وین اتریش به مرکز جاسوسان جهان تبدیل شده است. اکنون از ابتلای ماموران سیا در وین به «سندروم هاوانا» سخن می‌ رود.

به گزارش جماران، پنج سال پس از ابتلای شماری از دیپلمات‌ های آمریکایی در هاوانا به یک بیماری «مرموز مغزی» اکنون گزارش مشابهی از ابتلای شماری از ماموران سازمان سیا در وین به بیماری مشابه منتشر شده است.

گفته می‌ شود که نشانه‌ های ابتلا به این بیماری مرموز در بین ماموران سازمان سیا در وین از اوایل سال جاری مشاهده شده بود.

این سندروم غیرقابل توضیح است، اما دانشمندان آمریکایی می‌ گویند احتمالا در اثر تابش پرتوی هدایت شده مایکروویو ایجاد می‌ شود.

به‌ رغم آن، مقامات امنیتی آمریکا از درز این خبر به بیرون خودداری کرده و بر آن بودند تا از این طریق مانع از بروز اختلال در تحقیقات خود پیرامون این موضوع شوند.

موارد مربوط به ابتلا در وین اولین بار چند روز پیش در مجله نیویورکر منتشر شد که بعدا توسط وزارت خارجه آمریکا تایید و گفته شد که با جدیت درباره آن تحقیق می‌ شود.

حال روزنامه «نیویورک‌ تایمز» با انتشار گزارشی این خبر را رسانه‌ ای کرده است. موضوع بر سر تکرار مشاهده «سندروم هاوانا» در بین ماموران سازمان سیا در وین است.

گفته شده است که افراد مبتلا به این بیماری مرموز در اثر ایجاد یک موج فشار در سر، دچار سردرد، سرگیجه، اختلال در خواب و تینیتوس (وزوز گوش) می‌ شوند.

در ارتباط با آنچه به «سندروم هاوانا» شهرت یافته، آمریکا بخش قابل ملاحظه‌ ای از دیپلمات‌ ها و شاغلان خود در کوبا را در پایان سال 2016 از آن کشور خارج کرده بود.

نیویورک تایمز در ادامه گزارش خود نوشته است که بیش از 20  نفر از ماموران اطلاعاتی، دیپلمات‌ ها و دیگر شاغلان دولت آمریکا در وین دچار این سندروم شده‌ اند.

انگشت اتهام متوجه روسیه است

تاکنون تحقیقات و معاینه افراد مبتلا به «سندروم هاوانا» نتیجه روشنی به همراه نداشته است. نیویورک تایمز به نقل از «ویلیام برنز» رئیس سازمان سیا نوشته است که آنچه در هاوانا و وین شاهد آن هستیم یک «حمله» است تا یک «بیماری».

گفته شده است که دولت آمریکا، سازمان اطلاعات و همچنین وزارت خارجه این کشور تحقیقات گسترده‌ ای پیرامون این سندروم مرموز را آغاز کرده‌ اند.

اکنون روشن شده است که برخی از دیپلمات‌ ها و شاغلان دولت آمریکا در کشورهای چین، انگلیس، کلمبیا و ازبکستان نیز پیش از این مبتلا به این «بیماری مرموز» شده بودند.

حتی علائم مشابهی در بین شاغلان کاخ سفید در سال جاری نیز گزارش شده است. نیویورک تایمز نوشته است که تاکنون 130 مورد از ابتلای نیروهای وابسته به دولت آمریکا به این بیماری گزارش شده است.

سازمان سیا چه در دوره زمامداری دونالد ترامپ و چه در دولت بایدن بر این باور است که سازمان اطلاعات روسیه در این حملات نقش دارد.

گفته‌ اند که سازمان اطلاعات ارتش روسیه با ارسال تشعشعات ریزموجی بر آن بوده تا اطلاعات رایانه‌ ها و همچنین تلفن‌ های هوشمند دیپلمات‌ ها و ماموران اطلاعاتی آمریکا را سرقت کند.

نظریه دیگری نیز وجود دارد که مطابق آن انتقال نوع خاصی از آفت‌ کش به مواد خوراکی این افراد در ابتلای آ‌نها به این بیماری نقش داشته است.

چرا وین؟

شهر وین مدت‌ هاست که تبدیل به مرکز جاسوسی جهان شده است. حضور پر شمار جاسوسان کشورهای مختلف به‌ ویژه پس از پایان جنگ سرد مشاهده شده است.

به عنوان نمونه می‌ توان به دفتر سازمان سیا در وین اشاره کرد. این دفتر یکی از بزرگ‌ ترین مراکز این سازمان اطلاعاتی در سطح جهانی است.

علت اهمیت فعالیت‌ های جاسوسی در شهر وین را باید در حضور سازمان‌ های مهم بین‌ المللی در پایتخت اتریش دانست. به عنوان نمونه می‌ توان به دفاتر سازمان ملل و از جمله به آژانس بین‌ المللی انرژی اتمی در این شهر اشاره کرد. افزون بر آن دفتر اصلی سازمان کشورهای صادر کننده نفت خام (اوپک) نیز در وین واقع است. همین موضوع باعث شده است که وین به مرکز جهانی فعالیت‌ های جاسوسی تبدیل شود.

گفته می‌ شود به موازات شمار قابل ملاحظه‌ ای از ماموران اطلاعاتی آمریکایی، جاسوسانی از کشورهای انگلیس، چین، فرانسه و روسیه نیز در این شهر فعالیت دارند.

یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرده است که این کشور در همراهی با متحدان خود در همه عرصه‌ ها در زمینه تحقیق پیرامون «سندروم هاوانا» و ابتلای کارکنان خود در وین تحقیق خواهد کرد.

«آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا نیز این موضوع را از جمله اولویت‌ های خود اعلام کرده است. وزارت خارجه اتریش نیز در واکنش به انتشار خبر ابتلای ماموران سازمان اطلاعات آمریکا به سندروم یاد شده اعلام کرده است که این کشور به‌ مثابه کشور میزبان با مقامات آمریکایی در زمینه تحقیق پیرامون این موضوع همکاری گسترده‌ ای خواهد کرد.

وزارت خارجه اتریش حراست از امنیت دیپلمات‌ های خارجی و خانواده‌ های آنان را در شمار اولویت‌ های اصلی این کشور اعلام کرده است.

«داگلاس اسمیت» مدیر مرکز آسیب‌ های مغزی و درمان در دانشگاه پنسیلوانیا به نیویورک تایمز گفت احتمالا مایکروویوها عامل حوادث اخیری هستند که بعضی از آنها احتمالا موجب آسیب مغزی شده است.

برخی از قربانیان این حملات بهبود یافته اند. دیگران از علائم مزمن رنج می برند و هنوز قادر به کار نیستند. تحقیقات گسترده پزشکی در مورد برخی دیپلمات ها در کوبا نشان داد که این دیپلمات ها از طریق شبکه های مغزی گسترده آسیب دیده اند. پزشکانی که قربانیان را معاینه کردند بسیار گیج شده بودند. با این حال هنوز هم مشخص نیست که چه کسی عامل این حملات بوده است.

این حملات سال گذشته به سفارت آمریکا در هاوانا منجر به مناقشه دیپلماتیک شد. در آن زمان، دولت ترامپ اعلام کرد که کارکنان دیپلماتیک خود در کوبا را به شدت کاهش می‌ دهد و بیش از چندین دیپلمات کوبایی را طی چند ماه با ادعای «حملات مرتبط با سلامت» علیه کارکنان ایالات متحده اخراج کرد. دولت کوبا که شخصا روی این موضوع تحقیق می‌ کند هرگونه ایفای نقش در این حوادث را رد کرده و آمریکا را به بازی با سیاست از طریق این پرونده‌ ها متهم می‌ کند.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
3 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.