اصلی ترین جنایت سعودی ها در یمن، جنگ اقتصادی علیه مردم بی گناه این کشور است که متاسفانه تحت الشعاع قتل خاشقجی قرار گرفته است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، نیویورک تایمز در گزارشی نوشت: در بیمارستان «حجه» کودکی 3 ساله روی تخت خوابیده و از شدت گرسنگی شکمش به استخوان هایش چسبیده و تنها مشتی پوست و استخوان در بدنش مانده است.
«علی الحجاجی» پدر این کودک نگران بالای سر او ایستاده است. او سه هفته پیش یک پسر دیگرش را هم به دلیل همین اپیدمی گسترده گرسنگی در سراسر یمن از دست داده است. حالا هم می ترسد همان بلا سر پسر دیگرش بیاید.
او میگوید: « نمی توان بگویم بر اثر قحطی، زیرا اینجا هنوز مغازه هایی وجود دارند که انبارهایشان مملو از غذا است اما من پولی برای خرید غذا نداشتم و در نتیجه پسرم جان سپرد.»
حجاجی ادامه داد: «من به ندرت هفته ای یک یا دو قرص نان می توانم تهیه کنم.»
جنگ مرگبار یمن از زمان مرگ «جمال خاشقجی» در استانبول تحت الشعاع قرار گرفته است. شدیدترین انتقادها از جنگ به رهبری عربستان به حملات هوایی اسی متمرکز است که هزاران شهروند یمنی را در مراسم های عروسی و عزاداری و کودکان را در اتوبوس های مدارس با بمب های ساخت آمریکا هدف قرار می دهد.
اما کارشناسان و مسئولان در سازمان ملل بر روی بخش دیگری از این جنگ هم متمرکز هستند و آن جنگ اقتصادی ای است که قربانیان بسیاری در یمن گرفته و می گیرد. کودکان اصلیترین قربانیان جنگ اقتصادی هستند.
اینجا یک اقتصاد فروپاشیده در سایه تحریم و محاصره وجود دارد.
در سایه ولیعهدی «محمد بن سلمان»، ائتلاف علیه یمن برای مقابله با جنبش مردمی انصارالله و تسلیم کردن آنها مردم غیرنظامی یمن را هدف قرار داده و با محاصره اقتصادی شرایط را برای مردم یمن هر لحظه سخت تر می کند. در صورت ادامه این وضعیت، فاجعه انسانی به مراتب وحشتناک تری رخ خواهد داد.
جنگ یمن در طول این سال ها تبعات زیادی برای مردم این کشور به دنبال داشته که از جمله آن میتوان به نابودی زیرساخت ها، بیکاری، کاهش ارزش پول ملی و افزایش قیمت ها اشاره کرد. اما در هفته های اخیر سقوط اقتصادی یمن سرعت هشدار دهنده ای گرفته و مقامات سازمان ملل را واداشته که در پیش بینی های خود از قحطی بازبینی هایی صورت دهند.
«مارک لوکاک» نماینده سازمان ملل متحد در امور بشردوستانه در این خصوص هفته گذشته به شورای امنیت گفت: «اکنون خطر قحطی فراگیر، گسترده و بزرگ در یمن جدی است. هشت میلیون نفر در خطر سوء تغذیه و مرگ قرار دارند. در صورتی که خیلی زود کمک های بشردوستانه به این مردم نرسد به زودی این رقم به 14.5 میلیون نفر یعنی نصف جمعیت یمن، خواهد رسید.»
«الکس دوال» نویسنده کتاب «قحطی دسته جمعی» که قحطی های ساخت بشر در جهان را تحلیل کرده، می گوید «مردم فکر می کنند قحطی فقط کمبود غذا است. اما در یمن به معنای جنگ اقتصادی است.»
«مکّیه مهدی» رئیس یکی از بیمارستان های یمن نیز از واکنش جامعه جهانی در خصوص قتل خاشقجی متعجب است. او تصریح می کند: «چرا برای مردم جهان این قدر اهمیت دارد که خاشقجی چگونه کشته شد و عربستان را بابت آن سرزنش می کنند؟ هر روز هزاران یمنی بر اثر گرسنگی و بمباران کشته می شوند اما جهان سکوت کرده است.»
در حال حاضر تنها امید مردم یمن این است که فشار بین المللی ناشی از قتل خاشقجی که اعتبار بین المللی محمد بن سلمان را مخدوش کرده، در نهایت موجب شود وی محاکمه، و یا از قدرت برکنار شود.
اما «پیتر سالیسبری» کارشناس مسائل یمن در بنیاد چاتم هاوس این احتمال را ضعیف می داند و می گوید: «من فکر می کنم سعودی ها می دانند چگونه می توانند از مسئله یمن قسر در بروند. اگر قتل خاشقجی برای ما پیامی داشته باشد این است که مردم چقدر دوست دارند چشم هایشان را به روی جنایات سعودی ها ببندند.