جمعیت قطر در پی شیوع ویروس کرونا و مرگ و میر ناشی از آن کاهش یافت.

 

به گزارش جماران به نقل از روزنامه الشرق قطر، دستگاه برنامه ریزی و آمار در قطر اعلام کرد که جمعیت این کشور به 2.64میلیون نفر کاهش پیدا و این کشور در ماه مارس گذشته شاهد افزایش 40.4 درصد  مرگ و میر بوده است.

بر اساس آمارها تعداد زاد و ولد در ماه مارس 2021 در قطر 1789 نفر بود و مجموع نوزادان قطری که زنده به دنیا آمده اند 9.5 درصد بیشتر از ماه قبل بوده است این در حالی است که مجموع مرگ و میر ثبت شده 250 مورد بوده است و این یعنی مرگ و میر 40.4 درصد از ماه فوریه سال 2021 بیشتر بوده است.

وبسایت «وورلد متر» متخصص در پیگیری تحولات شیوع کرونا  در جهان نیز نوشت که مجموع مبتلایان کرونا در قطر به 204هزار و 976 نفر رسیده است و مجموع مرگ و میر در این کشور به 450 نفر رسید.

 

 

کرونا در جهان

تعداد موارد شناسایی شده ابتلا به ویروس کرونا در سطح جهان روز جمعه در حالی از ۱۵۰ میلیون مورد گذشت که شمار مبتلایان جدید طی روزهای گذشته به سطح بی سابقه ای رسیده است.

آمارها نشان می دهد که نزدیک به شش میلیون نفر تنها طی یک هفته گذشته به بیماری همه گیر «کووید ۱۹» مبتلا شده اند. افزایش موارد جدید شناسایی شده در سطح جهان همزمان با موج شیوع کرونا در هند صورت گرفته است. تنها طی یک هفته نتیجه تست کرونای دو میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در این کشور یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون نفری مثبت بوده است.

این در حالی است که بیماران مبتلا به «کووید ۱۹» در هند طی روزهای گذشته با کمبود کپسول های اکسیژن روبرو بودند. مراکز سوزاندن اجساد در هند نیز به دلیل تعداد زیاد قربانیان کرونا با کمبود چوب و محل مناسب برای سوزاندن اجساد روبرو شده اند.

در همین حال، اولین محموله های کمک آمریکا به هند روز جمعه وارد این کشور شد و قرار است محموله های کمک دیگر کشورها نیز طی روزهای آینده وارد هند شود. محموله های ارسالی ایالات متحده به هند شامل بیش از ۴۰۰ کپسول اکسیژن و دیگر تجهیزات پزشکی از جمله نزدیک به یک میلیون تست سریع کرونا می شود.

به طور میانگین طی روزهای گذشته روزانه حدود ۳۶۰۰ نفر در هند جان خود را بر اثر ابتلا به «کووید ۱۹» از دست داده اند.

بازار سیاه کپسول اکسیژن در هند 

در پی موج شدید مبتلایان به بیماری کووید-۱۹ در هند و کمبود تجهیزات درمانی، بازار سیاه اکسیژن در این کشور شکل گرفته است. در حالی که مراکز درمانی از کپسول‌های اکسیژن خالی شده‌اند، مقامات از موسسات عادی و تجاری خواسته‌اند تا ذخیره‌های اکسیژن خود را به منظور مقابله با وضعیت اضطراری کنونی به بیمارستان‌ها اختصاص بدهند.

دهلی‌نو اعلام کرده است که در حال پذیرش محموله‌های اکسیژن از سوی ۴۰ کشور است.

در سه هفته گذشته میزان مرگ و میر بر اثر همه‌گیری کرونا در هند سه برابر شده است. این در شرایطی است که همزمان این کشور با معضل کمبود بودجه و فشار شدید به سیستم خدمات درمانی به دلیل تعداد بالای بیماران رو به رو است.

 

برزیل؛ دومین کشور با بیش از ۴۰۰ هزار جان‌باخته

شمار موارد ابتلای روزانه به ویروس کرونا در سطح جهان از اواسط ماه فوریه تاکنون بیش از دو برابر شده است. این در حالی است که برزیل نیز این روزها همچنان در کنار هند یکی از کانون های اصلی شیوع ویروس کرونا محسوب می شود.

برزیل روز پنجشنبه تبدیل به دومین کشوری شد که تعداد جان باختگان بر اثر ابتلا به «کووید ۱۹» در آن از ۴۰۰ هزار نفر گذشت. تنها طی یک ماه گذشته ۱۰۰ هزار نفر بر شمار قربانیان کرونا در این کشور آمریکای جنوبی افزوده است. پیش از این ایالات متحده آمریکا تنها کشوری بود که بیش از ۴۰۰ هزار نفر از شهروندان آن بر اثر ابتلا به کرونا جان باخته اند.

کارشناسان بهداشتی در برزیل هشدار داده اند که با آغاز فصل زمستان در نیمکره جنوبی ممکن است همه گیری ویروس کرونا در این کشور شتاب بیشتری بگیرد. وزارت بهداشت برزیل روز پنجشنبه اعلام کرد که ۳۰۰۱ نفر از شهروندان این کشور در بازه ای ۲۴ ساعته جان خود را بر اثر ابتلا به «کووید ۱۹» از دست داده اند.

 

 

واکسن کودکان در اروپا

شرکت های داروسازی «فایزر» و «یبون تک» روز جمعه از اداره دارویی اروپا برای تزریق واکسن تولیدی خود علیه بیماری «کووید ۱۹» به کودکان ۱۲ تا ۱۵ ساله درخواست مجوز کردند.

این دو شرکت با استناد به تحقیقی بالینی که از «کارایی ۱۰۰ درصدی» واکسن کرونا برای افراد ۱۲ تا ۱۵ ساله حکایت دارد خواستار گسترش دایره استفاده از محصول خود به این گروه سنی شدند. اداره دارویی اروپا پیش از این مجوز استفاده از واکسنی را که این دو شرکت تولید کرده اند برای افراد ۱۶ سال به بالا صادر کرده بود.

فرایند صدور مجوز برای استفاده از واکسن ها از طرف اداره دارویی اروپا معمولا بین چهار تا شش هفته طول می کشد. به این ترتیب انتظار می رود که امکان تزریق واکسن «فایزر-بیون تک» به کودکان ۱۲ تا ۱۵ ساله اروپایی از ماه ژوئن (خرداد/تیر) فراهم شود.

در صورت صدور مجوز برای تزریق واکسن «فایزر-بیون تک» به ۱۲ تا ۱۵ ساله ها، این برای اولین بار خواهد بود که اعضای این گروه سنی در کشورهای عضو اتحادیه اروپا امکان استفاده از یکی از واکسن های کرونا را خواهند یافت.

شرکت های «فایزر» و «بیون تک» در بیانیه مشترک خود که اعلام کرده اند که نتیجه آزمایش بالینی واکسن تولیدی آنها بر روی بیش از دو هزار نوجوان نشان داده که واکسن کرونا برای افراد ۱۲ تا ۱۵ ساله «ایمن» و «موثر» است.

شرکت های «فایزر» و «بیون تک» پیش از این از اداره دارو و غذای آمریکا نیز درخواست کرده بودند که مجوز تزریق واکسن تولیدی آنها به اعضای گروه سنی ۱۲ تا ۱۵ سال در این کشور گسترش یابد.

اداره دارویی اروپا ماه دسامبر سال ۲۰۲۰ استفاده از واکسن «فایزر-بیون تک» را به عنوان اولین واکسن علیه بیماری «کووید ۱۹» تائید کرده بود.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.