نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر چهارشنبه در آیین روز خبرنگار گفت: جبهه استکبار خبر را به گونهای که جهان استکبار میپسندد تنظیم و منتشر میکند اما در جبهه خبر مقاومت با اطلاع رسانی صحیح انسان به اندیشه صحیح دست مییابد.
وی بیان کرد: شغل و حرفه خبرنگاری به این دلیل که معماری ذهن انسان را برعهده دارد مقدس است.
امام جمعه بوشهر ادامه داد: در شرایط کنونی که با جبهه سنگین تهاجم خبری و جنگ اقتصادی، ابزارهای پیشرفته الکترونیکی و دیجیتال، مدیریت ادراکی، پوشش جهانی خبر و وجود شبکه های فوق العاده عملیات در سطح جهانی روبرو هستیم باید خود ر ا مجهز کنیم.
وی اضافه کرد: جبهه تهاجم به دلیل اعتبارات، تجربه و سایر موارد دیگر فعال است اما خط مقاومت به دلیل جوان بودن، کمبود امکانات و اعتبارات در حالت دفاعی قرار دارد.
صفایی بوشهری گفت: امروز ما به خط دانش بنیان خبری با نگاه جهانی در افق بین الملل نیاز و در این شرایط چاره ای جز حرکت دانایی محور در عرصه خبر نداریم.
وی تاکید کرد: امروز جهان استکبار به دنبال این است که ادراک ها را مدیریت کند که باید با ایجاد سیاست راهبردی مشخص و عملیات واحد و صحیح تهاجم دشمن را خنثی کرد.
امام جمعه بوشهر بر ضرورت تقوای خبری به معنی صداقت در خبر، اخلاق و بصیرت خبری تاکید کرد.
وی یادآور شد: صداقت، بصیرت و رعایت اخلاق خبری موجب رشد و ترقی می شود.
صفایی بوشهری با اشاره به اهمیت رعایت تقوای خبری در فضای مجازی گفت: با ایجاد نشست ها و کرسیهای نظریه پردازی در رابطه با فلسفه خبری باید الگویی جدید و مناسب به جهان معرفی کرد.
وی تاکید کرد: اصحاب رسانه چشم، گوش و زبان گویای جامعه هستند و باید مورد توجه قرار گیرند.
بومی سازی فناوری های ارتباطی ضروری است
روزنامه نگار و استاد دانشگاه گفت: فناوری های اطلاعاتی و ارتباطی آنچنان با سرعت پیش می روند که راهی جز استفاده و بومی سازی از این فناوریها نیست.
امید علی مسعودی افزود: در این شرایط حساس و وجود فناوری های گسترده ارتباطی تنها وظیفه ما انتخاب و بومی سازی است.
وی بیان کرد: اینترنت یک شبکه به هم پیوسته است و هرچند از مخابرات خودمان استفاده میکنیم اما همه اطلاعات تولیدی و شخصی ما در اختیار آمریکا و کانادا قرار می گیرد
مسعودی اضافه کرد: باید مراکزی به عنوان دیتا سنتر در کشور ایجاد کرد که مرکز نگهداری اطلاعات آن در درون کشور باشد و اطلاعات از بین نرود و دستکاری نشود.
این عضو هیات علمی دانشگاه ادامه داد: کارهای زیادی در این ارتباط انجام شده اما بسیار سخت است و نیازمند همکاری همه جانبه متفکران و جوانان بسیجی متعهد است.
مسعودی گفت: با تلاش جوانان ایرانی بزودی دیتا سنتر ملی در کشور راه اندازی میشود.
این عضو هیات علمی دانشگاه افزود: انسانها نیازمند دانستن، دانش و تحلیل هستند و امروز در دنیایی بسر میبریم که اگر اطلاعات بخوبی به دست ما نرسد دچار گمراهی میشویم.
وی در باره مشکلات جامعه مطبوعات کشور گفت: امروز کاغذ، کمبود مخاطب و توزیع از جمله مهمترین مشکلات جامعه مطبوعات است به نحوی که تیراژ بسیاری از روزنامه ها به شکل قابل توجهی کاهش یافته است.
مسعودی یادآور شد: امروز با توجه به فناوری های ارتباطی و تحولات ایجاد شده در عرصه مدیریت رسانه کسانی ایجاد درآمد دارند که یک ریال هم خرج نمیکنند.
وی ادامه داد: براساس مصوبه دولت مبنی بر استفاده نکردن از کاغذ برهمین اساس باید حذف کاغذ را پذیرفت و با توجه به رتبه مناسب ایران در بخش کاربران اینترنتی باید از این قدرت بالقوه استفاده کرد.
این روزنامه نگار گفت: نباید تصور کرد فضای مجازی وحشتناک است بلکه باید این فضا را شناخت و در راستای هدف های تعریف شده از آن استفاده کرد.
مسعودی گفت: هرچند تیراژ روزنامه ها پایین آمده ولی می توان با استفاده از سیستم های ارتباطی این مشکل را برطرف کرد زیرا در عین تهدیدی که فضای مجازی برای جوانان دارد اما این فناوری برای خبرنگاران نعمت است.
وی ادامه داد: هرچند جوانان متعهد بسیجی کشور امروز درصدد تولید اینترنت ملی هستند اما برخی از دوستان از این شبکه های بومی استفاده نمی کنند طوریکه براساس مرکز اخبارسنجی دانشجویان ایران در اسفند سال گذشته 96 درصد افراد از سایر پیام رسانها و تنها 4 درصد از پیام رسان سروش استفاده می کنند.
مسعودی گفت: ستاد فرماندهی ما در جایی اعلام کرد "باید از تلگرام کوچ کرد" عده ای می گفتند اگر از پیام رسانهای داخلی استفاده کنیم اطلاعات ما در اختیار دستگاههای امنیتی قرار می گیرد البته این حالت بهتر از این است که اطلاعات ما در اختیار آمریکائی ها قرار گیرد.
وی ادامه داد: شرایط امروز به گونه ای ترسیم شده که نباید در زمین دشمن بازی کرد بلکه باید با بومی سازی خود را تقویت کرد.
این روزنامه نگار گفت: همه ما هدف های انقلاب رامی شناسیم و باید پیام انقلاب و شهدا را با استفاده از ابزارهای نوین این ارزش ها را به دنیا معرفی و صادر کنیم.
وی افزود: آنچه باید برجسته کنیم اهداف شهدا، امام راحل، پرچم و قلم مطبوعات اسلامی است که نباید به زمین گذاشته شود.
کارکرد خبرنگار در جامعه کنونی غیرقابل انکار است
فرمانده سپاه امام صادق (ع) استان بوشهر گفت: در شرایط خاص ملی، منطقه ای، جهانی و پیچیدگی شرایط سیاسی و اجتماعی در درون و بیرون از جغرافیای انقلاب اسلامی بر اهمیت حرفه خبرنگاری می افزاید و کارکرد این قشر در جامعه کنونی از اهمیت خاصی برخوردار است.
سردار علی رزمجو افزود: یک خبرنگار اوضاع سیاسی و اجتماعی درون و بیرون انقلاب اسلامی را از زوایای فکری مختلف مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار می دهد و این تحولات را به جامعه انعکاس میدهد.
وی بیان کرد: نفوذ کلام و قلم و گستردگی فعالیت های خبرنگار در دنیای امروز به قدرتی پردامنه و گسترده تبدیل شده که ابعاد و زمینه های حیات اجتماعی را تحت تاثیر قرارداده است.
رزمجو اضافه کرد: خبرنگاران زحمت کش با کسب اخبار معانی تازهای در زندگی افراد جامعه به وجود آورده اند که منشاء تحولات عظیمی در عرصه قدرت های سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی به شمار میرود.
وی گفت: امروز خبرنگاران با حماسه آفرینی هایی که میکنند جهانی شده اند و دنیا به افکار خبرنگاران توجه دارد.
رزمجو اضافه کرد: خبرنگاران میتوانند بر امواج افکار درون و بیرون انقلاب تسلط و آنها را هدایتگری کنند.
فرمانده سپاه امام صادق (ع) استان بوشهر گفت: امروز امپراتوری های بزرگ فرهنگی و رسانهای جهانی به صورت متحد و گسترده تشکیل شده و علیه نظام جمهوری اسلامی اقدامات رسانهای و فرهنگی انجام میدهند.
وی اضافه کرد: خبرنگاران نظام جمهوری اسلامی با بزرگترین قدرت و برنده ترین سلاح امروز قصد خنثی سازی نقشه های استکبار جهانی را دارند.
رزمجو گفت: یک خبرنگار میتواند با راهکارهای مناسب و انعکاس اخبار و تحلیل ها بر مبنای واقعیت ها امپراتوریهای بزرگ فرهنگی و رسانهای غرب را بی خاصیت و خنثی سازند.
6047/6043