• کدخبر: 1206441
  • منبع: انتخاب
  • نسخه چاپی

پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران

نشریه آمریکایی امریکن کانسروتیو مطرح کرد:

جزئیات توطئه جدید بولتون و نئوکان‌ها علیه برجام

امریکن کانسروتیو هشدار داده که بولتون قصد دارد به ترامپ القا کند خارج نشدن ایران از برجام، می تواند انتخاب مجدد او در 2020 را به خطر بیاندازد و نئوکان ها می خواهند دولت بعدی آمریکا توانایی بازگشت به توافق هسته ای ایران را نداشته باشد.

به گزارش جماران؛ دنیل لاریسون در نشریه آمریکایی امریکن کانسروتیو نوشت: جان بولتون و متحدانش در شورای امنیت ملی به تلاش های خود برای خارج کردن ایران از توافق هسته ای ادامه می دهند. آن ها آقای ترامپ را تحت فشار قرار داده اند که به طور جدی این موضوع را در سال آینده دنبال کند.

در ادامه این مطلب آمده است: اخیرا وبگاه خبری مک کلاچی گزارش کرده است که مقامات شورای امنیت ملی رئیس جمهور را برای خارج کردن تهران از توافق هسته ای پیش از انتخابات ریاست جمهوری 2020 تحت فشار قرار داده اند. آن ها به آقای ترامپ هشدار داده اند که مقاومت تهران در مقابل فشارها و گسترش فعالیت های هسته ای این کشور می تواند پیروزی مجدد او را در انتخابات به خطر بیندازند.

آقای بولتون و مشاورانش در حال بررسی اقدامات و تحریم های هستند که می تواند به فروپاشی کامل توافق هسته ای برجام منجر شود. آن ها معتقدند که خروج ترامپ از توافق کافی نبوده است و آقای ترامپ بعد از نابودی کامل برجام می تواند ادعا کند که به وعده های انتخاباتی خود عمل کرده است.

دولت ترامپ در یک سال گذشته به دنبال خارج کردن تهران از توافق هسته ای بوده است. تندروهای حاضر در کاخ سفید تلاش می کنند پیش از برگزاری انتخابات سال بعد، آقای ترامپ را قانع کنند که گام های بیشتری برای نابودی کامل برجام بردارد. شکی وجود ندارد که آن ها به دنبال ایجاد بحران بزرگ تری با ایران هستند و دوست دارند که هر چه سریع تر به این هدف خود دست پیدا کنند.

بولتون و متحدانش قصد دارند این برداشت را در ذهن آقای ترامپ القا کنند که خارج نشدن تهران از توافق هسته ای به یک نقطه ضعف سیاسی برای او در کمپین انتخاباتی تبدیل خواهد شد. اما واقعیت این است که خروج تهران از برجام می تواند سطح انتقادات علیه ترامپ را به مقدار قابل توجهی افزایش دهد. در صورتی که توافق هسته ای به دلیل کمپین فشار حداکثری ترامپ فرو بپاشد، رقیب آقای ترامپ در انتخابات سال 2020 فرصت ایده آلی برای به چالش کشیدن سیاست خارجی او در قبال تهران به دست خواهد آورد. فروپاشی کامل برجام به همگان اثبات خواهد کرد که سیاست خارجی ترامپ تا چه اندازه خطرناک و بی ثبات کننده بوده است. از همه مهم تر، او در بین رای دهندگان کشور، بی مسئولیت و نادان به نظر خواهد رسید و بدین ترتیب بخت کمتری برای پیروزی مجدد خواهد داشت.

آقای ترامپ هنوز به خاطر سیاست مخرب و ظالمانه خود در قبال تهران با عواقبی روبرو نشده است، زیرا مردم ایران هزینه های مرتبط با کمپین فشار واشنگتن را متقبل شده اند. اما این سیاست دو کشور را در یک مسیر تقابل مستقیم قرار داده است که احتمال درگیری نظامی بین دو دولت را افزایش می دهد. جنگ با ایران به کاهش محبوبیت سیاسی ترامپ منجر خواهد شد. وادار کردن تهران به خروج از برجام نیز می تواند ادعاهای منتقدان در مورد بی ملاحظه بودن ترامپ را اثبات کند. دولت ترامپ ادعا کرده بود که به دنبال بازگرداندن تهران به میز مذاکره است، اما آن ها نمی توانند خارج کردن ایران از برجام را به عنوان یک موفقیت جلوه دهند. فروپاشی کامل برجام مطابق با اهداف تعریف شده خودشان یک شکست کامل خواهد بود. آنها در صورتی موفق به فرار از زیر بار مسئولیت خواهند شد که اعتراف کنند شعارهای دولت در مورد دست یابی به یک توافق بهتر حیله ای بیش نبوده و هدف واقعی آن ها خلق یک بحران بزرگ بوده است. در هر صورت، به نظر نمی رسد که رویکرد آن ها برای رای دهندگان قابل قبول باشد.

تندروها در دولت ترامپ تصور می کنند که زمان زیادی برای رسیدن به اهداف خود ندارند، به همین خاطر تلاش می کنند که پیش از خروج ترامپ از کاخ سفید توافق هسته ای را نابود کنند. در صورتی که آن ها به خواسته خود برسند، به شکست آقای ترامپ در انتخابات کمک خواهند کرد. هدف اصلی این تندروها صرفا ضربه زدن به توافق هسته ای نیست. آن ها دوست ندارند که دولت بعدی توانایی بازگشت به این پیمان بین المللی را داشته باشد. بهترین کاری که آقای ترامپ در شرایط کنونی می تواند انجام دهد این است که بولتون و نزدیکان او در شورای امنیت ملی را اخراج کند. اما فعلا به نظر می رسد که آقای بولتون می تواند هر کاری را که دوست دارد انجام دهد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 1206441
  • منبع: انتخاب
  • نسخه چاپی

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.