعادلانه چین می‌دانند، حمایت می کنند، را مورد انتقاد قرار داده است.

رهبران اروپای غربی مدت‌هاست از اوربان که از مخالفت با متحدان اروپای در تعقیب آنچه به‌عنوان منافع ملی مجارستان می‌داند، فاصله گرفته‌اند. هنگامی که او هفته گذشته از مسکو بازدید کرد، تاکید کردند که او برای اتحادیه اروپا صحبت نمی‌کند. آنها احتمالا دیدگاه مشابهی نسبت به مذاکرات اوربان با شی در پکن دارند.

سفر اوربان به چین پیش از آغاز نشست سه روزه ناتو در واشنگتن که از امروز یعنی سه شنبه انجام می‌شود، صورت گرفته است. در این گفتگوها، بایدن و دیگر رهبران غربی احتمالا حمایت بیشتری از کی‌یف در جنگ علیه روسیه ارائه خواهند کرد، البته نه عضویت در ناتو که رییس جمهوری اوکراین؛ ولودیمیر زلنسکی، خواستار آن شده است، اما بی شک قرار نیست اوکراین بدون حمایت در این نشست باشد.

به نظر می‌رسد اوربان برای رهبر چین، یکی از شرکای دیپلماتیک است که می‌تواند از آن برای نشان دادن اینکه پکن در حال ایجاد شبکه حمایتی خود است استفاده کند. هفته گذشته، شی جین پینگ با پوتین در آستانه؛ پایتخت قزاقستان دیدار و گفت‌وگو داشت.

بر اساس گزارش چینی‌ها از آخرین دیدار در ماه مه، اوربان به رهبر چین گفت: چین یک نیروی تثبیت کننده مهم برای ترویج صلح جهانی است. مجارستان نقش و نفوذ چین را بسیار قدردانی می‌کند و به آن اهمیت می‌دهد.

اوربان قبلا سفر خود به پکن را به عنوان ادامه ماموریت صلح برای اوکراین توصیف کرده بود. قبل از سفر به مسکو نیز، اوربان در کیف با زلنسکی دیدار کرد، که ناظران آن را اقدامی از سوی رهبر مجارستان برای پایان دادن به انزوای خود در اروپا بر سر اوکراین دانستند. در بازگشت از مسکو، او به یک روزنامه نگار سوئیسی گفت که دیدارش با پوتین پس از سفر او به اوکراین بسیار محرمانه برنامه ریزی شده بود تا از «بزرگ‌ها» دوری کند، که اشاره‌ای آشکار به ایالات متحده و متحدان اروپایی آن بود.

با این حال، گزارش رسانه ملی چین از گفت‌وگوهای ویکتور اوربان در پکن با شی جین پینگ می‌گوید: « دو طرف بر یک بحث کامل درباره بحران اوکراین تمرکز کردند». اوربان در مورد چگونگی پیش بینی حل و فصل صلح در اوکراین به غیر از درخواست برای «آتش بس محدود به زمان» گفت‌وگو کرده است تا مسکو و کیف بتوانند مذاکرات مستقیم را آغاز کنند.

در بیانیه چین آمده است: «رهبر چین از تلاش‌های اوربان برای ترویج راه‌حل سیاسی برای بحران اوکراین قدردانی کرد و دیدگاه‌ها و پیشنهادات چین را تشریح کرد.»

به طور مشابه، شی جین پینگ آن چیزی را که چین آن را یک طرح صلح 12 ماده‌ای می‌نامد که خواستار پایان دادن به جنگ به صورت گسترده است، را تشریح کرده است.

در پایان باید اشاره کرد، با پافشاری آمریکا بر سر تایوان، چین در اقدامی متقابل، روابط خود را روسیه و متحدان روسیه را به طور گسترده‌ای افزایش داده است. وزارت دفاع چین روز یکشنبه اعلام کرد: نیروهای چینی در مانورهای نظامی در بلاروس، همسایه و شریک نزدیک روسیه، در ماه جاری شرکت خواهند کرد. این وزارتخانه گفت که مانورهای مشترک بر عملیات «ضد تروریستی» و نجات گروگان‌ها متمرکز خواهد بود. با این حال بر هیچ کس پوشیده نیست که روابط پین با روسیه و متحدان دائمی آن (بلاروس) به شکل چشم گیری در حال گسترش است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.