پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران

سفیر اتریش در ایران توضیح داد:

چرا اوبر بانک اتریش از ایران خارج شد؟

«شولتس» در مورد بانک «اوبر» گفت: ما با شرکای اروپایی‌مان در حال مذاکره هستیم تا راهی برای عوامل اقتصادی‌ خود پیدا کنیم که تحت‌تاثیر منفی تحریم‌های آمریکا قرار نگیرند.

به گزارش جماران؛ سفیر اتریش در ایران با اشاره به خروج «اوبر بانک» اتریش از ایران از ترس تحریم‌های آمریکا گفت: متوجه شدیم که حتی بانک‌های محلی که ارتباط چندانی با آمریکا ندارند هم در برابر تحریم‌های ثانویه آمریکا آسیب پذیرند به همین دلیل ابتکار عمل راه‌اندازی فرآیند عملیاتی کردن «بانک سرمایه‌گذاری اروپا(EIB)» در ایران توسط اتریش کلید خورد.

«اشتفان شولتس» سفیر اتریش در ایران، در خصوص ادعای کشورش مبنی بر حمایت از توافق هسته‌ای در حالی که چندی پیش «اوبر بانک» اتریش در پی خروج آمریکا از برجام تصمیم به توقف خدماتش در ایران گرفته و از سوی دیگر هواپیمایی اتریش خدماتش را در شیراز و اصفهان متوقف کرده است، گفت: هواپیمایی اتریش همواره در ایران حضور داشته و خدمت‌رسانی کرده است؛ چه در دوران انقلاب و چه در دوران تحریم‌ها. این هواپیمایی ۲ پرواز در روز به تهران دارد و قرار است این برنامه هم ادامه داشته باشد.

وی افزود: تنها بازبینی‌ که در شبکه این هواپیمایی صورت گرفته در مورد پروازهای این ایرلاین به شیراز و اصفهان است که اخیرا خطوط آن بازگشایی شده بود. متاسفانه این بازنگری دور از انتظار بود. در بسیاری از موارد ما کمتر از ۸۰ درصد ظرفیت نرخ بهره داشتیم.

«شولتس» در مورد بانک «اوبر» گفت: ما با شرکای اروپایی‌مان در حال مذاکره هستیم تا راهی برای عوامل اقتصادی‌ خود پیدا کنیم که تحت‌تاثیر منفی تحریم‌های آمریکا قرار نگیرند. تا الان فکر می‌کردیم بانک‌های محلی جواب‌گو هستند در نتیجه بانک اتریشی «اوبر» یکی از اولین بانک‌های اروپایی بود که یک خط اعتباری به ارزش یک میلیارد یورو برای پروژه‌های زیرساختی در ایران راه‌اندازی کرد.

وی افزود: در ادامه متوجه شدیم که حتی بانک‌های محلی که ارتباط چندانی با آمریکا ندارند هم در برابر تحریم‌های ثانویه آمریکا آسیب‌پذیرند؛ چرا که آنها را از سیستم دلاری که در آن قرار دارند، منع خواهد کرد. حتی مشتریان هم ممکن بود در خطر قرار بگیرند.

«شولتس» تصریح کرد: به همین دلیل اخیرا عوامل اقتصادی ما منتظر دیپلماسی و مارش‌های سیاسی ما برای یافتن راه حل مشکل‌شان هستند. من اطمینان دارم که ظرفیت‌هایی که در سال‌های گذشته کلید زدیم، ظرفیت‌های کلیدی است که مورد تعرض قرار نخواهند گرفت؛ چراکه این کسب‌وکارها همچنان به راه خودشان ادامه می‌دهند و برنامه تجاری‌شان را دارند و تنها منتظر لحظه‌ای هستند که بتوانند پروژه‌شان را اجرایی کنند و این به سیاست‌مداران و دیپلمات‌ها بستگی دارد که قدم لازم را برای ایجاد فضای تجاری مناسب با ایران، تسهیل کنند.

سفیر اتریش در ایران در خصوص کارآمدی «بانک سرمایه گذاری اروپا(EIB)» که به عنوان ساز‌وکار دور زدن تحریم‌های آمریکا توسط اتحادیه اروپا پیشنهاد شده است، گفت: ابتکار عمل راه‌اندازی فرآیند عملیاتی کردن صلاحیت وام‌دهی «بانک سرمایه گذاری اروپا(EIB)» به ایران ابتدا توسط کشور من کلید خورد. پارلمان اروپا در پی این پیشنهاد، تصمیم سیاسی لازم را اتخاذ کرد. آنچه در حال حاضر باید بفهمیم این است که چطور بانک در شرایط فشار بین‌المللی می‌تواند با محیط تطابق پیدا کند؛ در حالی که می‌دانیم بیش از یک سوم سرمایه این بانک از بازار آمریکا تامین می‌شود.

وی در خصوص اینکه چه سازوکاری برای تسهیل کار این بانک در ایران پیش‌بینی شده است، گفت: «بانک سرمایه گذاری اروپا(EIB)» هم به یک راه حل برای اجتناب از به خطر انداختن وضعیت اقتصادی خود نیازمند است. با این حال «بانک سرمایه‌گذاری اروپا(EIB)» احتمالا بهترین موسسه در اروپاست که توانایی اعمال ابزارهای هدف خاص را داراست. اینجا «بانک سرمایه‌گذاری اروپا(EIB)» نقش عظیمی در تامین تخصص لازم به عنوان یک موسسه با هدف خاص (spv) بازی می‌کند. چه در بعد سرمایه امانی چه در ابعاد دیگر، این«بانک سرمایه‌گذاری اروپا(EIB)» است که مهارت تامین آن را داراست.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.