به گزارش ایرنا، آنان روز سه شنبه در میزگرد خبری، بروکراسی اداری، فقدان مهارت، نگاه و فرهنگ نادرست نسبت به شغل و کارآفرینی، ناهمخوانی رشته های دانشگاهی و فرصت های شغلی، استقلال بخش اشتغال مناطق ویژه اقتصادی، نبود سرمایه گذاری و به روز نبودن آموزش ها را از مشکلات عمده در زمینه توسعه اشتغال پایدار در استان بوشهر عنوان کردند.
هم اکنون یکی از نیازها و مسائل و مشکلات مهم کشور که همه مسئولان به آن اقرار دارند، اشتغال و کار آفرینی است زیرا جوانان دانش آموخته زیادی در کشور بدنبال کار و اشتغال برای فراهم شدن زمینه تشکیل خانواده هستند که براساس برخی آمار ها شمار آنها به بیش از سه میلیون نفر می رسد.
به همین دلیل تاکیدات مقام های ارشد کشور در سال های اخیر بر افزایش تولید و اشتغال و اقتصاد مقاومتی است تا کشور و جامعه در برابر آسیب های اجتماعی ناشی از بیکاری و فقر و وابستگی ها به خارج رهایی یابد.
دراین ارتباط دولت تدبیر و امید درسال های اخیر سیاست ها، برنامه ها و راهکارهایی برای رفع موانع رونق تولید، ایجاد اشتغال و اقتصاد مقاومتی مصوب و اجرا کرده است که پرداخت تسهیلات در زمینه تامین سرمایه درگردش، راه اندازی مجدد واحدهای تولیدی راکد، افزایش ظرفیت تولید واحدهای فعال، تسریع در راه اندازی واحدهای در دست ساخت دارای 60 درصد پیشرفت فیزیکی، مشاغل فراگیر و خانگی، حذف بروکراسی و تشریفات اداری در زمینه سرمایه گذاری بخش خصوصی در زمینه تولید و اشتغال از آن جمله است.
همچنین اجرای طرح های کارورزی، مهارت آموزی و توانمند سازی نیروی کار و اشتغال روستایی نیز از دیگر برنامه دولت در زمینه رونق اشتغال است.
استان بوشهر با یک میلیون و 150 هزار نفر جمعیت دارای ظرفیت های بالای سرمایه گذاری، تولید و اشتغال در بخش های مختلف صنعت بویژه نفت، گاز، پتروشیمی و صنایع پایین دستی، کشاورزی شامل نخیلات، توسعه کشت گلخانه ای، شیلات از جمله پرورش میگو و ماهی در قفس، گردشگری بویژه گردشگری دریایی و صنایع دستی، صنایع دریایی نظیر کشتی سازی و ساخت سکوهای دریایی و کسب وکار های نوین در بخش علم و فناوری و شرکت های دانش بنیان است.
هم اکنون از مجموع 409 هزارو 956 نفر جمعیت فعال استان بوشهر 25 درصد در بخش صنعت، 16 درصد کشاورزی و 59 درصد در بخش خدمات شاغل هستند که فعالیت بیشتر جمعیت شاغل در بخش خدمات بیانگر نبود سرمایه گذاری کافی در بخش های صنعت و کشاورزی برای اشتغال زایی است.
همچنین براساس آمار منابع رسمی میزان بیکاری تابستان امسال در استان بوشهر 11 درصد اعلام شده است که مسئولان و کارسناسان معتقدند با توجه به ظرفیت های بالای سرمایه گذاری و اشتغال در استان بوشهر این میزان
بیکاری در استان توجیه پذیر نیست و باید برای کاهش مشکل بیکاری که در برخی شهرستان های این استان از جمله تنگستان و دشتی میزان بیکاری بالاتر از میانگین استانی است چاره اندیشی شود.
سرمایه گذاران و کارآفرینان در بخش تولید و اشتغال راهکارهای کاهش معضل بیکاری در استان بوشهر را با توجه به شرایط سخت آب و هوایی آن ایجاد زیرساخت ها و جذابیت ها، اعطای برخی معافیت ها و برداشتن موانع و تسهیل زمینه سرمایه گذاری و ایجاد واحدهای تولیدی در این استان می دانند.
این درحالی است که مسئولان مرتبط مشکل کار را درموارد یاد شده توسط سرمایه گذاران و کارآفرینان نمی دانند بلکه اشکال را در فرهنگ اشتغال و نگاه به کار آفرینی در این میان مردم و جویندگان کار در استان بوشهر عنوان می کنند.
آنان می گویند: استان بوشهر قابلیت ها و ظرفیت های اشتغال را دارد، ولی فرهنگ کار در این استان با دیگر استانها متفاوت است.
به گفته این مسئولان جویندگان کار در استان بوشهر به اشتغال به عنوان پشت میز نشینی و فرصت های شغلی که توسط دولت ایجاد می شود، می اندیشند و کارهای عملیاتی را به عنوان شغل محسوب نمی کنند و باور ندارند خودشان به عنوان جویندگان کار هر کدام با داشتن کمی مهارت و تخصص و دریافت تسهیلات که دولت هم اکنون شرایط دریافت آن را برای آنها آسان سازی کرده می توانند به کارآفرین تبدیل شوند و برای خود و دیگران شغل ایجاد کنند.
براساس نظر مسئولان نداشتن مهارت یا منطبق نبودن مهارت جویندگان کار با نیاز بازار کار، استفاده نکردن از ظرفت های خوداشتغالی، اشتغال خانگی و کارآفرینی و متناسب نبودن مدارک تحصیلی جویندگان کار با نیازهای این حوزه از دیگر موانع اشتغال دراستان بوشهراست.
مدیرکل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان بوشهرگفت:یکی از مهمترین مشکلات در بخش سرمایه گذاری وجود برخی بروکراسی های اداری و طولانی بودن زمان گرفتن استعلام هاست.
حمید رضا پناه افزود: با ایجاد پنجره واحد تجاری برای سرعت بخشی، جذب سرمایه گذاری و اتخاذ راهکارهای کاهش بروکراسی اداری تلاش می شود.
وی اضافه کرد:همخوان نبودن مهارت ها و رشته های دانشگاهی از جمله دیگر مشکلات پیش روی اشتغال است.
پناه ادامه داد: متناسب نبودن مدارک تحصیلی جویندگان کسب و کار با نیازهای این حوزه از جمله مشکلات امروز جامعه است.
وی یادآورشد:بخش قابل توجهی ازجویندگان کار استان بوشهر را فارغ التحصیلان دانشگاهی در رشته های غیرفنی و فاقد مهارت تشکیل می دهند که برای ورود به بازار کار نیاز به مهارت متناسب دارند و به صرف داشتن مدرک تحصیلی نمی توانند به شغل دسترسی پیدا کنند.
پناه گفت:یکی دیگر از مشکلات موجود بر سر راه اشتغال این است که به دلیل ضعف قانونی مناطق ویژه و اقتصادی به صورت مستقل کار می کنند و اداره تعاون،کار و رفاه اجتماعی حق ورود و دخالت دراین اداره را ندارد.
وی با بیان اینکه 80 درصد بیکاران فاقد مهارت هستند گفت:فرصت های شغلی با تحصیلات و مهارت جویندگان کار همخوانی ندارند.
پناه افزود:باتوجه به برخی محدودیت ها و موانع تولید درشهرستان ها بیشترین نگاه به سمت کارآفرینی است
زیرا با رونق کارآفرینی و ورود سرمایه گذاران به استان، رونق اشتغال دور از انتظار نیست.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان بوشهر بیان کرد: تلاش میشود با جذب سرمایهگذاری و ایجاد اشتغال میزان بیکاری در استان کاهش یابد.
وی اظهارکرد: برخی از رشته های دانشگاهی همراه با مهارت نیست این درحالی است که امروز نگاه کشور این است که فارغ التحصیلان دانشگاهی باید با مهارت آشنا شوند.
پناه افزود: یکی از علت های بیکاری جوانان فقدان مهارتهای لازم فنی و حرفه ای است که با توجه به برنامه ریزی های صورت گرفته و اجرای طرح های مختلف تلاش می شود مهارت جوانان ارتقا یابد.
وی اضافه کرد: بیشترین جمعیت جویای کار استان بوشهر را جوانان تشکیل می دهند که بیشتر آنها در رشته های علوم انسانی مشغول به تحصیل بوده اند.
پناه گفت: بیشتر این افراد به دنبال شغل های ثابت، دولتی و پایدار هستند این درحالی است که نباید منتظر فراهم کردن فرصت توسط دیگران باشیم و فرصت های زیادی وجود دارد که ما خود می توانیم عامل تبدیل آنها به کسب و کار برای خود و دیگران شویم.
وی با اشاره به اهمیت اجرای طرح ها و مشاغل خانگی و کارآفرین یادآور شد: افراد می توانند با استقبال از این طرح ها زمینه کار را برای خود و تعداد دیگری از افراد جویای کار فراهم کنند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان بوشهر گفت: با توجه به فراموشی برخی مشاغل سنتی در بخش های مختلف صنایع دستی، کشاورزی و سایر موارد دیگر با احیای این مشاغل فرصت های اشتغال برای جوانان در استان فراهم می شود.
وی افزود: سهم اعتباری این استان در اشتغال فراگیر 2 هزارو 240 میلیارد ریال است که از این میزان در مرحله نخست 940 میلیارد ریال آن ابلاغ شد.
پناه افزود: بر خلاف رویه سالهای گذشته پرداخت این تسهیلات برای تامین مواد اولیه واحدهای تولیدی صورت نمی گیرد و کارفرمایان و پیمانکاران تنها با انعقاد قرارداد فروش خدمت می توانند اقدام به دریافت این تسهیلات کنند.
وی همچنین از راهاندازی سامانه ویژه ثبت نام برای دریافت تسهیلات یاد شده خبرداد و بیان کرد: متقاضیان دریافت این نوع تسهیلات باید از طریق نام نویسی در سامانه یاد شده برای دریافت تسهیلات اقدام کنند تا پس از بررسی درکمیته فنی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان بوشهر مورد توجه قرار گیرد.
مدیرکل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان بوشهر یادآورشد:دراین ارتباط پرونده پرداخت 170 میلیارد ریالی تشکیل و به بانکهای عامل این استان ابلاغ شده است.
پناه، همچنین با اشاره به اجرای طرحهای اشتغالزایی روستایی اظهارداشت: از اختصاص 1.5 میلیارد دلار طرحهای اشتغال زایی روستایی و عشایری کشور سهم استان بوشهر 2.34 درصد تعیین شده است.
وی با اشاره به اجرای طرح مشاغل خانگی گفت:برای اجرای این طرحها 180 میلیارد ریال به استان بوشهر تخصیص یافته است.
معاون اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان بوشهر نیز گفت: نوع نگاه نسبت به کار در استان نسبت به استان های دیگر متفاوت است و 70 تا 80 درصد افرادی که کارآزاد دارند خود را بیکار قلمداد می کنند.
سیامک وطن خواه افزود:درشرایطی که همه مهاجرت ها به استان بوشهر برای کار است ولی جوانان ما از بیکاری رنج می برند این بیانگر این است که آنان از فرصت های شغلی به نحو مطلوب استفاده نمی کنند.
وی تاکید کرد:اگر فرهنگ کار و رفاه طلبی دراستان بوشهرتغییر و متناسب به نیاز بازار کار، افراد مهارت های لازم را فراگیرند مشکل بیکاری دراستان برطرف می شود.
وطن خواه گفت: باتوجه به نوع نگاه حمایتی دولت و شرایط کار موجود می طلبد قابلیت ها را معرفی و جویندگان کار نیز از این فرصت به نحو مطلوبی استفاده کنند.
رئیس دانشگاه خلیج فارس درباره اشتغال و بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی گفت: هرچند شاخص جویندگان کار دانشگاهی نسبت به مابقی افراد بیشتر است ولی نباید این آمار را به پای دانش آموختگان دانشگاهی گذاشت.
عبدالمجید مصلح افزود:نخستین نیاز برای توسعه کسب و کار برخورداری از ظرفیت های بالقوه است.
وی یادآورشد: شماری از دانش آموختگان، دانشگاهی نیستند و فرایند آکادمیک را طی نکرده و بدون رعایت استاندارد آموزشی تنها مدرک گرفته اند.
وی با اشاره به وجود دانش آموختگان بی کیفیت اضافه کرد: به هیچ وجه آماری که برای دانشجویان و مهندسان بیکار ارائه می شود، رسمی نیست.
مصلح یادآورشد: دانش آموخته گان بی کیفیت فاقد مهارت از جمله چالش های اصلی نظام آموزشی است که باید برای آنها چاره اندیشی شود.
رئیس پارک علم و فناوری استان بوشهر نیز گفت: در زمان حاضر 23 شرکت دانش بنیان در این استان فعال است که این شرکت ها برای دانش بنیان شدن الزامی به استقرار در پارک ها ندارند.
حبیب رستمی افزود: استان بوشهر متناسب با جمعیت یک میلیون و 150 هزار نفری در بخش شرکت های دانش بنیان رتبه 25 ولی از نظر شرکت ها رتبه 23 را دارد.
وی اضافه کرد: در زمان حاضر 98 واحد فناور در پارک های علم و فناوری و مراکز رشد استان بوشهرفعال است.
رستمی با اشاره به سطح بندی پارک علم و فناوری در سه سطح افزود: پارک علم و فناوری استان بوشهر در سطح 2 قرار دارد.
وی اظهار کرد:در نیمه نخست امسال 607 نفر در واحدهای فناور و شرکت های دانش بنیان استان بوشهر مشغول به کار شده اند که از این نیروها 315 نفر پاره وقت و 292نفر تمام وقت هستند.
وی درباره زیرساخت های فراهم شده درپارک علم و فناوری استان بوشهرگفت:ازسال 1387 تا 1395 کل سرمایه گذاری و بودجه هزینه شده درتامین فضا 250میلیارد ریال است و گردش مالی این شرکت ها درسال گذشته 230میلیارد ریال بوده است.
رستمی گفت:هزینه ایجاد اشتغال در حوزه های فناوری و شرکت های دانش بنیان نسبت به صنعت بسیار کمتر است به همین دلیل سرمایه گذاری در این بخش باید بیشتر باشد.
وی یادآورشد: با توجه به اینکه نسبت جمعیت جوان تحصیلکرده استان بوشهر با دیگر استان ها قابل توجه است می توان تعداد شرکت های فناور را افزایش داد.
رستمی افزود: یکی از مشکلات استان بوشهر این است که نیروهای متخصص بومی فارغ التحصیل از دانشگاههای خوب کشور رغبتی به بازگشت ندارند که برای بازگشت این جوانان به استان باید زیرساخت های لازم فراهم شود.
مدیرکل فنی و حرفه ای استان بوشهر نیز گفت: تقویت فرهنگ مهارت آموزی در جامعه برای رونق بازار اشتغال وظیفه همه دستگاههاست.
عبدالرسول کازرونی افزود: با فعال شدن هنرستان ها و ترویج فرهنگ مهارت آموزی تب مدرک گرایی در جامعه نیز در حال فروکش کردن است و این می تواند آینده روشنی را پیش روی ما بگذارد.
وی بااشاره به اینکه لازمه رونق اشتغال داشتن نیروی انسانی ماهر است افزود: اگر امروز متقاضیان شغل دارای دانش فنی، مهارت و تخصص باشند زمینه کسب و کارآنان فراهم می شود.
مدیرکل فنی و حرفه ای استان بوشهر بیان کرد: تخصص، مهارت، حرفه، سرمایه گذاری در تولید و نیروی انسانی ماهر از جمله اموری است که زمینه روان سازی اشتغال را فراهم می کنند.
کازرونی با بیان اینکه کارجویان و شاغلان در صنایع نیازمند فراگیری مهارت هستند، اضافه کرد: برخی از کارجویان متقاضی شغل فاقد مهارت و عده ای نیز که شاغل هستند برای تثبیت شغل مهارت آنها باید به روز شود.
وی با بیان اینکه به روز شدن آموزش ها بستگی به نظر کارفرما و بنگاه اقتصادی دارد، اضافه کرد: در این ارتباط براساس تفاهم نامه شهرک های صنعتی با سازمان فنی و حرفه ای، آموزش نیروهای شاغل در شهرک ها باید به روز شود که استان بوشهر در این بخش پیشرو است.
کازرونی اضافه کرد: برای ارتقای بهره وری نیروهای شاغل مدیر بنگاه اقتصادی باید نسبت به، به روز شدن آموزش نیروهای خود احساس مسئولیت داشته باشد.
مدیرکل فنی و حرفه ای استان بوشهر گفت: برای تقویت آموزش های مهارتی این اداره کل می تواند با صدور مجوز جوار کارگاهی برای بنگاههای بزرگ در کنار تولید به کارآموزش نیز بپردازد.
وی گفت: بیشترین مراجعان به مراکز فنی و حرفه ای دولتی و خصوصی فارغ التحصیلان دانشگاهی هستند.
کازرونی، با اشاره به بیکار بودن 35 تا 40 درصد فارغ التحصیلان دانشگاهی گفت: مهارت آموزی و سرمایه گذاری در بخش تولید تنها راه حل بیکاری در جامعه است.
وی با اشاره به فعالیت 96 کارگاه آموزشی در استان بوشهر گفت: آموزش های فنی و حرفه ای در بخش دولتی براساس سرمایه گذاری های انجام شده به صورت رایگان ارائه می شود.
کازرونی بیان کرد: در زمان حاضر15 مرکز ثابت در استان بوشهر وجود دارد که از این تعداد سه مرکز ویژه خواهران و مابقی مشترک است.
وی یادآورشد: افزون براین برای آن دسته از فراگیرانی که دسترسی به آموزش های فنی و حرفه ای ندارند نیز 2 مرکز شبانه روزی در شهرهای بوشهر و کنگان فعال است.
کازرونی گفت: واحدهای صنعتی قبل از به کارگیری نیروها باید تقاضای آموزش را به فنی و حرفه ای اعلام تا آموزش گیرنده با انگیزه بیشتری آموزش ها را فرا گیرد و هزینه ها به هدر نرود.
وی با اشاره به بسته رونق تولید و اشتغال دولت تدبیر و امید در اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی گفت: یکی از شاخه های این بسته مهارت آموزی در محیط کار است که در زمان حاضر 840 نفر مشارکت دارند.
کازرونی اضافه کرد: از این شمار 61درصد بخش خدمات، 14 درصد کشاورزی و مابقی در صنعت مشغول به کار هستند.
وی یادآورشد: در این ارتباط با همکاری پالایشگاه فاز12 پارس جنوبی تعدادی از کارآموزان در رشته های ایمنی و بهره برداری درحال فراگیری آموزش های لازم هستند.
مدیرکل فنی و حرفه ای استان بوشهر در باره تفاهم نامه با وزارت نفت گفت: براساس تفاهم نامه با منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس به نمایندگی از وزارت نفت در حرفه هایی که اعلام می شود سالانه 2 تا 2هزار و 500 نفرآموزش های لازم را فرا می گیرند.
کازرونی اضافه کرد: براین اساس منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس باید هزینه مواد مصرفی و ابزارآلات کارگاهی را تامین کند که در این زمینه تاکنون 10 میلیارد ریال اعتباربرآورد شده است.
وی تاکید کرد: افزون برآموزش کارآموزان فنی و حرفه ای در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس مربیان فنی و حرفه ای نیز برای به روز شدن اطلاعات در قالب دوره های ضمن خدمت آموزش های لازم را فرا می گیرند.
کازرونی با اشاره به تفاهم نامه با نیروگاه اتمی بوشهر گفت: با توجه به اعلام نیاز آموزشی توسط نیروگاه اتمی بوشهر در 19 تا 20 حرفه زمینه آموزش یکهزار و 25 نفر فراهم شده است.
وی گفت: بر این اساس وظیفه نیروگاه اتمی نظارت، برگزاری آزمون، تامین مواد مصرفی و ابزار لازم است که باید همکاریهای لازم در این زمینه صورت گیرد.
کازرونی تاکید کرد: براساس این تفاهم نامه در مدت چهارسال زمینه آموزش هشت هزار نفر در استان فراهم و استمرار آن نیازمند پشتیبانی نیروگاه اتمی است.
وی با اشاره به تفاهم نامه ستاد کل نیروهای مسلح با فنی و حرفه ای برای آموزش سربازان وظیفه گفت: براین اساس سهم استان بوشهر از قرارگاه آموزشی پادگانهای نظامی و انتظامی به عنوان برنامه ملی و استانی چهار هزار نفر است که در رشته های ایمنی، صنعت، آی تی، مکانیک و تاسیسات آموزش های لازم را فرا می گیرند.
وی درباره طرح جامع آموزش روستایی گفت: دستیابی به توسعه پایدار در مناطق روستایی باهمکاری بهزیستی، کمیته امداد و معتمدان محل در 59 روستای هدف استان بوشهر اجرا شده است.
وی اضافه کرد: براساس نیازسنجی اولیه بیشتر متقاضیان در طرح جامع آموزش روستایی زنان هستند و تاکنون بیش از 6 هزار نفر در 76 رشته آموزش های لازم را فراگرفتند.
وی آموزش به زندانیان را از جمله دیگر طرح های آموزشی فنی و حرفه ای عنوان کرد و گفت: متناسب با ظرفیت ها زمینه آموزش حرفه هایی که منجر به تولید می شوند در زندان های بوشهر، دشتی و دشتستان فراهم شده و تاکنون 600 نفر در رشته های ایمنی، تاسیسات، فناوری، کشاورزی و صنایع پوشاک آموزش های لازم را فرا گرفتند.
وی گفت: زندانیانی که مهارتهای فنی و حرفه ای را فراگرفته باشند بازگشت آنها به زندان کمتر است.
مدیرکل فنی و حرفه ای استان بوشهر برضرورت توجه به کیفیت دوره های مهارتی وارتقای بهره وری که لازمه آن فضا، ابزار و نیروی آموزش دهنده است تاکید کرد.
کازرونی گفت: هرچند استان بوشهر در برخی رشته های مهارتی از جمله جوش در سطح کشور از ظرفیت قابل توجهی برخوردار است ولی تقویت و به روز شدن تجهیزات و آموزش ها ضروری است.
وی اظهار کرد: به روز شدن تجهیزات نیازمند کمک و توجه مسئولان استان به حوزه مهارت است.
کازرونی گفت: صرف هرگونه اعتبار برای تقویت و مهارت منابع انسانی هزینه نیست بلکه سرمایه گذاری است و این کار باید با اولویت بندی اجرا شود.
وی با تاکید برتاثیر مثبت ارائه آموزش ها براساس تقاضا یادآور شد: اگر بنگاههای اقتصادی سفارش های آموزشی را اعلام کنند برهمان اساس رشته ها و آموزش ها هدایت می شود.
کازرونی با اشاره به صرف اعتبارات در بخش تامین مواد مصرفی گفت: 75 درصد کار در فنی و حرفه ای عملی و با توجه به تلفات آموزشی نیازمند مواد اولیه است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری بوشهر گفت: میزان تسهیلات مربوط به رونق تولید در کشور 300 هزار میلیارد ریال است که در این ارتباط هر استان بنابر میزان کارکرد خود می تواند از این تسهیلات برخوردار شود.
سعید زرین فر با اشاره به اعتبارات اشتغال زایی 2 هزارو 248 میلیارد ریالی استان بوشهر بیان کرد: میزان سود این تسهیلات 16 درصد است که برای روستائیان تا 14 درصد، مناطق محروم 12 درصد، دانشگاهیان 10درصد و مرزنشینان 8 درصد پیش بینی شده است.
وی یادآور شد: اعتبار ویژه روستائیان و عشایر استان بوشهر نیز 2 هزارو 800 میلیارد ریال است که میانگین سود این تسهیلات 6 درصد است و یک فرصت بسیار مناسبی برای فعالیت های اقتصادی این حوزه است.
زرین فر اضافه کرد: اعتبارات ویژه اشتغال روستائیان و عشایر تاکنون ابلاغ نشده که انتظار می رود با تسریع روند ابلاغ شاهد بهره مند جامعه هدف از این تسهیلات باشیم.
زرین فر افزود:از ابتدای سال جاری تاکنون 83 واحد تولیدی این استان به میزان 320 میلیارد ریال تسهیلات رونق تولید گرفتند.
وی اضافه کرد: در سال گذشته نیز 132 مورد تسهیلات رونق تولید به ارزش 870 میلیارد ریال از محل کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید به واحدهای تولیدی استان بوشهر پرداخت شد.
زرین فر ادامه داد: 150 واحد تولیدی نیز بصورت مستقیم از بانک های استان تسهیلات رونق تولید دریافت کردند.
رئیس سازمان برنامه و بودجه استان بوشهر گفت: پنج هزار میلیارد ریال تسهیلات برای ایجاد اشتغال فراگیر در روستاها و مناطق مختلف این استان به ستاد اقتصاد مقاومتی تخصیص یافت.
رضا عوض پور افزود: از این میزان 2هزار میلیارد ریال بطور مشخص برای مناطق روستایی، عشایری و شهرهای زیر یکهزار نفر جمعیت تخصیص یافته است.
وی اضافه کرد: با توجه به سیاست دولت پذیرش متقاضیان برای اشتغال فراگیر روستایی در استان آغاز و بخشی از این تسهیلات پرداخت شده است.
استاندار بوشهر گفت: ایجاد اشتغال، نشاط و امید آفرینی در جامعه از سیاست ها و اولویت های دولت تدبیر و امید در سال آینده است.
عبدالکریم گراوند افزود: براساس تاکید دولت تدبیر و امید جامعه اسلامی باید مسیر نشاط و امید را طی کند.
وی اضافه کرد: رونق کسب و کار و اشتغال وظیفه دولت است و در این زمینه نیازمند همکاری همه مسئولان و دیگر قوا هستیم.
گراوند ادامه داد: مشکل اشتغال و رونق کسب و کار در جامعه با همکاری قوای سه گانه مجریه، مقننه و قضائیه برطرف می شود.
استاندار بوشهر گفت: با هم افزایی قوه های قضائیه، مقننه و مجریه بسیاری از مشکلات موجود بر سر راه اشتغال برداشته و مسیر برای رونق کسب و کار هموار خواهد شد.
گراوند با تاکید برضرورت همکاری دستگاه های اجرایی در برطرف کردن موانع اشتغال افزود: برخی از مدیران با طولانی کردن روند بروکراسی اداری فرصت اشتغال را از بین می برند.
وی با اشاره به گام های دولت در زمینه پرداخت تسهیلات اشتغال زایی گفت: همه مدیران دستگاه های اجرایی باید برای پرداخت تسهیلات اشتغال زایی و تحقق شعارهای دولت در زمینه اشتغال و رونق کسب و کار گام بردارند.
گراوند با شااره به اجرای طرح کارورزی توسط دولت برای توسعه اشتغال بیان کرد: هم اکنون چهار هزار نفر از دانشآموختگان استان بوشهر در طرحهای کارورزی نام نویسی کرده اند که تنها یکهزار و760 نفر در رشتههای مختلف تحصیلی شرایط لازم دارند که باید بخشی از این افراد در صنایع پارس جنوبی جذب شوند.
استاندار بوشهر افزود: اجرا طرح کاروزی نیروی بومی این استان درصنایع پارس جنوبی نیازمند جدیت و اهتمام بیشتری است.
وی یادآورشد: این طرح از جهت اینکه زمینه اشتغال و افزایش مهارت دانشآموختگان را در صنایع تولیدی و صنعتی فراهم میکند حائز اهمیت ویژه ای است.
استاندار بوشهر اظهارداشت: کاروزان در قالب این طرح می توانند شایستگی و توانایی های خود را اثبات و از این طریق جذب واحدهای یاد شده شوند.
گراوند با اشاره به تسهیلات ویژه اشتغال روستایی و عشایری یادآورشد:اعتبار یاد شده براساس وضعیت جمعیت و شمار بیکاری روستاها و مناطق عشایری شهرستانهای استان توزیع می شود.
وی افزود:دراین ارتباط مدیران دستگاههای اجرایی باید در برابر پرداخت تسهیلات اشتغالزایی روستایی و عشایری نهایت نظارت را داشته باشند.
استاندار بوشهرگفت:باتوجه به نرخ پایین این تسهیلات که بین 4 تا 10 درصد است کوتاهی هیچکدام از دستگاه برای نظات بر توزیع آن پذیرفتنی نیست.
گراوند تاکید کرد: این اعتبار باید منجر به ایجاد فرصت های شغلی شود و در صورت محقق نشدن این مهم دستگاه های متخلف باید پاسخگو باشند.
وی ادامه داد: در این زمینه باید کارگروه تخصصی اشتغال پایدار روستایی استان بوشهر برای پایش و پالایش اعتبارات یاد شده نیز تشکیل شود تا هزینه کرد اعتبارات اشتغال زایی به نحو مطلوبی صورت پذیرد.
استاندار بوشهر گفت: برای بهبود فضای کسب و کار، بانکهای عامل روند پرداخت تسهیلات اشتغال زایی را در این استان سرعت ببخشند.
گراوند افزود: ایجاد اشتغال پایدار برای جوانان استان از اولویتهای اساسی است و در این مسیر از تمام ظرفیتهای موجود باید بهره ببریم.
وی با اشاره به ارائه گزارشهای مدیران بانکها و مدیران دستگاههای اجرایی از روند پرداخت تسهیلات افزود: نباید به گزارش ها و اسلایدها اکتفا کنیم و باید خروجی کار را در نظر بگیریم که منجر به ایجاد اشتغال شود.
استاندار بوشهر با تاکید بر اینکه توزیع پول بدون برنامه، اشتغال ایجاد نمیکند اظهار داشت: مدیران باید در جذب اعتبار و هدایت درست منابع اهتمام ورزند و با رصد و نظارت دقیق بر طرحها، به گونهای عمل کنند که طرحها به اشتغال واقعی منجر شود.
گراوند یادآورشد: از تاکیدات مهم رئیس جمهور، ایجاد اشتغال برای جوانان است و همه مدیران بانکی ودستگاههای اجرایی باید به طور ویژه به این مقوله نگاه کنند و شبانهروزی برای تحقق این مهم گام بردارند.
وی بیان کرد: فرمانداران با جدی گرفتن مقوله اشتغال آستین همت را بالا بزنند تا نرخ بیکاری در شهرستانها ی این استان کاهش یابد.
استاندار بوشهر گفت: دستگاه های اجرایی موظف هستند از زمان دریافت تقاضای سرمایه گذاری تا مدت 2 هفته مجوزهای مورد نیاز را صادر کنند و سرمایه گذار نباید بیش از این معطل شود.
گراوند افزود: دستگاه های اجرایی بخش های مختلف خدماتی، کشاورزی، صنعت و معدن موظف هستند به محض دریافت تقاضای سرمایه گذار خودشان استعلام های مورد نیاز سرمایه گذار را از نهاد مربوطه گرفته و به سرمایه گذار تحویل دهند.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه روند صدور مجوز سرمایه گذاری 2 هفته تعیین شده دستگاه هایی که در این زمینه کوتاهی می کنند باید پاسخگو باشند.
گراوند ادامه داد: مردم از عملکرد برخی از دستگاه های اجرایی رضایتمندی کامل ندارند که دلیل عمده آن نیز طولانی شدن فرایند صدور مجوزهای مورد نیاز آنان است.
وی در ارتباط با تسهیلات کارگروه تسهیل رونق و رفع موانع تولید گفت: برخی از بانک های استان بوشهر در این حوزه عملکرد قابل قبولی دارند که انتظار می رود سایر بانک ها نیز این رویه را در پیش گیرند.
وی ادامه داد: هدف در پرداخت تسهیلات برای استفاده طرح ها و پروژه های قابل احیا و کمک کننده به رونق کسب و کار مردم است که این مهم باید در دستور کار جدی بانک ها قرار داشته باشد.
گراوند ادامه داد: دولت برای ایجاد اشتغال، افزایش تولید و پویایی اقتصاد کشور راهی جز حمایت از بخش خصوصی ندارد و در این راه آستین همت را بالا زده است.
وی تاکید کرد: بخش خصوصی نقشی مهم و تاثیرگذار در اجتماع دارد که باید برای برطرف کردن مشکلات، راهکارهای اساسی برای آن بکار گرفته شود.
گراوند با اشاره به نقش مهم بخش خصوصی در حوزه تولید و اشتغال افزود: واحدهای تولیدی و صنعتی جایگاهی مهم در عرصه اقتصاد و اشتغال جامعه دارند بهگونهای که تنها مجموعه پلیمر در استان بوشهر بیش از 50 هزار نفر به اندازه نیروهای 2 وزارتخانه در آن مشغول بکار هستند.
وی تاکید کرد: در این ارتباط حل مشکل شرکت اعتمادیه بوشهر به عنوان شرکتی که بیش از یک قرن سابقه فعالیت در بخش ریسندگی و بافندگی دارد باید در اولویت نخست مسئولان استان قرار گیرد.
استاندار بوشهر یادآور شد: وقتی یک واحد نمونه استانی در عرصه تولید و صادرات برای تداوم فعالیت زمین گیر شده این نشان از وجود اشکالاتی است که باید برطرف شود.
گراوند با بیان اینکه رویکرد نظام اداری به نفع جامعه و مردم است گفت: نظام اداری باید در رفع مشکلات بنگاههای اقتصادی که به نفع مردم و جامعه است تلاشی دوچندان داشته باشد.
وی در ارتباط با نشست شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی در استان بوشهر گفت: با هدف حل ریشه ای مشکلات اقتصادی بنگاه ها پیش از برگزاری این نشست باید یک نشست کارشناسی تشکیل شود.
استاندار بوشهر افزود: یک کارگروه نیز برای بررسی مصوبه های شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی باید فعال شود.
گراوند با تاکید بر توجه به احکام دیوان عدالت اداری و بخشنامههای دولت گفت: بخشنامه و آییننامههای دولت در عرصههای مختلف باید عملیاتی شود که در این ارتباط تمام دستگاهها موظف به اجرای قوانین وضع شده هستند.
وی یادآور شد: عمده فعالان اقتصادی استان بوشهر در خواست رعایت مر قانون است که این یک نشان از پویایی این بخش و قرار گرفتن در مسیر صحیح است.
استاندار بوشهر گفت: تولیدکنندگانی که برای رونق اقتصادی سرمایه گذاری کرده اند نباید در زمینه تولید با مشکل روبرو شوند.
گراوند افزود: رفتارها در قبال سرمایه گذاری نباید یک طرفه باشد بلکه مسئولان باید در قبال سرمایه گذاری بخش خصوصی خدمات رسانی ها را تسهیل کنند.
وی با تاکید بر پرهیز مسئولان از تصمیم گیری احساسی بیان کرد: باید برای حل مشکلات تولید و اقتصاد مردم سرعت بخشی صورت گیرد تا آنان دچار مشکل نشوند.
استاندار بوشهر ادامه داد: مسئولان باید با مردم همکاری داشته باشند و طوری برخورد نکنند که واحدی که احداث شده و کار می کند جمع شود و تولید بخوابد.
وی اضافه کرد: دولت نمی تواند حقوق مسلم مردم را تضییع کند و مسئولان هم باید سیاست دولت را اجرا کرده و همه وظیفه داریم روحیه امیدواری و اعتماد مردم به نظام را افزایش دهیم.
استاندار بوشهر گفت: در سال اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال مانع تراشی در مسیر ایجاد اشتغال از بالاترین منکرها محسوب می شود.
گراوند افزود: رهبر معظم انقلاب یکی از رسالت های اصلی مسئولان را تحقق اقتصاد مقاومتی عنوان کرد که در این ارتباط توجه به ایجاد اشتغال از اهمیت فراوانی برخوردار است.
وی ادامه داد: تکریم ارباب رجوع، رعایت عدل و انصاف در برخورد با مردم، نظم و انضباط در کار، اظهار نظر عالمانه و کارشناسی در کارها و تسهیل گری در امور اداری مهم ترین معروف هاست که همه باید بدان پایبند باشیم.
استاندار بوشهر گفت: در نظام اداری کنونی قدرت ریسک از مدیران گرفته شده که این وضعیت موانعی فراروی فعالان اقتصادی است و برای حل این مشکل اختیارات بیشتری باید به آنها تفویض شود.
گراوند افزود:دراین بین در استان بوشهر سخت گیری ها در مواردی بیش از حد معمول است.
وی بیان کرد: چنانچه به دنبال توسعه استان بوشهر هستیم باید برای تسهیل فعالیت های بخش خصوصی تفسیر از قانون به شکل صحیح صورت گیرد.
گراوند اضافه کرد:درصورت حمایت از بخش خصوصی،مالیات و درآمد کشور افزایش یافته و کشور از فروش نفت خام نیز بی نیاز می شود.
وی گفت: نظام اداری برای حل مشکلات کشور باید تسهیل گری فعالیت های بخش خصوصی را بطور جدی تری دنبال کند.
گراوند افزود: در این ارتباط بخش خصوصی نیز برای رونق اقتصادی در استان بوشهر همت کند و بخش دولتی نیز در کنار بخش خصوصی برای رونق اقتصاد و حل مشکلات اشتغال خواهد بود.
استاندار بوشهر گفت: راه توسعه اقتصادی تعامل بخش دولتی و خصوصی است و برای تحقق این مهم همه بخش ها باید برای بهبود وضعیت اشتغال در استان کمک کنند.
گراوند تاکید کرد: در این مسیر قانون گرایی سرلوحه کار ماست و با رعایت قانون مسیر توسعه استان را دنبال می کنیم.
وی گفت: در ارتباط با موانع فراروی بخش خصوصی تابع قانون هستیم و چنانچه قانون نیز مشکل دارد باید با استفاده از ظرفیت های قانونی برای حل این مشکل چاره اندیشی شود.
گراوند یادآور شد: برخی از قانون ها که در شرایط کنونی پاسخگوی شرایط اقتصادی استان نیست باید احصا و سپس با نمایندگان استان بوشهر در مجلس شورای اسلامی به بحث و گفت وگو گذاشته شود تا در صورت نیاز زمینه بازنگری لازم برای آن فراهم شود.
وی با اشاره به اهمیت موضوع اقتصاد مقاومتی اظهار داشت: اقتصاد مقاومتی پیشانی کار ماست و بخش دولتی با همکاری بخش خصوصی برای حل مشکلات اقتصادی جدی است و همت بخش خصوصی در کنار تسهیل گری دولت، تلاش برای حل مشکلات اقتصادی است.
وی تاکید کرد: یکی از موضوع های مهم در توسعه بخش های مختلف نظم و انضباط کاری است و این 2 مقوله باید سرلوحه کار ما باشد.
گراوند با اشاره به تلاش برای اصلاح مسیر اداری در استان بوشهر گفت: در این ارتباط تکریم ارباب و رجوع و نظم و انضباط اداری مورد توجه ویژه قرار گرفته است.
6047/6043**
هم اکنون یکی از نیازها و مسائل و مشکلات مهم کشور که همه مسئولان به آن اقرار دارند، اشتغال و کار آفرینی است زیرا جوانان دانش آموخته زیادی در کشور بدنبال کار و اشتغال برای فراهم شدن زمینه تشکیل خانواده هستند که براساس برخی آمار ها شمار آنها به بیش از سه میلیون نفر می رسد.
به همین دلیل تاکیدات مقام های ارشد کشور در سال های اخیر بر افزایش تولید و اشتغال و اقتصاد مقاومتی است تا کشور و جامعه در برابر آسیب های اجتماعی ناشی از بیکاری و فقر و وابستگی ها به خارج رهایی یابد.
دراین ارتباط دولت تدبیر و امید درسال های اخیر سیاست ها، برنامه ها و راهکارهایی برای رفع موانع رونق تولید، ایجاد اشتغال و اقتصاد مقاومتی مصوب و اجرا کرده است که پرداخت تسهیلات در زمینه تامین سرمایه درگردش، راه اندازی مجدد واحدهای تولیدی راکد، افزایش ظرفیت تولید واحدهای فعال، تسریع در راه اندازی واحدهای در دست ساخت دارای 60 درصد پیشرفت فیزیکی، مشاغل فراگیر و خانگی، حذف بروکراسی و تشریفات اداری در زمینه سرمایه گذاری بخش خصوصی در زمینه تولید و اشتغال از آن جمله است.
همچنین اجرای طرح های کارورزی، مهارت آموزی و توانمند سازی نیروی کار و اشتغال روستایی نیز از دیگر برنامه دولت در زمینه رونق اشتغال است.
استان بوشهر با یک میلیون و 150 هزار نفر جمعیت دارای ظرفیت های بالای سرمایه گذاری، تولید و اشتغال در بخش های مختلف صنعت بویژه نفت، گاز، پتروشیمی و صنایع پایین دستی، کشاورزی شامل نخیلات، توسعه کشت گلخانه ای، شیلات از جمله پرورش میگو و ماهی در قفس، گردشگری بویژه گردشگری دریایی و صنایع دستی، صنایع دریایی نظیر کشتی سازی و ساخت سکوهای دریایی و کسب وکار های نوین در بخش علم و فناوری و شرکت های دانش بنیان است.
هم اکنون از مجموع 409 هزارو 956 نفر جمعیت فعال استان بوشهر 25 درصد در بخش صنعت، 16 درصد کشاورزی و 59 درصد در بخش خدمات شاغل هستند که فعالیت بیشتر جمعیت شاغل در بخش خدمات بیانگر نبود سرمایه گذاری کافی در بخش های صنعت و کشاورزی برای اشتغال زایی است.
همچنین براساس آمار منابع رسمی میزان بیکاری تابستان امسال در استان بوشهر 11 درصد اعلام شده است که مسئولان و کارسناسان معتقدند با توجه به ظرفیت های بالای سرمایه گذاری و اشتغال در استان بوشهر این میزان
بیکاری در استان توجیه پذیر نیست و باید برای کاهش مشکل بیکاری که در برخی شهرستان های این استان از جمله تنگستان و دشتی میزان بیکاری بالاتر از میانگین استانی است چاره اندیشی شود.
سرمایه گذاران و کارآفرینان در بخش تولید و اشتغال راهکارهای کاهش معضل بیکاری در استان بوشهر را با توجه به شرایط سخت آب و هوایی آن ایجاد زیرساخت ها و جذابیت ها، اعطای برخی معافیت ها و برداشتن موانع و تسهیل زمینه سرمایه گذاری و ایجاد واحدهای تولیدی در این استان می دانند.
این درحالی است که مسئولان مرتبط مشکل کار را درموارد یاد شده توسط سرمایه گذاران و کارآفرینان نمی دانند بلکه اشکال را در فرهنگ اشتغال و نگاه به کار آفرینی در این میان مردم و جویندگان کار در استان بوشهر عنوان می کنند.
آنان می گویند: استان بوشهر قابلیت ها و ظرفیت های اشتغال را دارد، ولی فرهنگ کار در این استان با دیگر استانها متفاوت است.
به گفته این مسئولان جویندگان کار در استان بوشهر به اشتغال به عنوان پشت میز نشینی و فرصت های شغلی که توسط دولت ایجاد می شود، می اندیشند و کارهای عملیاتی را به عنوان شغل محسوب نمی کنند و باور ندارند خودشان به عنوان جویندگان کار هر کدام با داشتن کمی مهارت و تخصص و دریافت تسهیلات که دولت هم اکنون شرایط دریافت آن را برای آنها آسان سازی کرده می توانند به کارآفرین تبدیل شوند و برای خود و دیگران شغل ایجاد کنند.
براساس نظر مسئولان نداشتن مهارت یا منطبق نبودن مهارت جویندگان کار با نیاز بازار کار، استفاده نکردن از ظرفت های خوداشتغالی، اشتغال خانگی و کارآفرینی و متناسب نبودن مدارک تحصیلی جویندگان کار با نیازهای این حوزه از دیگر موانع اشتغال دراستان بوشهراست.
مدیرکل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان بوشهرگفت:یکی از مهمترین مشکلات در بخش سرمایه گذاری وجود برخی بروکراسی های اداری و طولانی بودن زمان گرفتن استعلام هاست.
حمید رضا پناه افزود: با ایجاد پنجره واحد تجاری برای سرعت بخشی، جذب سرمایه گذاری و اتخاذ راهکارهای کاهش بروکراسی اداری تلاش می شود.
وی اضافه کرد:همخوان نبودن مهارت ها و رشته های دانشگاهی از جمله دیگر مشکلات پیش روی اشتغال است.
پناه ادامه داد: متناسب نبودن مدارک تحصیلی جویندگان کسب و کار با نیازهای این حوزه از جمله مشکلات امروز جامعه است.
وی یادآورشد:بخش قابل توجهی ازجویندگان کار استان بوشهر را فارغ التحصیلان دانشگاهی در رشته های غیرفنی و فاقد مهارت تشکیل می دهند که برای ورود به بازار کار نیاز به مهارت متناسب دارند و به صرف داشتن مدرک تحصیلی نمی توانند به شغل دسترسی پیدا کنند.
پناه گفت:یکی دیگر از مشکلات موجود بر سر راه اشتغال این است که به دلیل ضعف قانونی مناطق ویژه و اقتصادی به صورت مستقل کار می کنند و اداره تعاون،کار و رفاه اجتماعی حق ورود و دخالت دراین اداره را ندارد.
وی با بیان اینکه 80 درصد بیکاران فاقد مهارت هستند گفت:فرصت های شغلی با تحصیلات و مهارت جویندگان کار همخوانی ندارند.
پناه افزود:باتوجه به برخی محدودیت ها و موانع تولید درشهرستان ها بیشترین نگاه به سمت کارآفرینی است
زیرا با رونق کارآفرینی و ورود سرمایه گذاران به استان، رونق اشتغال دور از انتظار نیست.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان بوشهر بیان کرد: تلاش میشود با جذب سرمایهگذاری و ایجاد اشتغال میزان بیکاری در استان کاهش یابد.
وی اظهارکرد: برخی از رشته های دانشگاهی همراه با مهارت نیست این درحالی است که امروز نگاه کشور این است که فارغ التحصیلان دانشگاهی باید با مهارت آشنا شوند.
پناه افزود: یکی از علت های بیکاری جوانان فقدان مهارتهای لازم فنی و حرفه ای است که با توجه به برنامه ریزی های صورت گرفته و اجرای طرح های مختلف تلاش می شود مهارت جوانان ارتقا یابد.
وی اضافه کرد: بیشترین جمعیت جویای کار استان بوشهر را جوانان تشکیل می دهند که بیشتر آنها در رشته های علوم انسانی مشغول به تحصیل بوده اند.
پناه گفت: بیشتر این افراد به دنبال شغل های ثابت، دولتی و پایدار هستند این درحالی است که نباید منتظر فراهم کردن فرصت توسط دیگران باشیم و فرصت های زیادی وجود دارد که ما خود می توانیم عامل تبدیل آنها به کسب و کار برای خود و دیگران شویم.
وی با اشاره به اهمیت اجرای طرح ها و مشاغل خانگی و کارآفرین یادآور شد: افراد می توانند با استقبال از این طرح ها زمینه کار را برای خود و تعداد دیگری از افراد جویای کار فراهم کنند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان بوشهر گفت: با توجه به فراموشی برخی مشاغل سنتی در بخش های مختلف صنایع دستی، کشاورزی و سایر موارد دیگر با احیای این مشاغل فرصت های اشتغال برای جوانان در استان فراهم می شود.
وی افزود: سهم اعتباری این استان در اشتغال فراگیر 2 هزارو 240 میلیارد ریال است که از این میزان در مرحله نخست 940 میلیارد ریال آن ابلاغ شد.
پناه افزود: بر خلاف رویه سالهای گذشته پرداخت این تسهیلات برای تامین مواد اولیه واحدهای تولیدی صورت نمی گیرد و کارفرمایان و پیمانکاران تنها با انعقاد قرارداد فروش خدمت می توانند اقدام به دریافت این تسهیلات کنند.
وی همچنین از راهاندازی سامانه ویژه ثبت نام برای دریافت تسهیلات یاد شده خبرداد و بیان کرد: متقاضیان دریافت این نوع تسهیلات باید از طریق نام نویسی در سامانه یاد شده برای دریافت تسهیلات اقدام کنند تا پس از بررسی درکمیته فنی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان بوشهر مورد توجه قرار گیرد.
مدیرکل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان بوشهر یادآورشد:دراین ارتباط پرونده پرداخت 170 میلیارد ریالی تشکیل و به بانکهای عامل این استان ابلاغ شده است.
پناه، همچنین با اشاره به اجرای طرحهای اشتغالزایی روستایی اظهارداشت: از اختصاص 1.5 میلیارد دلار طرحهای اشتغال زایی روستایی و عشایری کشور سهم استان بوشهر 2.34 درصد تعیین شده است.
وی با اشاره به اجرای طرح مشاغل خانگی گفت:برای اجرای این طرحها 180 میلیارد ریال به استان بوشهر تخصیص یافته است.
معاون اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان بوشهر نیز گفت: نوع نگاه نسبت به کار در استان نسبت به استان های دیگر متفاوت است و 70 تا 80 درصد افرادی که کارآزاد دارند خود را بیکار قلمداد می کنند.
سیامک وطن خواه افزود:درشرایطی که همه مهاجرت ها به استان بوشهر برای کار است ولی جوانان ما از بیکاری رنج می برند این بیانگر این است که آنان از فرصت های شغلی به نحو مطلوب استفاده نمی کنند.
وی تاکید کرد:اگر فرهنگ کار و رفاه طلبی دراستان بوشهرتغییر و متناسب به نیاز بازار کار، افراد مهارت های لازم را فراگیرند مشکل بیکاری دراستان برطرف می شود.
وطن خواه گفت: باتوجه به نوع نگاه حمایتی دولت و شرایط کار موجود می طلبد قابلیت ها را معرفی و جویندگان کار نیز از این فرصت به نحو مطلوبی استفاده کنند.
رئیس دانشگاه خلیج فارس درباره اشتغال و بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی گفت: هرچند شاخص جویندگان کار دانشگاهی نسبت به مابقی افراد بیشتر است ولی نباید این آمار را به پای دانش آموختگان دانشگاهی گذاشت.
عبدالمجید مصلح افزود:نخستین نیاز برای توسعه کسب و کار برخورداری از ظرفیت های بالقوه است.
وی یادآورشد: شماری از دانش آموختگان، دانشگاهی نیستند و فرایند آکادمیک را طی نکرده و بدون رعایت استاندارد آموزشی تنها مدرک گرفته اند.
وی با اشاره به وجود دانش آموختگان بی کیفیت اضافه کرد: به هیچ وجه آماری که برای دانشجویان و مهندسان بیکار ارائه می شود، رسمی نیست.
مصلح یادآورشد: دانش آموخته گان بی کیفیت فاقد مهارت از جمله چالش های اصلی نظام آموزشی است که باید برای آنها چاره اندیشی شود.
رئیس پارک علم و فناوری استان بوشهر نیز گفت: در زمان حاضر 23 شرکت دانش بنیان در این استان فعال است که این شرکت ها برای دانش بنیان شدن الزامی به استقرار در پارک ها ندارند.
حبیب رستمی افزود: استان بوشهر متناسب با جمعیت یک میلیون و 150 هزار نفری در بخش شرکت های دانش بنیان رتبه 25 ولی از نظر شرکت ها رتبه 23 را دارد.
وی اضافه کرد: در زمان حاضر 98 واحد فناور در پارک های علم و فناوری و مراکز رشد استان بوشهرفعال است.
رستمی با اشاره به سطح بندی پارک علم و فناوری در سه سطح افزود: پارک علم و فناوری استان بوشهر در سطح 2 قرار دارد.
وی اظهار کرد:در نیمه نخست امسال 607 نفر در واحدهای فناور و شرکت های دانش بنیان استان بوشهر مشغول به کار شده اند که از این نیروها 315 نفر پاره وقت و 292نفر تمام وقت هستند.
وی درباره زیرساخت های فراهم شده درپارک علم و فناوری استان بوشهرگفت:ازسال 1387 تا 1395 کل سرمایه گذاری و بودجه هزینه شده درتامین فضا 250میلیارد ریال است و گردش مالی این شرکت ها درسال گذشته 230میلیارد ریال بوده است.
رستمی گفت:هزینه ایجاد اشتغال در حوزه های فناوری و شرکت های دانش بنیان نسبت به صنعت بسیار کمتر است به همین دلیل سرمایه گذاری در این بخش باید بیشتر باشد.
وی یادآورشد: با توجه به اینکه نسبت جمعیت جوان تحصیلکرده استان بوشهر با دیگر استان ها قابل توجه است می توان تعداد شرکت های فناور را افزایش داد.
رستمی افزود: یکی از مشکلات استان بوشهر این است که نیروهای متخصص بومی فارغ التحصیل از دانشگاههای خوب کشور رغبتی به بازگشت ندارند که برای بازگشت این جوانان به استان باید زیرساخت های لازم فراهم شود.
مدیرکل فنی و حرفه ای استان بوشهر نیز گفت: تقویت فرهنگ مهارت آموزی در جامعه برای رونق بازار اشتغال وظیفه همه دستگاههاست.
عبدالرسول کازرونی افزود: با فعال شدن هنرستان ها و ترویج فرهنگ مهارت آموزی تب مدرک گرایی در جامعه نیز در حال فروکش کردن است و این می تواند آینده روشنی را پیش روی ما بگذارد.
وی بااشاره به اینکه لازمه رونق اشتغال داشتن نیروی انسانی ماهر است افزود: اگر امروز متقاضیان شغل دارای دانش فنی، مهارت و تخصص باشند زمینه کسب و کارآنان فراهم می شود.
مدیرکل فنی و حرفه ای استان بوشهر بیان کرد: تخصص، مهارت، حرفه، سرمایه گذاری در تولید و نیروی انسانی ماهر از جمله اموری است که زمینه روان سازی اشتغال را فراهم می کنند.
کازرونی با بیان اینکه کارجویان و شاغلان در صنایع نیازمند فراگیری مهارت هستند، اضافه کرد: برخی از کارجویان متقاضی شغل فاقد مهارت و عده ای نیز که شاغل هستند برای تثبیت شغل مهارت آنها باید به روز شود.
وی با بیان اینکه به روز شدن آموزش ها بستگی به نظر کارفرما و بنگاه اقتصادی دارد، اضافه کرد: در این ارتباط براساس تفاهم نامه شهرک های صنعتی با سازمان فنی و حرفه ای، آموزش نیروهای شاغل در شهرک ها باید به روز شود که استان بوشهر در این بخش پیشرو است.
کازرونی اضافه کرد: برای ارتقای بهره وری نیروهای شاغل مدیر بنگاه اقتصادی باید نسبت به، به روز شدن آموزش نیروهای خود احساس مسئولیت داشته باشد.
مدیرکل فنی و حرفه ای استان بوشهر گفت: برای تقویت آموزش های مهارتی این اداره کل می تواند با صدور مجوز جوار کارگاهی برای بنگاههای بزرگ در کنار تولید به کارآموزش نیز بپردازد.
وی گفت: بیشترین مراجعان به مراکز فنی و حرفه ای دولتی و خصوصی فارغ التحصیلان دانشگاهی هستند.
کازرونی، با اشاره به بیکار بودن 35 تا 40 درصد فارغ التحصیلان دانشگاهی گفت: مهارت آموزی و سرمایه گذاری در بخش تولید تنها راه حل بیکاری در جامعه است.
وی با اشاره به فعالیت 96 کارگاه آموزشی در استان بوشهر گفت: آموزش های فنی و حرفه ای در بخش دولتی براساس سرمایه گذاری های انجام شده به صورت رایگان ارائه می شود.
کازرونی بیان کرد: در زمان حاضر15 مرکز ثابت در استان بوشهر وجود دارد که از این تعداد سه مرکز ویژه خواهران و مابقی مشترک است.
وی یادآورشد: افزون براین برای آن دسته از فراگیرانی که دسترسی به آموزش های فنی و حرفه ای ندارند نیز 2 مرکز شبانه روزی در شهرهای بوشهر و کنگان فعال است.
کازرونی گفت: واحدهای صنعتی قبل از به کارگیری نیروها باید تقاضای آموزش را به فنی و حرفه ای اعلام تا آموزش گیرنده با انگیزه بیشتری آموزش ها را فرا گیرد و هزینه ها به هدر نرود.
وی با اشاره به بسته رونق تولید و اشتغال دولت تدبیر و امید در اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی گفت: یکی از شاخه های این بسته مهارت آموزی در محیط کار است که در زمان حاضر 840 نفر مشارکت دارند.
کازرونی اضافه کرد: از این شمار 61درصد بخش خدمات، 14 درصد کشاورزی و مابقی در صنعت مشغول به کار هستند.
وی یادآورشد: در این ارتباط با همکاری پالایشگاه فاز12 پارس جنوبی تعدادی از کارآموزان در رشته های ایمنی و بهره برداری درحال فراگیری آموزش های لازم هستند.
مدیرکل فنی و حرفه ای استان بوشهر در باره تفاهم نامه با وزارت نفت گفت: براساس تفاهم نامه با منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس به نمایندگی از وزارت نفت در حرفه هایی که اعلام می شود سالانه 2 تا 2هزار و 500 نفرآموزش های لازم را فرا می گیرند.
کازرونی اضافه کرد: براین اساس منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس باید هزینه مواد مصرفی و ابزارآلات کارگاهی را تامین کند که در این زمینه تاکنون 10 میلیارد ریال اعتباربرآورد شده است.
وی تاکید کرد: افزون برآموزش کارآموزان فنی و حرفه ای در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس مربیان فنی و حرفه ای نیز برای به روز شدن اطلاعات در قالب دوره های ضمن خدمت آموزش های لازم را فرا می گیرند.
کازرونی با اشاره به تفاهم نامه با نیروگاه اتمی بوشهر گفت: با توجه به اعلام نیاز آموزشی توسط نیروگاه اتمی بوشهر در 19 تا 20 حرفه زمینه آموزش یکهزار و 25 نفر فراهم شده است.
وی گفت: بر این اساس وظیفه نیروگاه اتمی نظارت، برگزاری آزمون، تامین مواد مصرفی و ابزار لازم است که باید همکاریهای لازم در این زمینه صورت گیرد.
کازرونی تاکید کرد: براساس این تفاهم نامه در مدت چهارسال زمینه آموزش هشت هزار نفر در استان فراهم و استمرار آن نیازمند پشتیبانی نیروگاه اتمی است.
وی با اشاره به تفاهم نامه ستاد کل نیروهای مسلح با فنی و حرفه ای برای آموزش سربازان وظیفه گفت: براین اساس سهم استان بوشهر از قرارگاه آموزشی پادگانهای نظامی و انتظامی به عنوان برنامه ملی و استانی چهار هزار نفر است که در رشته های ایمنی، صنعت، آی تی، مکانیک و تاسیسات آموزش های لازم را فرا می گیرند.
وی درباره طرح جامع آموزش روستایی گفت: دستیابی به توسعه پایدار در مناطق روستایی باهمکاری بهزیستی، کمیته امداد و معتمدان محل در 59 روستای هدف استان بوشهر اجرا شده است.
وی اضافه کرد: براساس نیازسنجی اولیه بیشتر متقاضیان در طرح جامع آموزش روستایی زنان هستند و تاکنون بیش از 6 هزار نفر در 76 رشته آموزش های لازم را فراگرفتند.
وی آموزش به زندانیان را از جمله دیگر طرح های آموزشی فنی و حرفه ای عنوان کرد و گفت: متناسب با ظرفیت ها زمینه آموزش حرفه هایی که منجر به تولید می شوند در زندان های بوشهر، دشتی و دشتستان فراهم شده و تاکنون 600 نفر در رشته های ایمنی، تاسیسات، فناوری، کشاورزی و صنایع پوشاک آموزش های لازم را فرا گرفتند.
وی گفت: زندانیانی که مهارتهای فنی و حرفه ای را فراگرفته باشند بازگشت آنها به زندان کمتر است.
مدیرکل فنی و حرفه ای استان بوشهر برضرورت توجه به کیفیت دوره های مهارتی وارتقای بهره وری که لازمه آن فضا، ابزار و نیروی آموزش دهنده است تاکید کرد.
کازرونی گفت: هرچند استان بوشهر در برخی رشته های مهارتی از جمله جوش در سطح کشور از ظرفیت قابل توجهی برخوردار است ولی تقویت و به روز شدن تجهیزات و آموزش ها ضروری است.
وی اظهار کرد: به روز شدن تجهیزات نیازمند کمک و توجه مسئولان استان به حوزه مهارت است.
کازرونی گفت: صرف هرگونه اعتبار برای تقویت و مهارت منابع انسانی هزینه نیست بلکه سرمایه گذاری است و این کار باید با اولویت بندی اجرا شود.
وی با تاکید برتاثیر مثبت ارائه آموزش ها براساس تقاضا یادآور شد: اگر بنگاههای اقتصادی سفارش های آموزشی را اعلام کنند برهمان اساس رشته ها و آموزش ها هدایت می شود.
کازرونی با اشاره به صرف اعتبارات در بخش تامین مواد مصرفی گفت: 75 درصد کار در فنی و حرفه ای عملی و با توجه به تلفات آموزشی نیازمند مواد اولیه است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری بوشهر گفت: میزان تسهیلات مربوط به رونق تولید در کشور 300 هزار میلیارد ریال است که در این ارتباط هر استان بنابر میزان کارکرد خود می تواند از این تسهیلات برخوردار شود.
سعید زرین فر با اشاره به اعتبارات اشتغال زایی 2 هزارو 248 میلیارد ریالی استان بوشهر بیان کرد: میزان سود این تسهیلات 16 درصد است که برای روستائیان تا 14 درصد، مناطق محروم 12 درصد، دانشگاهیان 10درصد و مرزنشینان 8 درصد پیش بینی شده است.
وی یادآور شد: اعتبار ویژه روستائیان و عشایر استان بوشهر نیز 2 هزارو 800 میلیارد ریال است که میانگین سود این تسهیلات 6 درصد است و یک فرصت بسیار مناسبی برای فعالیت های اقتصادی این حوزه است.
زرین فر اضافه کرد: اعتبارات ویژه اشتغال روستائیان و عشایر تاکنون ابلاغ نشده که انتظار می رود با تسریع روند ابلاغ شاهد بهره مند جامعه هدف از این تسهیلات باشیم.
زرین فر افزود:از ابتدای سال جاری تاکنون 83 واحد تولیدی این استان به میزان 320 میلیارد ریال تسهیلات رونق تولید گرفتند.
وی اضافه کرد: در سال گذشته نیز 132 مورد تسهیلات رونق تولید به ارزش 870 میلیارد ریال از محل کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید به واحدهای تولیدی استان بوشهر پرداخت شد.
زرین فر ادامه داد: 150 واحد تولیدی نیز بصورت مستقیم از بانک های استان تسهیلات رونق تولید دریافت کردند.
رئیس سازمان برنامه و بودجه استان بوشهر گفت: پنج هزار میلیارد ریال تسهیلات برای ایجاد اشتغال فراگیر در روستاها و مناطق مختلف این استان به ستاد اقتصاد مقاومتی تخصیص یافت.
رضا عوض پور افزود: از این میزان 2هزار میلیارد ریال بطور مشخص برای مناطق روستایی، عشایری و شهرهای زیر یکهزار نفر جمعیت تخصیص یافته است.
وی اضافه کرد: با توجه به سیاست دولت پذیرش متقاضیان برای اشتغال فراگیر روستایی در استان آغاز و بخشی از این تسهیلات پرداخت شده است.
استاندار بوشهر گفت: ایجاد اشتغال، نشاط و امید آفرینی در جامعه از سیاست ها و اولویت های دولت تدبیر و امید در سال آینده است.
عبدالکریم گراوند افزود: براساس تاکید دولت تدبیر و امید جامعه اسلامی باید مسیر نشاط و امید را طی کند.
وی اضافه کرد: رونق کسب و کار و اشتغال وظیفه دولت است و در این زمینه نیازمند همکاری همه مسئولان و دیگر قوا هستیم.
گراوند ادامه داد: مشکل اشتغال و رونق کسب و کار در جامعه با همکاری قوای سه گانه مجریه، مقننه و قضائیه برطرف می شود.
استاندار بوشهر گفت: با هم افزایی قوه های قضائیه، مقننه و مجریه بسیاری از مشکلات موجود بر سر راه اشتغال برداشته و مسیر برای رونق کسب و کار هموار خواهد شد.
گراوند با تاکید برضرورت همکاری دستگاه های اجرایی در برطرف کردن موانع اشتغال افزود: برخی از مدیران با طولانی کردن روند بروکراسی اداری فرصت اشتغال را از بین می برند.
وی با اشاره به گام های دولت در زمینه پرداخت تسهیلات اشتغال زایی گفت: همه مدیران دستگاه های اجرایی باید برای پرداخت تسهیلات اشتغال زایی و تحقق شعارهای دولت در زمینه اشتغال و رونق کسب و کار گام بردارند.
گراوند با شااره به اجرای طرح کارورزی توسط دولت برای توسعه اشتغال بیان کرد: هم اکنون چهار هزار نفر از دانشآموختگان استان بوشهر در طرحهای کارورزی نام نویسی کرده اند که تنها یکهزار و760 نفر در رشتههای مختلف تحصیلی شرایط لازم دارند که باید بخشی از این افراد در صنایع پارس جنوبی جذب شوند.
استاندار بوشهر افزود: اجرا طرح کاروزی نیروی بومی این استان درصنایع پارس جنوبی نیازمند جدیت و اهتمام بیشتری است.
وی یادآورشد: این طرح از جهت اینکه زمینه اشتغال و افزایش مهارت دانشآموختگان را در صنایع تولیدی و صنعتی فراهم میکند حائز اهمیت ویژه ای است.
استاندار بوشهر اظهارداشت: کاروزان در قالب این طرح می توانند شایستگی و توانایی های خود را اثبات و از این طریق جذب واحدهای یاد شده شوند.
گراوند با اشاره به تسهیلات ویژه اشتغال روستایی و عشایری یادآورشد:اعتبار یاد شده براساس وضعیت جمعیت و شمار بیکاری روستاها و مناطق عشایری شهرستانهای استان توزیع می شود.
وی افزود:دراین ارتباط مدیران دستگاههای اجرایی باید در برابر پرداخت تسهیلات اشتغالزایی روستایی و عشایری نهایت نظارت را داشته باشند.
استاندار بوشهرگفت:باتوجه به نرخ پایین این تسهیلات که بین 4 تا 10 درصد است کوتاهی هیچکدام از دستگاه برای نظات بر توزیع آن پذیرفتنی نیست.
گراوند تاکید کرد: این اعتبار باید منجر به ایجاد فرصت های شغلی شود و در صورت محقق نشدن این مهم دستگاه های متخلف باید پاسخگو باشند.
وی ادامه داد: در این زمینه باید کارگروه تخصصی اشتغال پایدار روستایی استان بوشهر برای پایش و پالایش اعتبارات یاد شده نیز تشکیل شود تا هزینه کرد اعتبارات اشتغال زایی به نحو مطلوبی صورت پذیرد.
استاندار بوشهر گفت: برای بهبود فضای کسب و کار، بانکهای عامل روند پرداخت تسهیلات اشتغال زایی را در این استان سرعت ببخشند.
گراوند افزود: ایجاد اشتغال پایدار برای جوانان استان از اولویتهای اساسی است و در این مسیر از تمام ظرفیتهای موجود باید بهره ببریم.
وی با اشاره به ارائه گزارشهای مدیران بانکها و مدیران دستگاههای اجرایی از روند پرداخت تسهیلات افزود: نباید به گزارش ها و اسلایدها اکتفا کنیم و باید خروجی کار را در نظر بگیریم که منجر به ایجاد اشتغال شود.
استاندار بوشهر با تاکید بر اینکه توزیع پول بدون برنامه، اشتغال ایجاد نمیکند اظهار داشت: مدیران باید در جذب اعتبار و هدایت درست منابع اهتمام ورزند و با رصد و نظارت دقیق بر طرحها، به گونهای عمل کنند که طرحها به اشتغال واقعی منجر شود.
گراوند یادآورشد: از تاکیدات مهم رئیس جمهور، ایجاد اشتغال برای جوانان است و همه مدیران بانکی ودستگاههای اجرایی باید به طور ویژه به این مقوله نگاه کنند و شبانهروزی برای تحقق این مهم گام بردارند.
وی بیان کرد: فرمانداران با جدی گرفتن مقوله اشتغال آستین همت را بالا بزنند تا نرخ بیکاری در شهرستانها ی این استان کاهش یابد.
استاندار بوشهر گفت: دستگاه های اجرایی موظف هستند از زمان دریافت تقاضای سرمایه گذاری تا مدت 2 هفته مجوزهای مورد نیاز را صادر کنند و سرمایه گذار نباید بیش از این معطل شود.
گراوند افزود: دستگاه های اجرایی بخش های مختلف خدماتی، کشاورزی، صنعت و معدن موظف هستند به محض دریافت تقاضای سرمایه گذار خودشان استعلام های مورد نیاز سرمایه گذار را از نهاد مربوطه گرفته و به سرمایه گذار تحویل دهند.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه روند صدور مجوز سرمایه گذاری 2 هفته تعیین شده دستگاه هایی که در این زمینه کوتاهی می کنند باید پاسخگو باشند.
گراوند ادامه داد: مردم از عملکرد برخی از دستگاه های اجرایی رضایتمندی کامل ندارند که دلیل عمده آن نیز طولانی شدن فرایند صدور مجوزهای مورد نیاز آنان است.
وی در ارتباط با تسهیلات کارگروه تسهیل رونق و رفع موانع تولید گفت: برخی از بانک های استان بوشهر در این حوزه عملکرد قابل قبولی دارند که انتظار می رود سایر بانک ها نیز این رویه را در پیش گیرند.
وی ادامه داد: هدف در پرداخت تسهیلات برای استفاده طرح ها و پروژه های قابل احیا و کمک کننده به رونق کسب و کار مردم است که این مهم باید در دستور کار جدی بانک ها قرار داشته باشد.
گراوند ادامه داد: دولت برای ایجاد اشتغال، افزایش تولید و پویایی اقتصاد کشور راهی جز حمایت از بخش خصوصی ندارد و در این راه آستین همت را بالا زده است.
وی تاکید کرد: بخش خصوصی نقشی مهم و تاثیرگذار در اجتماع دارد که باید برای برطرف کردن مشکلات، راهکارهای اساسی برای آن بکار گرفته شود.
گراوند با اشاره به نقش مهم بخش خصوصی در حوزه تولید و اشتغال افزود: واحدهای تولیدی و صنعتی جایگاهی مهم در عرصه اقتصاد و اشتغال جامعه دارند بهگونهای که تنها مجموعه پلیمر در استان بوشهر بیش از 50 هزار نفر به اندازه نیروهای 2 وزارتخانه در آن مشغول بکار هستند.
وی تاکید کرد: در این ارتباط حل مشکل شرکت اعتمادیه بوشهر به عنوان شرکتی که بیش از یک قرن سابقه فعالیت در بخش ریسندگی و بافندگی دارد باید در اولویت نخست مسئولان استان قرار گیرد.
استاندار بوشهر یادآور شد: وقتی یک واحد نمونه استانی در عرصه تولید و صادرات برای تداوم فعالیت زمین گیر شده این نشان از وجود اشکالاتی است که باید برطرف شود.
گراوند با بیان اینکه رویکرد نظام اداری به نفع جامعه و مردم است گفت: نظام اداری باید در رفع مشکلات بنگاههای اقتصادی که به نفع مردم و جامعه است تلاشی دوچندان داشته باشد.
وی در ارتباط با نشست شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی در استان بوشهر گفت: با هدف حل ریشه ای مشکلات اقتصادی بنگاه ها پیش از برگزاری این نشست باید یک نشست کارشناسی تشکیل شود.
استاندار بوشهر افزود: یک کارگروه نیز برای بررسی مصوبه های شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی باید فعال شود.
گراوند با تاکید بر توجه به احکام دیوان عدالت اداری و بخشنامههای دولت گفت: بخشنامه و آییننامههای دولت در عرصههای مختلف باید عملیاتی شود که در این ارتباط تمام دستگاهها موظف به اجرای قوانین وضع شده هستند.
وی یادآور شد: عمده فعالان اقتصادی استان بوشهر در خواست رعایت مر قانون است که این یک نشان از پویایی این بخش و قرار گرفتن در مسیر صحیح است.
استاندار بوشهر گفت: تولیدکنندگانی که برای رونق اقتصادی سرمایه گذاری کرده اند نباید در زمینه تولید با مشکل روبرو شوند.
گراوند افزود: رفتارها در قبال سرمایه گذاری نباید یک طرفه باشد بلکه مسئولان باید در قبال سرمایه گذاری بخش خصوصی خدمات رسانی ها را تسهیل کنند.
وی با تاکید بر پرهیز مسئولان از تصمیم گیری احساسی بیان کرد: باید برای حل مشکلات تولید و اقتصاد مردم سرعت بخشی صورت گیرد تا آنان دچار مشکل نشوند.
استاندار بوشهر ادامه داد: مسئولان باید با مردم همکاری داشته باشند و طوری برخورد نکنند که واحدی که احداث شده و کار می کند جمع شود و تولید بخوابد.
وی اضافه کرد: دولت نمی تواند حقوق مسلم مردم را تضییع کند و مسئولان هم باید سیاست دولت را اجرا کرده و همه وظیفه داریم روحیه امیدواری و اعتماد مردم به نظام را افزایش دهیم.
استاندار بوشهر گفت: در سال اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال مانع تراشی در مسیر ایجاد اشتغال از بالاترین منکرها محسوب می شود.
گراوند افزود: رهبر معظم انقلاب یکی از رسالت های اصلی مسئولان را تحقق اقتصاد مقاومتی عنوان کرد که در این ارتباط توجه به ایجاد اشتغال از اهمیت فراوانی برخوردار است.
وی ادامه داد: تکریم ارباب رجوع، رعایت عدل و انصاف در برخورد با مردم، نظم و انضباط در کار، اظهار نظر عالمانه و کارشناسی در کارها و تسهیل گری در امور اداری مهم ترین معروف هاست که همه باید بدان پایبند باشیم.
استاندار بوشهر گفت: در نظام اداری کنونی قدرت ریسک از مدیران گرفته شده که این وضعیت موانعی فراروی فعالان اقتصادی است و برای حل این مشکل اختیارات بیشتری باید به آنها تفویض شود.
گراوند افزود:دراین بین در استان بوشهر سخت گیری ها در مواردی بیش از حد معمول است.
وی بیان کرد: چنانچه به دنبال توسعه استان بوشهر هستیم باید برای تسهیل فعالیت های بخش خصوصی تفسیر از قانون به شکل صحیح صورت گیرد.
گراوند اضافه کرد:درصورت حمایت از بخش خصوصی،مالیات و درآمد کشور افزایش یافته و کشور از فروش نفت خام نیز بی نیاز می شود.
وی گفت: نظام اداری برای حل مشکلات کشور باید تسهیل گری فعالیت های بخش خصوصی را بطور جدی تری دنبال کند.
گراوند افزود: در این ارتباط بخش خصوصی نیز برای رونق اقتصادی در استان بوشهر همت کند و بخش دولتی نیز در کنار بخش خصوصی برای رونق اقتصاد و حل مشکلات اشتغال خواهد بود.
استاندار بوشهر گفت: راه توسعه اقتصادی تعامل بخش دولتی و خصوصی است و برای تحقق این مهم همه بخش ها باید برای بهبود وضعیت اشتغال در استان کمک کنند.
گراوند تاکید کرد: در این مسیر قانون گرایی سرلوحه کار ماست و با رعایت قانون مسیر توسعه استان را دنبال می کنیم.
وی گفت: در ارتباط با موانع فراروی بخش خصوصی تابع قانون هستیم و چنانچه قانون نیز مشکل دارد باید با استفاده از ظرفیت های قانونی برای حل این مشکل چاره اندیشی شود.
گراوند یادآور شد: برخی از قانون ها که در شرایط کنونی پاسخگوی شرایط اقتصادی استان نیست باید احصا و سپس با نمایندگان استان بوشهر در مجلس شورای اسلامی به بحث و گفت وگو گذاشته شود تا در صورت نیاز زمینه بازنگری لازم برای آن فراهم شود.
وی با اشاره به اهمیت موضوع اقتصاد مقاومتی اظهار داشت: اقتصاد مقاومتی پیشانی کار ماست و بخش دولتی با همکاری بخش خصوصی برای حل مشکلات اقتصادی جدی است و همت بخش خصوصی در کنار تسهیل گری دولت، تلاش برای حل مشکلات اقتصادی است.
وی تاکید کرد: یکی از موضوع های مهم در توسعه بخش های مختلف نظم و انضباط کاری است و این 2 مقوله باید سرلوحه کار ما باشد.
گراوند با اشاره به تلاش برای اصلاح مسیر اداری در استان بوشهر گفت: در این ارتباط تکریم ارباب و رجوع و نظم و انضباط اداری مورد توجه ویژه قرار گرفته است.
6047/6043**
کپی شد