شیوع ویروس کرونا و محدودیت های به وجود آمده باعث شد که خطوط هوایی کویت هم دست به اخراج تعداد زیادی از کارکنان خود بزند.
به گزارش جماران به نقل از روزنامه القبس کویت، خطوط هوایی کویت قصد دارد که 1500 تن از کارکنان خارجی خود را به دلیل مشکلات به وجود آمده در پی شیوع ویروس کرونا اخراج کند.
این شرکت 6هزار کارمند دارد که فقط هزار تن از آنها کویتی هستند و عملیات اخراج کویتی ها، شهروندان کشورهای حاشیه خلیج فارس یا مردانی که با زنان کویتی ازدواج کرده اند یا زنان کویتی که با خارجی ها ازدواج کرده اند را شامل نمی شود.
یک منبع گفت که کمیته ای از مدیریت عالی و از سندیکای کارکنان در شرکت برای پیگیری اجرای طرح تعدیل نیروهای خارجی تشکیل شده است.
اخراج کارکنان خطوط هوایی «الکویتیه» پس از آن صورت می گیرد که دولت این کشور برای مقابله با شیوع کرونا از ماه مارس گذشته دست به اقدامات پیشگیرانه زد.
خطوط هوایی کویت نخستین شرکت هوایی در کشورهای حاشیه خلیج فارس نیست که دست به اخراج نیروهای خود می زد.
هفته گذشته برخی منابع در بخش هوایی و در شرکت هواپیمایی«الاتحاد» امارات نیز گفتند که این شرکت طی ماه جاری صدها تن از جمله میهماندارها را پس از توقف پروازهایش به دلیل شیوع کرونا اخراج کرده است.
این شرکت که تعداد کارکنانش 20هزار و 530 نفر در ماه آگوست سال 2019 بود پروازهای خود را در ماه مارس متوقف کرد و ماه بعد اعلام کرد که تعداد زیادی از کارکنان خود را اخراج می کند.
دو منبع در این زمینه گفتند که صدها تن از کارکنان در ماه جاری میلادی اخراج شدند و اخراج کارکنان به شکل روزانه صورت می گیرد.
این منابع تأکید کردند که کاهش تعداد کارکنان همچنان ادامه خواهد یافت.
سخنگوی هواپیمایی الاتحاد گفت که تعدیل نیرو شامل همه بخش های این شرکت هواپیمایی می شود.
این سخنگو افزود: پر واضح است که درخواست برای سفر در آینده نزدیک به شکل زیادی کاهش پیدا می کند و در نتیجه آن الاتحاد باید تصمیم های دشواری برای تضمین عبور از توفان را اتخاذ کند.
الاتحاد که 5.6 میلیارد دلار از سال 2016 تا کنون از دست داد دستمزدها را در سایه توقف تقریبا کامل مسافرت های جهانی کاهش داد.
این شرکت تعدادی از پروازها را از ماه مارس به راه انداخت که بیشتر آنها برای انتقال خارجی های بود که امارات را ترک کردند ، همچنین اعلام کرد که قصد دارد پروازهای خود را به شکل منظم از ماه ژوئن از سر گیرد.
این در حالی است که پیش از آن هواپیمایی امارات نیز با هدف کاهش هزینههای خود در شرایط رکود ناشی از شیوع ویروس کرونا ۳۰ هزار تن از کارکنان خود را در پایان ماه مارس اخراج میکند.
با توجه به این که هواپیمایی امارات نزدیک به ۱۰۵ هزار پرسنل دارد، برنامه اخراج نیروی کار این شرکت، ۳۰ درصد کارکنان آن را شامل خواهد شد.
شرکت هواپیمایی امارات همچنین قصد دارد، ناوگان ایرباس A380 خود را که بزرگترین ناوگان پروازی این شرکت به شمار میرفته، پیش از موعد تعیین شده، بازنشسته و از رده خارج کند.
«تیم کلارک» مدیر عامل امارات پیشتر پیشبینی کرده بود که تقاضا برای سفرهای هوایی تحت تاثیر نگرانیهای موجود از ابتلا به بیماری کووید-۱۹ همچنان طی دو سال آینده پایین خواهد بود و این امر گویای آینده تاریک صنعت هواپیمایی است.
البته دولت امارات عربی متحده وعده داده که با حمایتهای مالی خود مانع از ورشکستگی این شرکت خواهد شد.
سود شرکت هواپیمایی امارات در ماه مارس ۴۰۸ میلیون دلار از پیشبینیها پایینتر بوده و درآمد این شرکت نیز در این ماه ۳.۴ میلیارد دلار از برآوردهای صورت گرفته برای سال ۲۰۲۰ پایینتر آمده است.
دو هفته پیش نیز هواپیمایی قطر اعلام کرد که 20 درصد از کارکنان خود را اخراج می کند.
«اکبر الباکر» رئیس اجرایی شرکت خطوط هوایی قطر اعلام کرد که این شرکت نزدیک به 20 درصد از کارکنان خود را به دلیل شیوع ویروس کرونا و از بین رفتن تقاضا برای سفر اخراج می کند.
الباکر افزود که این کاهش «تصمیمی بسیار دشوار» است ولی این شرکت هواپیمایی که در تملک دولت است «گزینه» دیگری ندارد.
پیش از این خبرگزاری رویترز اعلام کرده بود که خطوط هوایی قطر تعداد زیادی از کارکنان خود از جمله تیم های میهماندارها را کاهش می دهد.
بنابراین گزارش، فعالیت خطوط هوایی در سرتاسر جهان پس از بسته شدن مرز کشورها و اجرای سیاست قرنطینه عمومی توسط بسیاری از دولتهای درگیر شیوع شتابان ویروس کرونا به حد بیسابقهای کاهش یافته است.
طبق اعلام انجمن بینالمللی حمل و نقل هوایی(یاتا)، حدود ۷۰ درصد ظرفیت خطوط هوایی خالی مانده و کاهش درآمد این صنعت در سال ۲۰۲۰ به دلیل کاهش فروش بلیت سفرهای هوایی حداقل ۳۱۴ میلیارد دلار کاهش خواهد یافت.
شرکت های هواپیمایی و گردشگری بیشترین ضرر را از تدابیر اعمال شده توسط دولت ها برای جلوگیری از شیوع کرونا اتخاذ کرده اند.