پس ازحادثه 11 سپتامبر،هراس ازاسلام درغرب افزایش پیدا کرد.این هراس به صورمختلف همچون تبعیض،نژادپرستی،سخنرانی های نفرت انگیز،حملات فیزیکی خودرانشان داد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی جماران به نقل ازسایت "یورو اسلام" کتاب "اسلام هراسی:چالش کثرت گرایی قرن 21" منتشرشد.درمقدمه این کتاب آمده است،درتبلیغات اسلام هراسی درغرب، دونمونه ازهمه بیشترسروصدا کرد.یکی ازآنها کشیدن کاریکاتور توسط یک کاریکاتوریست دانمارکی بود.دیگری سخنرانی پاپ بندیکت شانزدهم. هردو آنها اصولی را درغرب زیرسوال بردند.احترام به جامعه چند فرهنگی،آزادی بیان،احترام به نمادهای مذهبی وروابط محترمانه بین ادیان الهی.
اسلاموفوبیا (اسلام هراسی ـ ترس از اسلام) مفهومی است که به ترس و پیشداوری و تبعیض غیرعقلانی در برابر اسلام و مسلمانان اشاره دارد.گرچه سابقه این اصطلاح به دهه 1980 باز میگردد، اما پس از حادثه 11 سپتامبر 2001 استفاده بیشتری از این اصطلاح شد. مؤسسه «رانیمد تراست» در انگلیس که به امر تبعیض و نفرت در این کشور نسبت به مسلمانان میپردازد، در 1997 اسلامهراسی را ترس و نفرت از اسلام و بنابراین، ترس و نفرت از همه مسلمانان تعریف کرد و ابراز داشت که این اصطلاح بر تبعیض و طرد مسلمانان از زندگی اقتصادی، اجتماعی و عمومی کشور نیز دلالت دارد.
درسال 1997 این موسسه گزارشی منتشرکرد.دراین گزارش به ترس، نفرت،خصومت علیه مسلمانان ویک سری نظریات بسته وکلیشه های منفی وموهن نسبت به اعتقادات مسلمانان دامن زده شد.دراین گزارش حقوق بشر،آزادی های مدنی،آزادی مذهبی نقض شده واسلام هراسی به طرق مختلف تبلیغ شده بود.درهمین رابطه است که بعدها شاهد حمله به مساجد ،مراکز اسلامی،اموال ،محل کار،مدارس ومسکن مسلمانان بودیم.ازسوی دیگر سوء ظن،استهزاء وتبعیض آشکارعلیه مسلمانان آغازشد.
کتاب "اسلام هراسی:چالش کثرت گرایی قرن 21" شامل مجموعه مقالاتی است که درمورد اسلام هراسی درغرب تدوین شده است. نویسندگان وگردآورندگان این کتاب متخصصین اسلام شناس ازآمریکا، اروپا هستند که به تجزیه وتحلیل این پدیده پرداخته وتوصیه هایی را نیزبرای مقابله با آن نموده اند.
کتاب "اسلام هراسی:چالش کثرت گرایی قرن 21" توسط دانشگاه آکسفورد درتاریخ ژانویه 2011 وبا ویرایش "جان اسپوزیتو"و"ابراهیم کالین"منتشرشد.