اسما صیادنیک روز شنبه در گفت وگو با خبرگزاری جمهوری اسلامی اظهارداشت: درحالی که شاخص استانی چاقی و اضافه وزن در بوشهر ۵۳ درصد است اما این میزان در شهرستان گناوه ۶۲ درصد است.
وی افزود: باتوجه به اینکه هیچکدام از شهرستانهای استان بوشهر بجز گناوه این میزان چاقی را نداشتهاند، اجرای برنامه ایران اکو ( پایان دادن به چاقی کودکان و نوجوانان) از اهمیت بسیار زیادی برای این شهرستان برخوردار است.
صیاد نیک اظهارداشت: براساس نمودار و مراقبت تن سنجی صورت گرفته در واحدهای بهداشتی شهرستان گناوه، رده سنی نوجوان ۲۷.۲ درصد، جوان ۴۶ درصد، میانسال ۷۱ درصد و سالمند ۳۶.۶ درصد دارای چاقی و اضافه وزن هستند.
مسئول بهبود تغذیه جامعه شبکه بهداشت ودرمان گناوه گفت: باتوجه به اینکه الگوی ابتلا به بیماریها و مرگ و میر ناشی از آنها در سطح دنیا از بیماریهای عفونی به غیرواگیر تغییر کردهاست، پیشگیری و کنترل این بیماری به عنوان یک اولویت اصلی در برنامه و سیاستهای وزارت بهداشت معرفی و در میان عوامل خطر این بیماریها، چاقی یک ریسک فاکتور اصلی است.
وی ادامه داد: چاقی جزو بیماریهای چندعاملی و پیچیدهاست که مهمترین پیامدهای نامطلوب اضافه وزن و چاقی در سلامت کودکان و نوجوانان شامل افزایش خطر بروز چاقی، دیابت، بیماریهای قلبی عروقی و انواع سرطانها در دوران بزرگسالی است.
صیادنیک با بیان اینکه مبارزه با اپیدمی چاقی در دوران کودکی نیازمند همکاری و مداخلات ادارات و ارگانهای مختلف است اظهارداشت: در این ارتباط آموزش و پرورش و خانواده نقشی مهم دارند که در اجرای برنامه ایران اکو به آن اهتمام و تاکید جدی شدهاست.
وی گفت: پیادهروی منظم و تحرک و پرهیز از غذاهای فست فودی در پیشگیری و کاهش اضافه وزن و چاقی مثمرثمر است و باید به آنان توجه جدی و در سرلوحه زندگی مردم قرار گیرد.
شهرستان گناوه با ۱۰۳ هزار نفر جمعیت در شمال استان بوشهر واقع است.