حادثه مرگبار در شمال نوار غزه چه عمدی باشد چه عمدی نباشد می تواند سرنوشت جنگ را تغییر دهد.

به گزارش جماران به نقل از الجزیره،  روزنامه اسرائیلی تایمز آف نوشت که حادثه روز  پنجشنبه- در  اشاره به جنایت آرد در شمال نوار غزه که باعث شهادت و زخمی شدن صدها فلسطینی شد- به احتمال زیاد دو هدف جنگ یعنی از بین بردن حماس و آزادی اسیران را پیچیده می کند.

این روزنامه نوشت که این جنایت به عرصه های(درگیری) دیگر نیز دامن می زند.

در همین حال، روزنامه هاآرتس نیز نوشت که حادثه مرگبار در شمال نوار غزه چه عمدی باشد چه عمدی نباشد می تواند سرنوشت جنگ را تغییر دهد.

این روزنامه نوشت که  تفسیرهای اسرائیل برای توجیه این حادثه با 10 ساعت تأخیر اعلام شد و شکی در آن نیست که  کسی را قانع نمی کند.

این روزنامه در عین حال پیش بینی کرد که اسرائیل ممکن است با درخواست‌های بین المللی فراگیر و پافشاری بیشتری برای برقراری آتش بس روبرو شود.

این در حالی است که  روزنامه آمریکایی واشنگتن پست تفسیر اسرائیل درباره  جنایت آرد را رد کرد.

واشنگتن پست نوشت که تصاویری که ارتش اسرائیل از حادثه مرگبار در غزه منتشر کرد باعث می شود که تعیین تسلسل حوادث دشوار شود.

این روزنامه نوشت که تصاویر شبکه تلویزیونی الجزیره می تواند مکانی که پهپادهای اسرائیلی از پیکرهای شهدا در جاده را نشان دادند،مشخص کند.

روزنامه پولیتکیوی آمریکا نیز به نقل از یک مسئول آمریکایی نوشت که کشته شدن فلسطینی هایی که در انتظار کمک ها در نوار غزه بودند پشت تصمیم واشنکتن برای پرتاب کمک ها از آسمان برای فلسطینی های غزه است.

«جو بایدن» رئیس جمهور  آمریکا تأکید کرد که آمریکا در روزهای آینده عملیات پرتاب کمک ها به غزه از آسمان را عملی می کند.

از جهتی دیگر، روزنامه آمریکایی نیویورک‌تایمز با انتشار گزارشی روایت رژیم صهیونیستی درباره کشتار میدان النابلسی در غزه را زیرسوال برد.

در گزارش روزنامه نیویورک تایمز آمده است: ارتش اسرائیل تصاویر منتشر شده را ویرایش کرد تا هرگونه اتهام در قتل دهها نفر در کشتار میدان النابلس در غزه را از خود دور کند.

به گفته این روزنامه آمریکایی، تصاویر منتشر شده توسط شبکه الجزیره از یک خیابان فرعی گرفته شده است و آنچه که اتفاق افتاده را به خوبی توضیح و تبیین می کند.تصاویر شبکه الجزیره نشان می دهد که هنگام متفرق شدن جمعیت در میدان النابلسی، تیراندازی صورت می گیرد.این تصاویر نشان می دهد که تیراندازی از یک پایگاه نظامی اسرائیلی صورت گرفته است.

اشغالگران صهیونیست پنجشنبه به سمت هزاران شهروند فلسطینی که در منطقه «شیخ عجلین» در غرب غزه منتظر رسیدن کامیون‌های حامل کمک‌های بشردوستانه بودند، شلیک کردند که بیش از ۱۰۰ شهید و ده‌ها مجروح در پی داشت.

گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد در فلسطین نیز روایت رژیم صهیونیستی درباره کشتار اخیر در شمال باریکه غزه را رد و از سکوت سازمان ملل درباره جنایات این رژیم به شدت انتقاد کرد.

فرانچسکا آلبانزه (Francesca Albanese) در گفت و گو با شبکه الجزیره اظهار داشت: تنها راه کمک رسانی به ساکنان باریکه غزه توقف جنگ و تجاوز به این منطقه است.

وی درباره کشتار شهروندان فلسطینی در شمال غزه که منتظر رسیدن کمک های بشردوستانه بودند، گفت: روایت اسرائیل درباره جنایت روز پنجشنبه گذشته درست نیست.

این گزارشگر افزود: سکوت اعضای شورای امنیت سازمان ملل در قبال جنایت های اسرائیل شوکه کننده است.

آلبانز گفت: فلسطینی ها از حمایت و پشتیبانی کافی از دولت های عربی برخوردار نیستند.

 روز پنجشنبه نظامیان رژیم صهیونیستی به سمت انبوه جمعیت شهروندان فلسطینی بی گناه که منتظر دریافت کمک های انسانی در خیابان الرشید در شهر غزه بودند، آتش گشودند و بر اثر آن، یکصد و ۱۲ نفر شهید و بیش از ۷۰۰ نفر دیگر مجروح شدند.

این درحالیست که ارتش رژیم اسرائیل با وقاحت و به دلیل واکنش های جهانیان می‌گوید که «ازدحام» هزاران نفری اهالی غزه به دور کاروانی متشکل از ۳۸ کامیون کمک منجر به جان باختن و زخمی شدن ده‌ها نفر شده است و برخی از این افراد توسط کامیون‌ها زیر گرفته شدند.

اما یک منبع رژیم اسرائیل اذعان کرده است که نظامیان این رژیم به سوی جمعیت حاضر تیراندازی کردند و فکر می‌کردند که این جمعیت می‌تواند به «تهدیدی» علیه آن‌ها تبدیل شود.

شکایت نیکاراگوئه علیه آلمان در دادگاه لاهه به اتهام همدستی در کشتار فلسطینیان

دادگاه لاهه دیروز (جمعه) اعلام کرد که جمهوری نیکاراگوئه از آلمان به اتهام "کمک به نسل کشی" و ارائه کمک های مالی و نظامی به رژیم صهیونیستی و توقف کمک مالی به "آنروا" به این دادگاه شکایت کرده است.

نیکاراگوئه در یادداشتی که دادگاه لاهه آن را منتشر کرده، آورده است: "آلمان به نسل کشی شهروندان فلسطینی کمک کرده است و هیچگاه به تعهدات خود در خصوص جلوگیری از نسل کشی پایبند نبوده است".

نیکاراگوئه در اوایل ماه گذشته با ارائه درخواست خود به دادگاه لاهه خواستار همراهی با آفریقای جنوبی در اقامه دعوی این کشور علیه رژیم صهیونیستی شد.

در این یادداشت آمده است: "آلمان نمی تواند منکر اطلاعات خود درباره رفتارهای اسرائیل شود و نمی تواند منکر این شود که این اطلاعات تعهداتی را به موجب قوانین بین المللی برای جلوگیری از نسل کشی، متوجه این کشور کرده است".

دادگاه لاهه پیشتر با صدور بیانیه ای اعلام کرده بود که نیکاراگوئه اقدامات رژیم صهیونیستی را "مصداق نقض تعهدات این رژیم در قبال جلوگیری از نسل کشی و مجازات علیه آن " دانسته است.

در ۱۱ ژانویه، تیم حقوقی آفریقای جنوبی شواهد دقیقی از قصد و اقدامات نسل‌کشی رژیم صهیونیستی ارائه کرد، زیرا از دیوان بین‌المللی دادگستری درخواست کرد تا اقدامات موقتی برای توقف تجاوز این رژیم اعمال کند.

رژیم صهیونیستی این اتهامات را رد و آن را "فاحش" توصیف کرده بود.

در 26 ژانویه دادگاه لاهه، با صدور حکمی، رژیم صهیونیستی را به اتخاذ تدابیری برای جلوگیری از وقوع نسل کشی و بهبود اوضاع انسانی در غزه فراخواند. در این حکم اشاره ای به آتش بس نشده بود.

 

درخواست اتحادیه اروپا برای دسترسی مردم غزه به کمک‌های بشردوستانه

رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا گفت خواستار حمایت از غیرنظامیان مطابق با قوانین بین‌المللی و دسترسی مردم غزه به کمک‌های بشردوستانه شد.

  ​​​​​​​اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا با انتشار پیامی در حساب ایکس خود خواستار بررسی حمله رژیم اسرائیل به غزه‌‌ای‌هایی شد که در انتظار در یافت کمک انسانی بودند.

وی تاکید کرد که دسترسی به کمک‌های بشردوستانه باید تضمین شود.

وی درباره حمله روز پنجشنبه رژیم اسرائیل به غیرنظامیان که در انتظار کمک‌های انسانی بودند، گفت: تصاویر رسیده از غزه عمیقا من را ناراحت کرد.

فون در لاین خواهان بررسی پیرامون این حادثه و شفاف‌سازی آن شد.

وی خواستار حمایت از غیرنظامیان مطابق با قوانین بین‌المللی و دسترسی مردم غزه به کمک‌های بشردوستانه شد.

از سوی دیگر جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز شب گذشته با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرده بود: از خبر یک قتل‌عام جدید غیرنظامیان نیازمند کمک‌های بشردوستانه در غزه وحشت دارم.

وی افزود: این مرگ‌ها کاملا غیرقابل قبول است. محروم کردن مردم از کمک‌های غذایی نقض جدی قوانین بین‌المللی بشردوستانه است. دسترسی بشردوستانه بدون مانع به غزه باید انجام گیرد.

 

خشم جهان از جنایت هولناک

خشم و واکنش جهانیان به حمله و کشتار مردم بی گناه غزه هنگام دریافت کمک های غذایی در میدان النابلسی واقع در خیابان الرشید همچنان ادامه دارد به طوری که مقامات آمریکا و اروپایی حامی رژیم صهیونیستی نیز تحت فشار افکار عمومی به ناچار این جنایت را محکوم کردند.

به گزارش العالم، نیروهای اسرائیلی روز پجشنبه (10 اسفند ماه) به سمت انبوه جمعیت مردم بی گناه و گرسنه در خیابان الرشید غزه که منتظر دریافت کمک‌های بشر دوستانه بودند، آتش گشودند و در جریان این آتشباری یکصد و ۱۲ تن شهید و بیش از ۷۰۰ تن دیگر مجروح شدند.

به دنبال این جنایتگری، ارتش اسرائیل با وقاحت ادعا کرد که «ازدحام» هزاران نفری مردم مستاصل غزه به دور کاروانی متشکل از ۳۸ کامیون منجر به کشته و زخمی شدن ده‌ها نفر شده است و برخی از این افراد توسط کامیون‌ها زیر گرفته شدند.

اما یک منبع اسرائیلی اذعان کرد که سربازان این رژیم به سوی جمعیت حاضر تیراندازی کردند آنان فکر می‌کردند که این جمعیت می‌تواند به «تهدیدی» علیه آن‌ها تبدیل شود.

وزیر امور خارجه انگلیس کشتار مردم غزه هنگام دریافت کمک‌های بشردوستانه را رویدادی وحشتناک توصیف کرد و خواستار تحقیقات فوری در این زمینه شد.

میگل دیاز کانل رئیس جمهورکوبا، کشتار فلسطینیان توسط رژیم صهیونیستی را «هالوکاست وحشتناک جدید» خواند و گفت هیچ چیزی نمی‌تواند نقض فاحش حقوق بشر در غزه و کرانه باختری را توجیه کند.

اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا نیز گفت که او «عمیقاً از تصاویر غزه ناراحت است» و افزود که «باید تمام تلاش ممکن برای بررسی آنچه رخ داده را انجام داد.»

شارل میشل، رئیس شورای اروپا نیز در شبکه اجتماعی ایکس در پستی نوشت: «از کشتار غیرنظامیان بیگناه در غزه در حالی که ناامیدانه منتظر کمک‌های بشردوستانه بودند، شوکه شده و جا خورده است.»

وی گفت: «باید بلافاصله تحقیقات مستقل آغاز شود و مسئولین پاسخگو باشند.»

امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه روز جمعه در پستی در شبکه اجتماعی ایکس «شدیدترین محکومیت» خود را از این تیراندازی‌ها ابراز کرد و خواستار حقیقت، عدالت و احترام به قوانین بین‌المللی شد.

او در شبکه اجتماعی ایکس گفت: «از تصاویری که از غزه می‌آید، جایی که غیرنظامیان توسط سربازان اسرائیلی هدف قرار گرفتند، عمیقا منزجر شدم. من شدیدترین محکومیت خود را نسبت به این تیراندازی‌ها ابراز می‌کنم و خواستار حقیقت، عدالت و احترام به قوانین بین‌المللی هستم.»

وزیر امور خارجه فرانسه نیز روز جمعه گفت که فرانسه خواستار تحقیقات مستقل در خصوص واقعه روز پنج‌شنبه است.

استفان سژورنه، وزیر خارجه فرانسه به شبکه فرانس‌اینتر گفت: «ما خواهان توضیح هستیم و باید یک تحقیق مستقل در این رابطه انجام شود تا مشخص شود چه اتفاقی افتاده است.»

او گفت که اگر تحقیقات به این نتیجه برسد که تیراندازی اسرائیل یک جنایت جنگی بوده است، «پس بدیهی است که این موضوع به نهادهای قضایی ارجاع شود.»

جو بایدن، رئیس‌جمهوری ایالات متحده نیز گفت که واشنگتن در حال بررسی «دو روایت رقیب» از حادثه ۲۹ فوریه در شمال غزه است.

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد که تصاویر هوایی از این حادثه نشان می دهد که «وضعیت میدانی چقدر ناامیدکننده است.» او گفت که واشنگتن به اسرائیل فشار می‌آورد تا اجازه ورود کمک‌های بیشتر به غزه را بدهد.

کارل اسکائو، معاون مدیر اجرایی برنامه جهانی غذا دو روز قبل از این واقعه به شورای امنیت سازمان ملل گفته بود که «اگر چیزی تغییر نکند، قحطی در شمال غزه نزدیک است.»

دولت برزیل روز جمعه اعلام کرد که کشته شدن بیش از ۱۰۰ نفر در جستجوی کمک های بشردوستانه در غزه نشان می‌دهد که اقدام نظامی اسرائیل در غزه «محدودیت اخلاقی یا قانونی» ندارد. برزیل بار دیگر خواستار آتش‌بس فوری در درگیری‌ها در غزه شد.

روز پنجشنبه نیز بلافاصله ، جمهوری اسلامی ایران ، دبیرکل سازمان ملل متحد ، دبیرکل اتحادیه عرب ، کشورهای چین، پاکستان ، عربستان سعودی،‌امارات عربی متحد و کویت نیز حمله به غیرنظامیان در شمال غزه را محکوم کردند.

بلافاصله به دنبال وقوع این جنایت، دفتر اطلاع رسانی دولتی فلسطین روز پنجشنبه با صدور بیانیه ای اعلام کرد: ارتش رژیم صهیونیستی صبح امروز با حمله به اجتماع شهروندانی که برای دریافت کمک های غذایی در جنوب غرب غزه جمع شده بودند، جنایت هولناکی را رقم زد.

دفتر اطلاع رسانی دولتی فلسطین خاطرنشان کرد که رژیم صهیونیستی برای ارتکاب این جنایت، از قبل برنامه ریزی کرده بود. لذا به عمد و در راستای اصرار بر ادامه سیاست نسل کشی و پاکسازی نژادی در غزه، به قتل عام مردمی مبادرت کرد که برای دریافت کمک های غذایی تجمع کرده بودند. این رژیم از قبل می دانست که شهروندان بی دفاع برای دریافت لقمه نانی در این منطقه تجمع خواهند کرد لذا با خونسردی کامل همه را قتل عام کرد.

جنبش جهاد اسلامی نیز با صدور بیانیه ای اعلام کرد: این جنایت، گواهی روشن است بر اینکه رژیم صهیونیستی با خیال راحت و جلوی چشم جهانیان، به نسل کشی در غزه اقدام کرده است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.