از ابتدای تولید این موشک ها فقط 4هزار موشک از این نوع موشک ها ساخته شده است که 900 موشک از آنها نیز به همپیمانان آمریکا داده شدند.

به گزارش جماران،  روزنامه واشنگتن پست در گزارش نوشت که کاخ سفید قصد ندارد تصمیم خود درباره ندادن موشک های تاکتیکی دوربرد را در آینده نزدیک، تغییر دهد.

برخی منابع آگاه به روزنامه واشنگتن پست گفتند که دولت جو بایدن رئیس جمهور آمریکا با وجود فشارهای شدید قانونگذاران و درخواست های مکرر دولت اوکراین همچنان حاضر نیست که تصمیم خود را درباره ندادن این نوع موشک ها تغییر دهد.

برخی مسئولان کاخ سفید و پنتاگون گفتند که هیچ گونه تغییر در رویکرد آمریکا رخ نداده و هیچ گونه مذاکره داخلی درباره تحویل این موشک ها در ماه های اخیر نیز انجام نشده است.

یک منبع آمریکایی دلیل اصلی مخالفت دولت بایدن با تحویل موشک های موسوم به «ATACMS»را محدودیت این موشک ها در انبارهای پنتاگون دانست زیرا از ابتدای تولید این موشک ها فقط 4هزار موشک از این نوع موشک ها ساخته شده است که 900 موشک از آنها نیز به همپیمانان آمریکا داده شدند.

در همین حال، «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا روز جمعه گفت که بایدن رایزنی ها برای تحویل موشک های ATACMS به کی یف را با «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین را ادامه می دهد.

سالیوان تأکید کرد که تصمیم نهایی برای تحویل دادن یا ندادن این موشک ها به کی یف را بایدن اتخاذ می کند.

پیش از این رسانه های آمریکایی اعلام کرده بودند که واشنگتن در آستانه تحویل موشک های ATACMS به اوکراین است.

کی یف بارها تمایل خود را برای دستیابی به سامانه های موشکی ATACMS که برد آنها 300 کیلومتر است را ابراز کرده است و این یعنی برد این موشک ها از برد موشک های انگلیسی و فرانسوی که 60کیلومتر است و اوکراین اکنون در اختیار دارد، بیشتر است.

از جهتی دیگر، پنتاگون اعلام کرد که اوکراین اکنون نیازمند سامانه موشکی ATACMS که می تواند خطوط پشت جبهه را هدف قرار دهد نیست. این موشک ها می توانند اراضی روسیه و شبه جزیره کریمه را مورد حمله قرار دهند.

پیشتر فرانسه تجهیز اوکراین به موشک های دور برد را به دلیل نگرانی از امکان استفاده از آنها برای حمله به اهدافی داخل اراضی روسیه و تشدید تنش را رد کرده بود اما امانوئل اماکرون رئیس جمهور فرانسه گفت که فرانسه موشک هایی از نوع«اسکالپ»  به اوکراین می دهد تا بتواند از خودش دفاع کند.

در مقابل، روسیه ارسال تسلیحات به اوکراین را بازی با آتش و دامن زدن به بحران و تضعیف فرصت های صلح می داند که می تواند منجر به وقوع جنگ هسته ای شود.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.