اتحادیه اروپا فهرستی از کشورهایی را منتشر کرد که شهروندان شان مجاز به ورود به اعضای این اتحادیه هستند که در این فهرست کشورهای حاشیه خلیج فارس دیده نمی شوند.
به گزارش جماران، فرودگاههای اروپا همزمان با تلاش دولتها برای کاهش سطح ممنوعیت سفر، برای استقبال از مسافران خارجی آماده میشوند.
دیپلماتهای اتحادیه اروپا اواخر هفته پیش فهرستی اولیه از کشورهای خارج از اتحادیه اروپا تهیه کردند که اجازه ورود به مسافران خارجی از ابتدای ژوئیه بر پایه آن صادر میشود. این فهرست در جریان بحث و بررسیها تاکنون به پانزده کشور محدود شده است.
به گزارش یورونیوز، در این فهرست نام کشورهایی همچون استرالیا، کانادا، ژاپن، نیوزیلند، کره جنوبی و اوروگوئه به چشم میخورد. کشورهایی که مقامهای اروپایی تاکید دارند که نام آنها را بر اساس سطح پایین شمار روزانه مبتلایان جدید به بیماری کووید-۱۹ انتخاب کردهاند.
در فهرست سبز اتحادیه اروپا تایلند، مراکش، تونس، الجزایر، صربستان، مونتهنگرو، گرجستان و روآندا نیز دیده می شود.
البته نام چین نیز به طور مشروط در این فهرست جای گرفته و اتباع این کشور در صورت اقدام متقابل دولت چین در بازگشایی مرزهای خود به روی اروپا، اجازه سفر به این اتحادیه را خواهند داشت.
در مقابل نام کشورهایی همانند آمریکا، برزیل، روسیه و قطر که همچنان با شیوع شتابان ویروس کرونا مواجه هستند، در فهرست قرمز اروپا قرار گرفته است. با این حال، اتحادیه اروپا اعلام کرده که هر دو هفته یکبار فهرست سبز کشورهایی را که مرز اتحادیه به روی آنها باز خواهد شد، به روزرسانی میکند.
در همین حال، «آرانچا گونزالس لایا» وزیر خارجه اسپانیا روز دوشنبه اعلام کرد، فهرست نهایی اتحادیه اروپا که شامل ۱۵ کشور است، به زودی به طوری رسمی اعلام میشود و اتباع آنها از روز چهارشنبه(۱ ژوئن) اجازه ورود به این اتحادیه را خواهند داشت. او تاکید کرد که به روزرسانی این فهرست بر اساس شواهد تازه و مستندات آماری قابل دفاع که نشان دهنده مهار شیوع این ویروس باشد، انجام میشود چرا که کشورها باید ضمن تقویت روابط صادقانه و دوستانه خود با یکدیگر، حس مسئولیتپذیری بالایی نیز نسیت به یکدیگر داشته باشند.
البته وزیر خارجه اسپانیا خاطرنشان کرد که کشورش مرزهای خود را با پرتغال با وجود ادامه شیوع ویروس کرونا در این کشور، به طور کامل بازگشایی خواهد کرد.
در میان کشورهایی که در فهرست سبز اتحادیه اروپا قرار گرفتهاند، نام مراکش بحثبرانگیز شده، چرا که دولت این کشور مطابق برنامه پیشین خود قصدی برای بازگشایی مرزهای خود تا پیش از ۱۰ ژوئیه ندارد.
با آغاز فصل تابستان، باز شدن مرزهای اروپا برای رونق صنعت گردشگری و کاهش رکود اقتصادی ناشی از همهگیر شدن ویروس کرونا برای دولتهای اروپایی حائز اهمیت است.
در همین حال، روزنامه الرأی کویت نوشت که در پی قرار نگرفتن کویت در فهرست کشورهای سبز، این کشور تهدید کرد که اصل«مقابله به مثل» را در تعامل با شهروندان اتحادیه اروپا را برای اجازه ورود به اراضی اش به اجرا در می آورد.
تهدید کویت پس از آن صورت گرفت که این کشور در فهرست کشورهایی که اتحادیه اروپا پس از لغو تدابیر پیشگیرانه در رویارویی با ویروس کرونا، به شهروندان شان از اول ماه جولای آینده به آنها اجازه ورود به کشورهای عضو اتحادیه می دهد قرار نگرفت.کویت و دیگر کشورهای حاشیه خلیج فارس در این فهرست دیده نمی شوند.
«ولید الخبیزی» معاون وزیر خارجه در امور اروپا در کویت گفت که در صورتی که کویت در فهرست کشورهای یاد شده قرار نگیرد همه گزینه ها از جمله مقابله به مثل با شهروندان اتحادیه اروپا برای ورودشان به کشور روی میز قرار می گیرد.
الخبیزی افزود که چندین کشور خارج از اتحادیه اروپا هستند که برای ورود کویتی ها به اراضی شان شروطی تعیین نکرده اند.
الخبیزی در ادامه گفت که وزارت خارجه سفیر اتحادیه اروپا را برای توضیحات در این زمینه احضار کرده است.
معاون وزیر خارجه کویت در امور اروپا تأکید کرد که توافقنامه های دوجانبه ای میان کویت و کشورهای اتحادیه اروپا در عرصه های مختلف از جمله آموزش و درمان وجود دارد و از این رویکرد مسئولان جدید در کمیسیون اروپا ابراز تعجب کرد.