اسحاق جهانگیری نامزد انتخابات ریاست جمهوری، فصل انتخابات را بهار سیاست ایران دانست و گفت: به دلیل عملکردم در دولت یازدهم و اینکه نمی خواستم جریان اصلاح طلب در این عرصه جایش خالی باشد، وارد عرصه انتخابات شدم.

به گزارش جماران، وی در برنامه ایران 96 در پاسخ به این پرسش که هدف از حضور در انتخابات ریاست جمهوری چیست؟ افزود: رییس جمهوری در نظام تصمیم گیری ایران جایگاه مهمی دارد، چرا که شخصیت دوم کشور، مسئول امور اجرایی، رییس قوه مجریه و مسئول اجرای قانون اساسی است.
وی ادامه داد: در هر دوره ای که ریس جمهوری انتخاب می شود، کارهای مهمی را شروع می شود و در برخی کارها به نقطه ای می رسد که استمرار آنها نیازمند پیگیری است.
جهانگیری با بیان اینکه دولت یازدهم در شرایط دشواری کار خود را شروع کرد، اظهار داشت: در عرصه بین المللی، کشور در شرایطی قرار داشت که نیازمند تصمیم گیری جدی بود، شرایط به گونه ای پیچیده بود نیاز داشتیم که تصمیم جدی گرفته شود.
این نامزد ریاست جمهوری دوره دوازدهم ادامه داد: در بخش اقتصادی با تورم و رکود عمیقی مواجه بودیم و نیازمند آن بودیم که از آن رکود تورمی عبور کنیم. در بخش سیاست داخلی نیز اختلافات جدی شده بود فرزندان انقلاب در مقابل هم قرار گرفته بودند و آسیب های اجتماعی رشد کرده بودند.
جهانگیری با تاکید براینکه به فضل الهی دولت یازدهم در همه این زمینه ها گام های بزرگی برداشت، اضافه کرد: به سرانجام رسیدن برجام توفیق بزرگی بود که نصیب کشور شد اما مردم آثار آن را احساس نکرده بودند. لذا کسی می تواند در این زمینه گام بردارد که به این کار آشنا بوده و حفاظت کند از برجام و آثار آن را در اقتصاد و سیاست و زندگی مردم آشکار کند.
وی سپس افزود: در بخش کارهای بزرگ کشور، عقب افتادگی های بسیاری داریم. اگر این عقب افتادگی ها ادامه یابد به طور قطع بازهم به وضعیت قبل باز خواهیم گشت. 
جهانگیری ادامه داد: در مسایل سیاسی هم وضعیت به همین منوال است، این وحدت و انسجام که شکل گرفته ممکن است با یک حرکت نسنجیده از بین برود. 
این نامزد ریاست جمهوری با تاکید براینکه ما باید این شرایط را تثبیت کنیم، خاطر نشان کرد: برای اینکه از برنامه ها و عملکردها دفاع کنیم باید در این انتخابات شرکت کنیم چرا که بهار سیاست ایران فصل انتخابات است.
وی ادامه داد: یک جریان ریشه دار کشور، جریان اصلاح طلبی است این جریان حتما باید در بین نامزدها صدایشان گفته شود. بنابراین به دلیل عملکردم در دولت یازدهم و اینکه نمی خواستم جریان اصلاح طلب جایش در عرصه انتخابات خالی باشد، وارد عرصه انتخابات شدم.

** عدالت برای همه اقوام ایرانی باید یکسان اجرا شود
این نامزد دوازدهمین دوره ریاست جمهوری در خصوص موضوع عدالت اجتماعی نیز گفت: عدالت در واقع از آرمانهای هر نظام و دولتی است، فکر نمی کنم دولتی روی کار بیاید که نگوید اهداف ما استقرار عدالت است. در اسلام این جدی تر است و در شیعه نیز این موضوع به یک اصول تبدیل شده است.
جهانگیری با بیان اینکه در آرمانهای انقلاب اسلامی، امام خمینی (ره) رهبر معظم انقلاب نیز بر استقرار عدالت تاکید کرده اند، افزود: مردم ایران در صد سال گذشته خیلی برای رسیدن به عدالت مبارزه کردند و سختی های زیادی کشیدند. 
وی ادامه داد: اجرای عدالت از آرمانهای نظام جمهوری اسلامی است و نباید عدالت را تنها در مسایل اقتصادی محدود می کنیم چراکه عدالت در سایر حوزه ها باید باشد، در گزینش افراد در پستها، افراد باید درجایگاه خود قرار گیرند و نباید افراد شایسته از جایگاه واقعی آنها کنار گذاشته شوند. در بحث اقوام ها نیز باید عدالت رعایت شود. همه اقوام ایرانی هستند وعدالت باید برای همه آنها یکسان اجرا شود.
وی سپس به بحث عدالت در مسایل اقتصادی اشاره کرد و گفت: عدالت در اقتصاد از اهمیت خاصی برخوردار است. هم اکنون برخی مناطق کشوراز جمله مرزها از محرومیت رنج می برند. مرز خودش یک فرصت طلایی هستند. فکر می کنم باید شرایط بوجود آید که سرمایه گذاری به سمت این مناطق حرکت کند. 
جهانگیری اضافه کرد: کسی که در سیستان و بلوچستان، کردستان، آذربایجان و سایر استانهای محروم سرمایه گذاری می کند باید احساس کند سودش از کسی که در تهران سرمایه گذاری می کند کمتر نیست، باید این افراد از معافیت های مالیاتی و تسهیلات ویژه برخوردار باشند.
وی تصریح کرد: من طرفدار آن هستم که ایرانیان خودشان توانمند باشند و به کسب درآمد بپردازند و دولت نباید منت بگذارد که پول به آنها بدهد. باید خودشان کسب درآمد کنند.
این نامزد دوره دوازدهم ریاست جمهوری در خصوص حفظ ارزشهای دفاع مقدس گفت: دفاع مقدس یک برهه مهمی از تاریخ ایران است. در روزهای نخستین انقلاب صدام یک جنگ وسیعی به ایران تحمیل کرد که هشت سال استمرار داشت.
جهانگیری افزود: در جنگ تحمیلی، مردم ایران در یک طرف قرار داشتند و همه کشورها در طرف دیگر. کشورهای منطقه همانطور که بعدها خودشان اعتراف کردند، میلیاردها دلار به صدام کمک کردند. 
عراق در همان دوران نیز از آنها قدرشناسی نکرد و شاهد بودیم کویت را اشغال کرد. و ایرانیان بودند که در آن مقطع به آنها پناه دادند و به صدام کمک نکردند.
وی اضافه کرد: دفاع مقدس در ایران یک فرهنگ ایجاد کرد. ما وظیفه داریم از این ملت ایران حفاظت و حراست و این فرهنگ را منتقل کنیم. راهش این است که نمایندگی های ایران و ایرانیان خارج از کشور در برگزاری همایش ها و هفته های فرهنگی و در برگزاری نمایشگاه های هنری این فرهنگ را منتقل کنند و زنده نگه دارند که برملت ایران چه گذشت و رمز پیروزی مردم چه بوده است.
جهانگیری همچنین در پاسخ به این پرسش که اولویت برنامه شما در رفع موانع اقتصاد پویا بعد از تشکیل کابینه چیست؟ گفت: اقتصاد ایران با مشکلات جدی روبه رو است، از سه سال گذشته سیاست‌های اقتصاد مقاومتی ابلاغ شد که در راستای آن و در سال 95 اولویت‌های جدی برای دستگاه های مختلف در بخش کلان و بخش‌های مختلف تعیین کردیم.
وی ادامه داد: خوشبختانه در پایان سال گذشته که به نام اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل از سوی مقام معظم رهبری نامگذاری شده بود، براساس اولویت‌های تعیین شده دستاوردهای خوبی داشتیم؛ هرچند برخی فقط نصفه خالی لیوان را می بینند.
نامزد انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری کشور سپس خاطر نشان کرد: در شرایطی که قیمت نفت نصف شد و اقتصاد سایر کشورها را تحت تاثیر خود قرار داد، تنها کشوری که با کاهش قیمت نفت اقتصادش بهم نخورد ایران بود. حتی در این زمان توانستیم 20 درصد منابع نفتی خود را به حساب صندوق توسعه ملی واریز کنیم. 
به گفته وی، در سال گذشته ثبات اقتصادی در ایران حاکم شد و بطور جدی نیز از این ثبات حفاظت کردیم.
جهانگیری با تاکید براینکه براساس عملکرد دولت مردم اکنون به آینده امیدوارند، خاطر نشان کرد: یکی از دلایلی که ثبات اقتصادی را بهم می زند این است که مردم به آینده امیدوار نباشند. مردم اگر ببیند قیمت کالاها لحظه ای بالا می رود به طور قطع به بازار هجوم می آورند و این موجب افزایش قیمت ها خواهد شد.
وی تصریح کرد: اکنون مردم به دولت اعتماد دارند و این اعتماد سرمایه بزرگی برای دولت شمار می آید.
جهانگیری با تاکید براینکه دولت برای سال 96 نیز اولویت های خود را مشخص کرده است، گفت: ما باید نظام بانکی خود را به گونه ای پویا کنیم که تبدیل به پشتوانه اقتصادی کشور شوند. باید معوقات بانکی از بین برود و بدهی های دولت به نظام بانکی کاهش یابد، باید منابع خارجی به ایران آورده شود. 
وی همچنین تصریح کرد: باید به بخش خصوصی اطمینان داده شود که محور و مبنای توسعه اقتصادی ایران است و هیچکس از هیچ موضعی نباید با بخش خصوصی برخورد و برای آن مانع ایجاد کند. هیچ کس نباید از اینکه سرمایه خود را به کارخانه تبدیل می کند احساس ناامنی کند.
جهانگیری با بیان اینکه استقرار امنیت اقتصادی باید در سطح بالایی قرار داشته باشد، گفت: هم اکنون مجموعه ای از اولویت ها مشخص شده که با آن رشد اقتصادی ایران استمرار خواهد داشت.
وی همچنین در پاسخ به این پرسش که برای مقابله با موانع دولت آمریکا در راستای سرمایه گذاری ایرانیان مقیم خارج در کشور چه راهکاری دارید، گفت: در برجام برای برخی موانع آمریکایی ها تعیین و تکلیف شده است، مانند حضور فرش ایران در بازار آمریکا. در سال گذشته صادرات فرش مستقیم به آمریکا آغاز شد. فکر می کنم برای آن بخشی که در برجام تعیین تکلیف شده، باید کمک کنیم که توسعه پیدا کند. 
جهانگیری ادامه داد: برای آن بخش هایی که تعیین و تکلیف نشده، برای موانع راهکارهای مختلفی وجود دارد. به عنوان مثال ایرانیان خارج می توانند در سایر کشورها ثبت شرکت کنند و با نام آن شرکت ها فعالیت کنند. یا اینکه ایرانیان از طریق بستگان خود با شرکت های ایرانی مشارکت کنند. بهرحال راهکارهایی وجود دارد و ما نیز استقبال می کنیم از ایرانیانی که به هر روش سرمایه خود را به داخل کشور بیاورند.
وی سپس در خصوص استفاده از ظرفیت ایرانیان خارج کشور برای معرفی فرهنگ ایران گفت: در این راستا باید براساس برنامه ای به نوعی ایرانیان خارج از کشور را با دستگاه های فرهنگی ایران مرتبط کنیم. یا برای ترویج زبان فارسی از آنها استفاده شود یا آنان را در مدارس ایرانیان فعال سازیم.
جهانگیری تصریح کرد: فکر نمی کنم هیچ سرمایه ای برای انتقال فرهنگ ایرانی بالاتر از ایرانیان خارج از کشور باشد.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری در خصوص برنامه هایش برای حمایت از سینمای ارزشی نیز گفت: هنرمندان ایرانی یکی از مهمترین سرمایه های کشور هستند ما باید محدودیت های هنرمندان را برطرف کنیم و فرصت کار بیشتری را برای آنها فراهم سازیم. اگر بخش زیادی از محدودیت هایی که برای هنرمندان ایجاد کردیم برطرف کنیم، کارهای زیادی می توانند انجام دهند و آثاری خلق کنند که در سطح بین المللی بدرخشد.
جهانگیری ادامه داد: متاسفانه درگذشته با برخی تنگ نظری ها یک مرکز کوچک همچون خانه سینما تحمل نشد و تعطیل شد. اما به محض ایجاد دولت یازدهم مجددا این مرکز را احیا کردیم. 
وی اضافه کرد: تعداد بازدیدکنندگان سینما در سالهای اخیر افزایش یافت و باید این مسیر ادامه یابد و هنرمندان بتوانند به خلق آثار ارزشمند بپردازند. البته هنرمندان به این نکته توجه دارند که ایران ارزشهایی دارد که به آنها احترام بگذارند.
جهانگیری همچنین در خصوص نقش ایرانیان خارج از کشور برای ترویج فرهنگ ایرانی گفت: من خدمت ایرانیان خارج از کشور عرض می کنم، کشور شما کشوری بزرگ است. ایران فرصت های زیادی دارد شما خودتان می توانید فرهنگ ایران هراسی که دشمنان ایران تبلیغ می کنند و کشورهای منطقه برای آن هزینه می پردازند را خنثی سازید. این طور نباشد چهره ایران به گونه ای ترویج شود که کمتر کسی علاقه به حضور در کشور داشته باشد.
وی با بیان اینکه ایران فرصتهای طلایی دارد، افزود: هیچ جای دنیا قابل مقایسه با ایران نیست. ایران یک موقعیت جغرافیایی استثنایی است، در هر زمینه ای که دست بگذارید زمینه سرمایه گذاری بسیاری دارد همه اینها فرصت طلایی برای سرمایه گذاری است.
جهانگیری همچنین تصریح کرد که در ایران 20 تا 30 درصد سود برای بنگاه های اقتصادی وجود دارد.در حال حاضر با ثباتی که در اقتصاد حاکم است و رشد اقتصادی بالای 7 درصد شرایط آینده ایران نیازمند آن است که برای مشکل بیکاری و معیشت ایران فکر کنیم و باید سرمایه گذاری در کشور انجام شود. توسعه علم و فناوری بهترین فرصت همکاری است.
وی در پایان خطاب به ایرانیان مقیم خارج از کشور تاکید کرد: با علاقه به ایران بیایید، هیچ کس حق ندارد جلوی شما باشد و مانع شود و ما خوشحالیم که بیایید برای ایران و آینده آن حرکت کنید.

 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.